ساخت نانو کپسول هاي كازئين حاوي اسيدهاي چرب غير اشباع
پرتال دانشگاهی به نقل از پژوهشگران دانشجو: محققان دانشگاه تربيت مدرس موفق به تهيه نانو کپسول هاي كازئين حاوي اسيدهاي چرب غير اشباع شدند.
سهيلا قاسمي کارشناس ارشد علوم و صنايع غذايي دانشگاه تربيت مدرس گفت: اصولاً استفاده از پروتئين هايي نظير كازئين يکي از راهکارهاي مناسب براي محافظت و رساندن غذا، داروهاي آب گريز نظير اسيدهاي چرب غير اشباع است.
وي افزود: روش هايي که براي کپسوله کردن ترکيبات آب گريز توسط كازئين به کار مي رود اغلب به دليل بروز مشکلاتي نظير مدفوع بودن مناطق آب گريز کازئين در مناطق داخلي، از دست دادن ساختار اصلي و اوليه، عملکرد طبيعي آن بزرگ بودن اندازه ذرات ميکروکپسول ها، پائين بودن پايداري اسيداتيو و ناپايداري در محيط مايع در طول دوره نگهداري از مطلوبيت مناسبي برخوردار نيست.
قاسمي تصريح کرد: در اين پژوهش تأثير افزايش PH و يا ترکيب آن با تيمار فراصوت در سه نوع روش تيماردهي روي توانايي تشکيل نانو کپسول كازئين طبيعي شير در پوشش دهي چندين نوع روغن اشباع مورد ارزيابي قرار گرفت.
وي به نتايج اين پژوهش اشاره کرد و گفت: نتايج اين پژوهش حاكي از آن است که کدورت پراکنش كازئين به موازات افزايش PH از 6/7 به 8 اندازه متوسط ذرات از 242 نانومتر به 330/5 نانومتر افزايش يافت.
قاسمي اظهار داشت: يافته هاي اين پژوهش نشان مي دهد که مسيل گازئين طبيعي شير قادر است ترکيبات آب گريز را از طريق تغييرات PH و بازتر شدن ساختار كازئين به دام انداخته و با کاهش PH ساختار اوليه خود را بازيافته و اين ترکيبات آب گريز را به عنوان نانوکپسول درخود حفظ کند چنانچه تيمار فراصوت سبب بهبود کارايي کپسوله شدن شد.