پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / اخبار دانشجویی          21 امرداد 1393 - 12 August 2014


 اعلام نرخ اجاره بهای برخی خوابگاهها

نرخ اجاره بهای برخی از خوابگاههای خودگردان دانشجویی اعلام شد بر اساس آنچه اعلام شده نرخ اجاره بها از یک رویه یکسان برخوردار نیست و علیرغم آنچه قبلا مطرح شده بود هر دانشگاه روش خود را در میزان و نحوه دریافت به کار گرفته است.

 داوطلبان کنکور سراسری93 در آستانه انتخاب رشته قرار دارند باتوجه به اینکه امکانات خوابگاهی و چگونگی ارایه آن می تواند در انتخاب رشته پذیرفته شدگان کنکور تاثیر گذار باشد برهمین اساس دانشگاه ها امکانات خوابگاهي خود را در قبال اسکان دانشجویان در دفترچه های راهنمای انتخاب رشته که بر روی سایت سازمان سنجش قرار داد، اعلام کردند.

از 126 دانشگاهی که در دفترچه بررسی شد، دانشگاه های اراک، اردکان، ارومیه، زرگمهرقائنات، بیرجند، تربیت‌حیدریه، حضرت عصومه(س)، خلیج فارس، شهیدمدنی آذربایجان، شهید مطهری تهران، فسا، کاشان، ملایر، جهرم، صنعتی ارومیه و هنر تهران  16 دانشگاهی بودند که فقط خدمات خوابگاهی خودگردان ارائه می دادند.

دانشگاه‌های اصفهان، الزهرا (س)، بین المللی امام خمینی(ره)، تخصصی فناوری‌های‌ نوین ‌آمل، تهران، حکیم سبزواری، رازی کرمانشاه، زنجان، سمنان، شاهرود، شهرکرد، شهید‌بهشتی،‌ چمران اهواز، شیراز، صنعتی‌اصفهان، صنعتی‌ جندی ‌شاپور دزفول، صنعتی‌خاتم‌الاانبیابهبهان، علامه‌طباطبایی، فردوسی‌مشهد، محقق‌اردبیلی، ولیعصررفسنجان، یاسوج تفرش، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت، صنعتی‌بیرجند، فناوری‌های‌نوین‌‌قوچان، بوعلی‌سینا،‌ سیستان‌وبلوچستان ، باهنرکرمان، کردستان، صنعت نفت آبادان و ایلام 33 دانشگاهی بودند که خوابگاه ملکی و خودگردان را با توجه به شرایط خاص باهم ارایه می کردند.

از آنجا که ظرفیت خوابگاههای ملکی افزوده نمی شود و با آغاز هر سال تحصیلی جدید مشکل اسکان دانشجویان نیز آغاز می شود، دانشگاهها راهکار جایگزین خوابگاههای ملکی را خوابگاههای خودگردان قرار داده اند اما به نظر می رسد رسیدگی به این خوابگاهها و مدیریت آنها از یک وحدت رویه برخوردار نیست.

یکسان سازی استانی اجاره بهای خوابگاه های خودگردان

اواخر سال گذشته عضو هیات مدیره خوابگاه داران غیردولتی از یکسان سازی قیمت اجاره بهای خوابگاه های غیردولتی به صورت استانی خبر داد که براساس آن قرار شد از مهر امسال قیمت خوابگاه های غیردولتی به صورت استانی یکسان شود.

علیرضا شکوتی - عضوهیات مدیره تعاونی خوابگاه داران غیردولتی در در خصوص یکسان سازی اجاره بهای خوابگاه های خودگردان گفت: خوابگاه‌ها به علت خدمات متفاوتی که ارایه می دهند و بسته  به استانی که در آن قرار دارند اجاره بهایی که دریافت می کنند متفاوت است.

وی ادامه داد: نرخ اجاره بهای خوابگاه‌های خودگردان داخل محوطه دانشگاه که دانشگاه نیز در احداث آن با بخش خصوصی مشارکت داشته، نسبت به نرخ اجاره بهای خوابگاه‌های خودگردان دیگر که بدون مشارکت دانشگاه راه اندازی شده از قیمت پایین تری برخوردار است.

ورود برخی از دانشگاه ها به ایجاد خوابگاه های خصوصی

عضوهیات مدیره تعاونی خوابگاه داران غیردولتی افزود: درحال حاضر دو نوع خوابگاه خودگردان به وجود آمده که یک نوع با مشارکت دانشگاه و نوع دوم بدون دخالت دانشگاه و توسط بخش خصوصی راه اندازی می شود.

