اطلاعاتی کامل از مراحل اخذ پذیرش تحصیلی – از ابتدا تا انتها:

۱-انتخاب کشور

قدم اول در مسیر ادامه تحصیل در خارج از کشور برگزیدن کشور مناسب و درخور شرایط و روحیه دانشجو می باشد. آنچه که هر دانشجو می بایستی قبل از انتخاب کشور مورد نظر خود بداند شرایط تحصیلی، ریسک های احتمالی اخذ ویزای تحصیلی، قوانین کشور مقصد ، آب و هوا ، آینده شغلی، آداب و فرهنگ کشور مقصد (مانند پذیرش افراد خارجی) است.

۲-زبان

بعد از انتخاب کشور ، دانشجو می بایستی به ارتقا مهارت زبانی خود منطبق با استاندارد های ورودی دانشگاه ها و موسسات آموزشی کشور متبوع خود مبادرت ورزد. این بدین معنی است که هر کشور با در نظر گرفتن اولویت برای تحصیل به زبان اول آن کشور، برای پذیرش دانشجویان بین المللی فیلتر های خاص خود را دارد که در اکثر موارد از دانشجویان میخواهد که در آزمون های بین المللی زبان (Goethe, TOEFL, IELTS) شرکت کنند.

۳-آماده سازی علم

شاید سوالی که هم اکنون در ذهنتان پیش آمده باشد این است که منظور از ملزومات علمی چیست؟ از نظر کشور های توسعه یافته (جهان اول ) دانشجویان هر رشته بنا به مقتضیات علمی و کاربردی رشته ی تحصیلی خود برای آغاز و یا ادامه تحصیل در آن رشته می بایستی از دانش و سطح علمی تعریف شده در علوم مربوطه و پایه ای برخوردار باشند. شرکت در آزمون های ورودی مورد نیاز برای رشته های مختلف، نگارش مقالات “آی اِس آی” (ISI) ، شرکت در کنفرانس ها و همایش های بین المللی مربوط و … از مواردی هستند که در زمان اخذ پذیرش شما را از دیگر دانشجویان متمایز میکند.

۴-انتخاب رشته و دانشگاه

در کشور های تراز اول طیف وسیعی از رشته ها و گرایش های تحصیلی وجود دارد. در این قسمت دانشجو باید با توجه به علاقه، اولویت ها و شرایط خود رشته مورد نظر خود را انتخاب کند و طبق آن دانشگاه ها و مراکز علمی ارائه دهنده آن رشته را پیدا کرده و برای اخذ پذیرش اقدام نمایند. در زمان انتخاب و مراجعه به دانشگاه به نکاتی همچون : زمان پذیرش، مهلت ارسال مدارک، ترم های تحصیلی و چگونگی پیگیری فرآیند و نتیجه نهایی دقت کنید.

۵-تهیه مدارک

عموماً همه دانشگاه ها در مقاطع مختلف مدارک تحصیلی و علمی یکسانی رو از دانشجو ها میخواهند. مدارکی که هر دانشجو بنا به مقطع تحصیلی مورد نظر میبایستی برای تشکیل پرونده به دانشگاه ارائه دهد به شرح زیر می باشد:

– ریزنمرات و دانشنامه نهایی آخرین مقطع تحصیلی
– توصیه نامه از اساتید معتبر دانشگاهی
– رزومه تحصیلی
– انگیره نامه
– پروپوزال (مخصوص رشته دکتری)
– پورتفولیو (مخصوص رشته های هنر)

۶-تکمیل فرم پذیرش

یکی از مهم ترین مراحل اخذ پذیرش تحصیلی تکمیل فرم پذیرش است. ارائه اطلاعات دقیق ، کامل و انتخاب رشته مناسب با رشته پیشین و همچنین نحوه ارسال فرم از نکات مهم در این قسمت است. این فرم ها معمولا در وبسایت دانشگاه ها یافت میشود. که بعضاً به صورت آنلاین و یا باید بصورت کاغذی تکمیل شوند. برخی دانشگاه ها برای بررسی شرایط تحصیلی و احراز صلاحیت متقاضی برای صدور پذیرش هزینه دریافت میکنند ، که معمولاٌ بین ۵۰ تا ۲۰۰ دلار متغیر است و فقط از طریق کارت های اعتباری معتبر قابل پرداخت می باشد.

۷-ارسال مدارک – پیگیری

تمامی مدارکی که در مرحله پنجم به آن اشاره شد بنا به رشته و مقطع تحصیلی باید برای دانشگاه ارسال شوند. این امر می تواند از طریق آنلاین و یا پست انجام گیرد. توجه فرمایید ارسال و دریافت مدارک شما از طرف دانشگاه به هیچ عنوان دلیلی برای اخذ پذیرش و قبولی در دانشگاه نمی باشد . این مرحله فقط به منظور ارزیابی اولیه دانشجو برای تطبیق با شرایط ورود به رشته مورد نظر می باشد.

۸-دریافت پذیرش – اقدام برای ویزا

در نهایت بعد از تایید تمام مدارک دانشجو و صدور نامه پذیرش توسط دانشگاه، دانشجو می بایستی برای اخذ ویزا و مقدمات سفر اماده شود. مرحله ویزا از کلیدی ترین قسمت های فرایند اعزام شما می باشد. از جمله کارهایی که فرد باید در این مرحله انجام دهد می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :

– تعیین وقت سفارت – پرداخت هزینه وقت مصاحبه
– تکمیل فرم ویزا مربوط
– ارائه مدارک مربوط به اسکان در بدو ورود
– تهیه مدارک تمکن مالی (حساب بانکی)
– اسناد و مدارک هویتی
– ارائه مدارک حامی مالی در زمان تحصیل
– ارائه مدارک و دلایل مستند و موثق بازگشت به کشور
– پرداخت هزینه ویزا

دیدگاه ها غیرفعال است