پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / آموزش های عمومی          22 اسفند 1389 - 13 March 2011



حتما برایتان اتفاق افتاده است، یک روز که از خواب بیدار می شوید و حس می کنید امروز آن قدر انرژی دارید که می توانید دنیا را تغییر دهید یا این که آن قدر قدرت بدنی تان زیاد شده که می توانید یک کوه را جابه جا کنید، ذهنتان آن قدر خلاق شده که توانایی آن را دارید که چند تا پروژه که مدت هاست از زمان تحویلشان به استاد گذشته را یک جا تحویل بدهید و شاگرد اول شوید! سرخوش هستید و بی خودی به ترک دیوار هم می خندید و برایتان عجیب است که چه قدر همه جا قشنگ شده است، با خودتان می گویید: کلاغ ها چه قدر قشنگ آواز(!) می خوانند و احساس می کنید همه آدم های توی خیابان یا محل کار و محل تحصیلتان را از ته دل دوست دارید. دوست دارید به همه کمک کنید و از همه هم تشکر کنید. اما یک روز دیگر که از خواب بیدار می شوید و به نظرتان حتی ساعتی که زنگش شما را بیدار کرده با شما دشمنی دارد و...

علتی علمی برای این حوادث وجود دارد علتی که مثل ریتمی روی زندگی شما تاثیر می گذارد.

بیوریتم یا زیست آهنگ چیزی است که به تمام اتفاقاتی که پیشتر گفتیم یک جواب علمی می دهد. دلیل این که خیلی از روز ها از همان ابتدای صبح بی حوصله اید و بعضی از روز ها هم انرژی زیادی دارید به نوع کارکرد درونی بدنتان مربوط می شود. چرخه های زیادی در بدن همه افراد وجود دارد که مهم ترین آن ها به سه دسته کلی تقسیم می شوند که عبارتند از:

۱) چرخه متناوب جسمی «physical»

۲) چرخه متناوب حسی «emotional»

۳) چرخه متناوب ذهنی و فکری «intelletual»

این چرخه ها ی سه گانه در بدن افراد بر اساس ساعت درونی و بیولوژیکی عمل می کنند به صورت موج سینوسی با دوره های تناوب متفاوت دائما بالا و پایین می روند. جالب است بدانید نقطه شروع این حرکت سینوسی روز تولد افراد است. برای این که بدانیم چگونه می توانیم فعالیت های روزانه مان را با توانایی ها ی جسمی و ذهنی و حسی مان هماهنگ کنیم، می توانیم از نمودار های بیوریتم بدن مان استفاده کنیم. همان طور که گفتیم این چرخه ها دوره های تناوب یا تکرار مشخصی برای خودشان دارند که اگر زمان این تناوب ها را بدانیم بهتر می توانیم منحنی های بیوریتم را برای خودمان تفسیر کنیم و یا این که بدانیم مثلا حالت روحی که امروز داریم قرار است چند روز دیگر به سراغ ما بیاید. (چند روز دیگر دوباره خوشحال و سرخوش می شویم!)

البته هر کدام از این چرخه ها که روی منحنی های سینوسی حرکت می کنند ناحیه های مختلفی دارند که قرار گرفتن هر کدام از این ناحیه ها باعث به وجود آمدن حالات روحی و جسمی و ذهنی مختلف می شود. قرار گرفتن در ناحیه مثبت هر کدام از چرخه ها باعث شارژ بودن همان چرخه می شود ولی قرار گرفتن در ناحیه منفی باعث افت شدید در آن چرخه است و ناحیه سوم که به نقطه بحرانی معروف است ناحیه ای است که احتمال وقوع یک حادثه ناخوشایند در آن چرخه برای فرد وجود دارد.

