پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / علمی فرهنگی          07 دی 1392 - 28 December 2013


تکنیک بی‌سابقه محققان ایرانی در درمان یک بیماری کلیوی




محققان ایرانی موفق به ابداع یک تکنیک بی‌سابقه در جهان برای درمان بیماری «تنگی محل اتصال لگنچه کلیه به حالب» به عنوان شایع‌ترین علت انسداد در سیستم ادراری شدند.

به گزارش پرتال دانشگاهی به نقل از: خبرنگار علمی ایسنا، لگنچه در کلیه محلی است که ادرار تولید شده توسط کلیه در آن می‌ریزد و سپس از لگنچه وارد حالب شده و به مثانه منتقل می‌شود. لگنچه کلیه در قسمت پایین به حالب منتهی می‌شود؛ محلی که لگنچه کلیه به حالب متصل می‌شود ممکن است تنگ باشد که به آن تنگی محل اتصال حالب به لگنچه کلیه یا Ureteropelvic Junction Obstruction یا به اختصار UPJO می‌گویند.

دکتر اکبر نورعلی‌زاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار علمی ایسنا درباره تکنیک جدید درمانی خود و همکارانش گفت: تا پیش از این تصور می‌شد که عروق، مسؤول تنگی محل اتصال لگنچه کلیه به حالب نیستند؛ اما در تحقیقاتی که ما انجام دادیم، پی بردیم که فشار عروق در برخی بیماران باعث ایجاد این تنگی و انسداد در سیستم ادراری می‌شود.

وی گفت: در این روش ابداعی، درمان بیماری تنگی محل اتصال لگنچه به حالب که برای نخستین بار در جهان انجام شده، بر خلاف روش قبلی که با قطع حالب و اتصال مجدد آن صورت گرفته و روشی سخت به شمار می‌رود، با جابجا کردن رگها، موفق به رفع تنگی ایجاد شده در محل اتصال لگنچه کلیه به حالب و درمان بیماری شدیم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این شیوه جراحی را همچنین از آن رو حائز اهمیت خواند که ساده‌تر، در زمان کوتاه‌تر و با طول مدت بستری کمتر همراه است.

وی با بیان این که این تکنیک درمانی بر روی 70 بیمار در بیمارستان لبافی‌نژاد به اجرا درآمده و نتایج آن پس از 10 سال بررسی، مثبت و حاکی از عدم عود بیماری در بیماران بوده است اضافه کرد: نتایج این تحقیق در مجله اندویورولوژی بین‌المللی در سال 2011 چاپ شده است.

به گفته این جراح، شیوه ابداعی، همچنین از سال 2012 به عنوان یک روش جدید وارد کتب مرجع اورولوژی شده است.

دکتر نورعلی‌زاده با بیان این که این بیماری بیشتر در بین افراد جوان و نیز کودکان بروز می‌کند آن را یک بیماری عمدتا مادرزادی توصیف کرده که در بیش از 90 درصد بیماران در سه دهه اول زندگی علائم آن آشکار می‌شود.

وی از جمله علائم این بیماری را درد در شکم و پهلوها ، التهاب در سیستم اداراری فوقانی، عفونت‌های ادراری مکرر، وجود خون در ادرار و ... دانست و گفت: این بیماری با سونوگرافی و حتی از دوران جنینی قابل تشخیص است.

به گزارش ایسنا بر اساس آمارهای منتشر شده از هر 1500 کودک، یک کودک مبتلا به تنگی محل اتصال لگنچه کلیه به حالب است.

تنگی محل اتصال حالب به لگنچه کلیه شایعترین علت انسداد در سیستم ادراری و یک بیماری عمدتا مادرزادی است. چون این بیماری مانع تخلیه ادرار از لگنچه می‌شود، در نتیجه ادرار در لگنچه کلیه جمع و سبب بزرگ شدن و باد کردن لگنچه کلیه می‌شود.

تگ ها موفقیت های علمی دستاوردهای علمی محققان ایرانی درمان انسداد مجاری ادراری

پر بازدیدترین علمی فرهنگی

خبرنامه - شبکه های اجتماعی