اخبار دانشگاهی کشور / علمی فرهنگی 13 شهریور 1390 - 04 September 2011
مصرف زیاد نمک باعث بروز سرطان معده و مری می شود
رئيس مركز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به كاهش مصرف نمك به كمتر از 5 گرم در روز گفت: مصرف زياد نمك با سرطانهاي گوارشي مثل سرطان معده و مري رابطه معنا داري دارد.
محمداسماعيل اكبري در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس؛ اظهار داشت: كاهش مصرف قند و شكر در بسياري از كشورهاي صنعتي به اجرا درآمده است اما در كشور ما هنوز سياستگذاران به فكر پرداخت يارانه براي چربي، روغن، قند و شكر هستند.
وي افزود: در نتيجه اين باور غلط هنوز منبع اصلي انرژي مردم كشور ما مواد قندي است و ايرانيان حداقل 4 برابر ميزان استاندارد شكر مصرف ميكنند.
* كاهش مصرف نمك به كمتر از 5 گرم در روز
رئيس مركز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تصريح كرد: مصرف سرانه نمك در ايران به 15 گرم در روز رسيده است كه بيش از 3 برابر حد مجاز است و بايد به به كمتر از 5 گرم در روز كاهش يابد به خصوص اينكه مصرف زياد نمك با سرطانهاي گوارشي (معده و مري) رابطه معنا داري دارد.