نقطه بحرانی روی نمودار به جایی گفته می شود که نمودار در حال تغییر مسیر از ناحیه مثبت به منفی و یا بر عکس است. به طور متوسط هر دوماه یک بار یک دوره سه گانه مثبت و یک دوره سه گانه منفی اتفاق می افتد. شاید برایتان جالب باشد که چه طور این منحنی ها برای هر فرد رسم می شود، نرم افزارهایی وجود دارد که کافی است شما تاریخ تولدتان براساس روز ماه سال و ساعت و دقیقه را به آن ها بدهید و ماه وسالی که در آن قرار دارید یعنی تاریخ اعلام گزارش تان را هم برایش مشخص کنید و بعد نمودا ر بیوریتم تان را برای یک ماه دریافت کنید. هرکدام از نواحی مربوط به سیکل های سه گانه را می توانید در ادامه بخوانید:

● چرخه ذهنی

سیکل ذهنی، مربوط به توانایی های مغزی و فکری در حل مسائل و و نحوه تفکر است.

▪ ناحیه مثبت: قرار گرفتن در این ناحیه فکری باعث می شود که افکار مثبتی در ذهنتان به وجود بیاید. در این دوره شما شبیه شاگرد اول های کلاس هستید، خیلی زود همه چیز را یاد می گیرید. توانایی حل مسئله تان زیاد می شود، حافظه تان خوب کار می کند، آن قدر که خودتان هم تعجب می کنید.

▪ ناحیه منفی: برای کار های تازه وقت مناسبی نیست، چون قادر به تحلیل و تفکر درباره شان نیستید. فرصتی است مناسب برای این که هر چیزی که یاد گرفته اید را در ذهن تان تثبیت کنید.

▪ نقطه بحرانی: تمرکزتان پایین می آید، ذهنتان آشفته است. نمی توانید تصمیم بگیرید و بهتر این است که تصمیم گیری های مهم را بگذارید برای وقتی دیگر.

● چرخه حسی

چرخه حسی با نوع برخوردتان با دیگران و احساسات شخصیتتان ارتباط دارد. این که ممکن است یک روز گل توی باغچه تان خیلی بی نظیر و زیبا و نماد زندگی و طراوت باشد و شما را محو خود کند و روز دیگر حتی به آن نگاه هم نکنید، از اثرات این چرخه است.

▪ ناحیه مثبت: وقتی در ناحیه مثبت حسی هستید کیف تان کوک است، یعنی دوست دارید با دوستانتان باشید، در فعالیت های گروهی شرکت کنید. بسیار شنگول و سر خوش هستید و دلتان می خواهد برای همه یک کار خوب انجام دهید. در این دوره از نمایشگاه های هنری دیدن می کنید و به سینما می روید و دوست دارید در مسابقات مختلف شرکت کنید.

▪ ناحیه منفی: اصلا خوشتان نمی آید کسی دور و برتان بپلکد، دوست دارید تنها باشید و به خودتان و خیلی چیزهای دیگر فکر کنید، احساس بی فایده بودن می کنید و نسبت به تمام کارهای عمومی حس بدی دارید.

▪ نقطه بحرانی: در این مدت کم طاقت هستید و بد اخلاق. عکس العمل هایتان به اتفاقات افراد در حد تیم ملی کند است. از روبه رو شدن با اتفاقات تازه و جدید می ترسید. احتمال حوادث نا خوشایند برایتان خیلی بالا ست.

● چرخه جسمی

چرخه جسمی که بیشتر مربوط به حالات جسمی افراد می شود و هر ۲۳ روز یک بار تکرار می شود ۳ ناحیه مشخص دارد که قرار گرفتن در هرکدام، حالات جسمی یا فیزیکی خاصی را به دنبال دارد:

▪ ناحیه مثبت: وقتی که شما در این ناحیه از سیکل جسمی قرار دارید می توانید ورزش های سنگین بدنی انجام دهید، در این دوره شما کمتر به بیماری و مشکلات جسمی دچار می شوید، ظاهرا برای خودتان هرکولی می شوید که هیچ چیز نمی تواند جلودارتان باشد! خستگی ناپذیرید و آمادگی رفتن به سفر های طولانی و یا سخت را دارید. اگر هم مشکل دندان و یا یک مشکل پزشکی قدیمی دارید، این مدت بهترین زمان برای درمان و مراجعه به پزشک تان است چون قدرت بدنی شما خیلی بالا ست.

▪ ناحیه منفی: شما در این ناحیه زود خسته می شوید، دوست دارید به گوشه ای بروید و دائما استراحت کنید و آرامش داشته باشید. کلا غیر فعال هستید و محیط خانه را به هرجای دیگری می دهید.

