پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / اخبار دانشجویی          24 شهریور 1392 - 15 September 2013


نقش والدین در انتخاب رشته‌ تحصیلی جوانانشان

نتایج یک نظرسنجی جدید در دانمارک نشان داد که بسیاری از جوانان بر اساس سابقه تحصیلی والدین‌شان، رشته‌ دانشگاهی‌ خود را انتخاب می‌کنند.

به گزارش پرتال دانشگاهی به نقل از سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این نظرسنجی آشکار شد حتی دانشجویان دانمارکی که در دسترسی به آموزش شرایط کاملا برابری دارند نیز رشته‌های تحصیلی خود را متاثر از پیشینه تحصیلی والدین خود و طبقه اجتماعی خانواده انتخاب می‌کنند.

مطالعه اخیر در دانشگاه کپنهاک دانمارک تایید کرد انتخاب رشته‌های تحصیلی دانشجویان اغلب تحت تاثیر شرایط خانوادگی و موقعیت اجتماعی و اولیا آنها است. به عنوان مثال نوجوانان طبقه کارگری به دنبال انتخاب رشته‌هایی هستند که آینده شغلی روشن و درآمد بالایی داشته باشند در حالی که برای فرزندان والدینی که تحصیلات دانشگاهی دارند، شان و منزلت خانوادگی است که تعیین می‌کند آنها چه نوع رشته‌ تحصیلی را انتخاب کنند.

دانشجویان رشته‌های پزشکی، مهندسی، اقتصاد و جامعه شناسی اغلب از خانواده‌هایی هستند که والدین آنها تحصیلات عالی دانشگاهی دارند و در مقابل جوانانی که در رشته‌های داروسازی و تجارت تحصیل می‌کنند از خانواده‌هایی با پیش زمینه طبقه کارگری هستند.

به گزارش ایسنا به نقل از ساینس دیلی، «جنز پیتر تامسن»، جامعه شناس آموزشی و یکی از افراد حاضر در این مطالعه گفت: میان انتخاب رشته تحصیلی دانشجویان و پیشینه اجتماعی آنها ارتباط آشکاری وجود دارد. حتی در بین داوطلبانی که نمرات ممتازی را در آزمون‌های ورودی کسب می‌کنند و داوطلبانی که انتخاب گسترده‌ای برای پذیرش موفقیت‌آمیز در دانشگاه‌ها دارند، سطح سواد و طبقه اجتماعی والدین نقش مهمی در انتخاب رشته تحصیلی آنها ایفا می‌کند.

این مطالعه روی 60 دانشجوی دانمارکی از شش دانشگاه مختلف این کشور و در رشته‌های پزشکی، مهندسی، معماری، جامعه شناسی، اقتصاد، داروسازی و علوم بازرگانی انجام شده است.

نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که دانشجویان از دل خانواده خود الهام می‌گیرند. در بیشتر موارد اگر والدین‌ جوانان پزشک یا مهندس با تحصیلات عالی باشند بدون شک در انتخاب رشته تحصیلی خود راه پدران و مادران خود را دنبال می‌کنند.

این محقق در ادامه افزود: برای جوانانی که والدین آنها تحصیلات دانشگاهی دارند، عواملی نظیر منزلت اجتماعی و حس هویت و اعتبار بسیار اهمیت دارد. از سوی دیگر جوانان در خانواده‌های طبقه کارگری تنها بین پنج تا 9 رشته خاص را انتخاب می‌کنند. آنها به عنوان مثال رشته‌هایی نظیر جامعه شناسی را انتخاب نمی‌کنند چون آینده شغلی واضحی ندارد.

این الگو را در آمریکا و سایر کشورهای اروپای نیز می‌توان مشاهده کرد. از آنجا که در دانمارک همه فرصت برابری برای انتخاب رشته دانشگاهی دارند، حقیقت «پیشینه اجتماعی» نقش مهمی را در این انتخاب ایفا می‌کند.

تگ ها نقش والدین در انتخاب رشته جوانان انتخاب رشته نقش والدین در انتخاب رشته

پر بازدیدترین اخبار دانشجویی

خبرنامه - شبکه های اجتماعی