وی ادامه داد: یک مساله که اینجا مطرح است ورود دانشگاه ها به مساله ساخت خوابگاه های خصوصی است، دانشگاهایی که در بحث خوابگاه‌های خصوصی ورود پیدا می کنند نقش تعیین کننده تری در نرخ خوابگاه دارند و نرخ آنها کمتر از نرخ خوابگاه های خودگردانی است که بدون مشارکت دانشگاه فعالیت می کنند. این مساله باعث رانت برای خوابگاه های خودگردانی می شود که داخل محوطه دانشگاه هستند . بنابراین خوابگاه‌های خودگردان خارج از محوطه دانشگاه که سرمایه گذاری بیشتری داشته اند مجبورند با قیمتی بالاتر و افزایش امکانات دانشجو جذب کنند که معمولا هم بیشتر ظرفیت آنها خالی می ماند.

شوکتی افزود: بنابراین با توجه به این مساله، یکسان سازی اجاره بهای خوابگاه‌ها در یک استان با مشکل مواجه می شود ولی امسال مقرر شده که استان ها با تشکیل جلسه ای با حضور شورای نظارت استانی، نمایندگان دانشگاه، تعاونی خوابگاه داران غیردولتی، صندوق رفاه و استانداری قیمت اجاره بهای خوابگاه را در استان ها  یکسان سازی کنند .

اعلام قیمت تقریبی اجاره بهای خوابگاه های خودگردان در سال جاری

وی قیمت اجاره بهای خوابگاه‌های خودگردان را به صورت ماهانه در سال جاری  بین 120 تا 250 هزارتومان اعلام کرد و افزود: به طور تقریبی می توان گفت نرخ اجاره بهای خوابگاه ها ماهانه بین 120 تا 250 هزارتومان خواهد بود.

در حالی شوکتی قیمت اجاره بهای خوابگاه های خودگردان را بین 120 تا 250  هزارتومان اعلام می کند که هیچ یک از دانشگاه ها براساس آن عمل نکرده و هر یک با توجه به شاخص های خود قیمت های متفاوتی را ارایه کرده اند به عنوان مثال دانشگاه تبریز عنوان کرده است که دانشجویان در سال اول در خوابگاه خودگردان اسکان داده می شوند و قیمت اجاره بها نیز به صورت آزاد و از طرف دانشجو پرداخت می شود.

دانشگاه بیرجند، عنوان کرده است که اجاره بهای دانشجو برای استفاده از خوابگاه خودگردان ماهیانه حداقل 60 هزارتومان است.

دانشگاه تربيت معلم سبزوار نیز عنوان کرده، به علت كمبود فضاي خوابگاهي، صرفاً به تعداد بسيار محدودي از دانشجويان مقطع كارشناسي دوره روزانه، بر اساس امتيازبندي و تعيين اولويت، خوابگاه ارایه می دهد و مابقی دانشجویان باید از خوابگاه خودگردان استفاده کنند. دانشجویان متقاضی استفاده از خوابگاه هاي خودگردان، باید حداقل 150 هزارتومان به عنوان ودیعه و 380 هزارتومان برای هرنیمسال از خوابگاه های خودگردان پرداخت کنند.

دانشگاه قم اعلام کرده است که فاقد ظرفیت برای پذیرش دانشجویان جدید الورود است ولی دانشجویان جدیدالورود دختر می توانند با ارایه 600 هزارتومان در هرنیم سال تحصیلی از خوابگاههای خودگردان استفاده کنند.

دانشگاه نيشابور، نیز اعلام کرده است که دانشگاه فاقد خوابگاه بوده و دانشجویان با هزینه تقریبی سالیانه 800 هزار تومان از خوابگاه های خودگردان استفاده کنند.

براساس این گزارش، با توجه به سیاست های برنامه پنجم توسعه و توقف ساخت خوابگاه های ملکی، دانشگاه‌ها در ارایه خوابگاه ملکی محدودیت دارند و ناگزیرند که دانشجویان را در خوابگاه‌های خودگردان اسکان دهند بنابراین ساماندهی و وحدت رویه در یکسان سازی اجاره بهای خوابگاه های خودگردان ضروری به نظر می رسد . درست است که یکسان سازی نرخ اجاره بهای خوابگاه های خودگردان در دستور کار تعاونی خوابگاه داراین غیردولتی قرار گرفته اما صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم نیز به عنوان متولی تامین تسهیلات رفاهی و خوابگاهی دانشجویان باید نظارت بیشتری بر عملکرد خوابگاه های خودگردان داشته و با متعادل و یکسان کردن نرخ اجاره بهای این خوابگاه ها زمینه اسکان بدون دغدغه دانشجویان را فراهم کند.



پر بازدیدترین اخبار دانشجویی

خبرنامه - شبکه های اجتماعی