▪ نقطه بحرانی: توانایی جسمی شما در این دوره زیر سوال است. احتمال خطا کردن و پرخاشگری در شما افزایش پیدا می کند.

● تاثیرات بیوریتم در محیط کاری

در خیلی از کشور ها در شرکت ها و کارخانه ها یشان از بیوریتم به عنوان عامل مهمی برای افزایش بهره وری و کاهش خطرات احتمالی برای کارکنان و حتی مدیران استفاده می شود. با شناختن جنبه های فکری و جسمی و حسی هر فرد در محیط کاری می توان حوادث ناشی از اشتباهات و خطا های بی دلیل و کاملا اتفاقی را کاهش داد. به عنوان مثال شخصی که در یک کارخانه هر روز یک کار مشخص را انجام می دهد، در روز هایی که بی دقت و بی توجه می شود (روزهای بحرانی) حادثه ناگواری در کارخانه برایش پیش می آید که باعث یک مشکل جسمی برایش می شود. در صورتی که اگر نمودار بیوریتم خود را می دانست ممکن بود بتواند جلوی حادثه را بگیرد، به همین سادگی زیست آهنگ هر فرد می تواند در تمام زمینه ها به او کمک کند، مثلا ورزشکاری که قرار است در یک رویداد ورزشی بزرگ شرکت کند با دانستن بیوریتم خود می تواند تصمیم های بهتری برای خودش بگیرد و یا این که از مصدومیت هایی که ممکن است برایش در روزهای بحرانی اتفاق بیفتد جلوگیری کند یا یک کارمند و یا کارگر در محیط شرکت و کارخانه با دانستن توانایی هایش می تواند بیشتر در کارش موفق باشد.

در زمینه تحصیلی برای دانش آموزان و یا دانشجویان بیوریتم می تواند آن ها را از روزهایی که توانایی یادگیریشان زیاد است آگاه کند و آن ها بتوانند در آن مدت با صرف انرژی کمتر مطالب بیشتری را یاد بگیرند عوضش شب امتحان که به نقطه بحرانی رسیدند مشکلی نداشته باشند. بیوریتم حتی می تواند به مدیران هم کمک کند، مثلا در مورد اشتباه کردن در امضای قرارداد های کاری و یا برخورد با کارکنان خود. آن ها همچنین می توانند با برنامه ریزی بر اساس بیوریتم کارمندان خود ضریب اشتباه را به حداقل برسانند و بهتر از توانایی آن ها برای کار استفاده کنند. این پدیده از ایده های جدید علمی برای بالا بردن بهره وری در تمام محیط های کاری و البته زندگی شخصی است، که باید برای آن اهمیت قائل شد و برایش برنامه ریزی کرد. در کشور ما متاسفانه هنوز در این زمینه تحقیقات انجام شده خیلی کم است و به همین دلیل بودجه خاصی هم برایش در نظر گرفته نمی شود. به کمک بیوریتم ما می توانیم تغییراتی را که در میزان بنیه و توانایی در انجام فعالیت ها و یا کارمان اتفاق می افتد بشناسیم و نحوه برخورد با مشکلات و حتی پیش گیری از آن ها را تشخیص بدهیم.

● دانش ریتمیک

این پدیده علمی (بیوریتم) در سال ۱۸۹۷تا۱۹۱۳کشف شد. دکتر «هرمان سو بودا» روان شناس اتریشی با تحقیقاتی که روی بیماران خود انجام داد، متوجه حالات جسمی و احساسی شد که به صورت چرخه ای تغییر می کنند و با بررسی بیشتر زمان تکرار (تناوب) آن ها را پیدا کرد. این دوره ها شامل مشکلاتی مثل بیماری ها و توهمات و سکته ها بود. هم زمان با سوبودا یک پزشک آلمانی به نام «ویلهلم فلیس» روی همین موضوع تحقیق می کرد. تحقیقات این دو نفر اساس بیوریتم را تشکیل د ادند. البته باید گفت قوانینی که در بیوریتم وجود دارد، کاملا تجربی اند و بر اساس آزمایش و شواهد به دست آمده اند و نه براساس قوانین فیزیولوژیکی.

خبرنامه - شبکه های اجتماعی