پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / اخبار دانشگاه          01 دی 1393 - 22 December 2014


منشور حقوق دانشجویی متولی شفاف‌ سازی و اطلاع‌ رسانی حقوق دانشجویان


معاون وزیر علوم در خصوص منشور حقوق دانشجویی گفت هدف از منشور حقوق دانشجویی در واقع نوعی هم‌زبانی بیشتر بین مدیران و مجریان دانشگاه‌ها است و متولی شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی حقوق برای دانشجویان است .

سید ضیاءهاشمی در کنفرانس خبری در خصوص فرهنگ و پژوهش، که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهارکرد: این منشور به دنبال تعریف قانون جدیدی نیست و براساس قوانین، مقررات و ضوابط موجود بیان‌کننده آن است که هر دانشجویی که در دانشگاه ثبت‌نام می‌کند و دانشجو محسوب می‌شود چه حقوقی دارد و می‌تواند از آن دفاع کند؛ انتشار این منشور در واقع دفاع از حقوق دانشجویان است.

وی افزود: اگر حوزه فرهنگ در ارزش‌های عمومی ما نهادینه شود، به طور حتم پژوهش در جامعه رشد پیدا کرده و اثربخشی آن ارتقاء پیدا می‌کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در حوزه فرهنگی، پژوهش جایگاه رفیعی دارد و پژوهش می‌تواند ما را در مسیر تحقق اهداف فرهنگی یاری کند؛ بخش مهمی از تحقیقات موجود در جامعه از طریق پژوهش و فرهنگ پژوهشی صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: در حقیقت فرهنگ و پژوهش، دو زاویه‌ واحدی هستند که می‌توانند جامعه و دانشگاه را ارتقا بخشند؛ اگر بخواهیم موقعیتی را در جامعه به تصویر بکشیم، بایستی از طریق فرهنگ پژوهش و پژوهشگری این اقدام صورت گیرد.

هاشمی خاطرنشان کرد: هدف پژوهش شناخت نادانسته‌ها و مجهولات در حوزه فرهنگ، با برنامه‌ریزی و اقداماتی است که این دو به ما کمک می‌کنند از نظر فرهنگی از جایگاه خوبی برخوردار شویم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: یک پژوهشگر نبایستی بدون سوال و دغدغه باشد؛ یکی از ضعف‌های ما در پژوهش این است که پژوهشگری به یک عادت ناخودآگاه تبدیل شده که این نادرست است؛ یک پژوهشگر بایستی دغدغه‌مند و اهل سوال و کاوش باشد.

وی افزود: کسانی که به عنوان پژوهشگر در مراکز رسمی و غیررسمی مشغول به کار هستند، بایستی فعالیت خود را از سوال پرسیدن آغاز کنند؛ در واقع پژوهش متولی پاسخ به سوالات در حوزه‌های مختلف است.

هاشمی با بیان اینکه «این افراد اهل علم هستند و شجاعت طرح سوال در علوم مختلف را دارند» اضافه کرد: پژوهشگران می‌توانند با سوالات و ابهامات در جامعه مواجه شوند و پاسخ های راه‌گشا و اثرگذار بیابند و نقش شایسته و تعیین کننده‌ای در جامعه ایفا کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: اگر ما تصور کنیم که باید به هر شکلی نمایشی از تحقیق و پژوهش در جامعه داشته باشیم و این کار بدون داشتن هیچ دغدغه‌ای همراه باشد، به نوآوری و کشف معلومات و رفع مجهولات دست نمی‌یابیم؛ در این صورت نه پژوهشگری و نه فرهنگ از جایگاه خود بهره‌مند نمی‌شوند.

وی اظهار کرد: علی‌رغم تلاش گسترده در حوزه پژوهش، دستاوردهای مناسبی کسب نشده‌ است؛ اگر این دغدغه و سوال در عرصه پژوهشگری وجود داشته‌ باشد، بایستی بستر مناسب در جهت رفع دغدغه‌ها فراهم شود.

هاشمی اضافه کرد: اولین شرط برای فراهم آوردن این بستر، آن است که به سوال و کشف پاسخ آن‌ها بها داده شود و امکان ارایه دیدگاه و پاسخ‌های مختلف نیز فراهم شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: اگر پاسخ سوالات از پیش تعیین شده باشد، به طور حتم در جهت دستیابی به نوآوری و راه‌های کشف نشده ناموفق خواهیم بود.

هاشمی گفت: در عرصه فرهنگ بایستی تلاش کنیم برای افق‌های ناشناخته و پاسخ‌های مجهول راهی پیش‌روی پژوهش و پژوهشگران قرار گیرد که یکی از این اقدامات در دانشگاه، ایجاد جریان‌های آزاداندیشی و رونق کرسی‌های آزاد اندیشی است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص اتفاقات روز دانشجو و دو تحلیل حضور اغتشاشگران و نیروهای خودسر در دانشگاه گفت: اغتشاشگران و نیروهای خودسر در واقع وجه مشترکی دارند و آن هم قانون‌شکنی است که بایستی با قدرت با آن مقابله شود و اجازه چنین کاری را به هیچ گروهی نداد.

وی در ادامه گفت: ما نیز از همکاران خواسته‌ایم که در چارچوب قانون با قانون‌شکنی مقابله کنند و اگر هر گروهی بخواهد قانون شکنی داشته باشد، طبق قانون با آن برخوردار خواهد شد.

هاشمی اضافه کرد: دانشجویان بایستی از آرامش و قانون‌مندی بهره‌مند شوند و طبق قوانین موجود، مجموعه‌ها، اساتید و دانشجویان حق دارند دیدگاه‌های خود را در فضای آرام و منطقی ارائه کنند و دانشگاه‌ها نیز موظفند از نظم و امنیت این جلسات حمایت کنند.

وی در خصوص کرسی‌های آزاداندیشی گفت: آیین‌نامه جدید این کرسی‌ها ابلاغ و برای دانشگاه‌ها صادر شده‌است و بر این اساس فرآیند برگزاری این کرسی‌ها تسهیل و مراحل کار آن انجام شده‌است .

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم عنوان کرد: پیش‌بینی شده هرکدام از دانشجویان و اساتید می‌توانند، پیشنهادات لازم را برای موضوعی که متقاضی برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در آن خصوص هستند به دانشگاه‌ها بدهند و با توجه به نظارت هیات نظارت بر این کرسی‌ها و نیز آیین‌نامه جدید فعالیت‌های کرسی‌های آزاداندیشی پیگیری شود.

هاشمی افزود: در آیین‌نامه و پشتوانه مهم آن یعنی دیدگاه مقام معظم رهبری در خصوص ایجاد کرسی‌های آزاد اندیشی، نگاه به مسائل و موضوعات علمی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و عقیدتی است که می‌توانند در فضای سالم علمی مورد بحث قرار گیرند و دیدگاه‌های مختلف مطرح و به سوالات و ابهامات موجود در جامعه پاسخ داده شود.


تگ ها دانشگاه وزارت علوم دانشجویی فرهادی منشور حقوق دانشجویی متولی شفاف‌ سازی و اطلاع‌ رسانی حقوق دانشجویان

پر بازدیدترین اخبار دانشگاه

خبرنامه - شبکه های اجتماعی