تحصیل در خارج

راهنمای اخذ پذیرش تحصیلی در دانشگاه های خارج از کشور

نحوه دریافت مدارک تحصیلی از دانشگاه ها :

نکته مهم ( ویژه آقایان ) :

طبق نامه جدید نظام وظیفه ، حتی با گواهی اشتغال به تحصیل که شماره نامه معافیت در آن ذکر شده باشد ، می توان دانشنامه و ریزنمرات رسمی را ( بعد از امور مربوط به آموزش رایگان ) تحویل گرفت .

» برای دریافت دانشنامه باید شرایط زیر را داشته باشید :

۱ . کلیه دروس مربوطه گذارنده شده و فارغ التحصیل بحساب آیید .

۲ . وضعیت نظام وظیفه مشخص شده باشد ( معافیت پزشکی ، معافیت تحصیلی و … نیز قابل قبول خواهد بود ) .

۳ . تعهد خدمت برابر سنوات تحصیلی برای منطقه یک و دو برابر سنوات تحصیلی برای مناطق دو و سه انجام شده باشد و یا هزینه تحصیل رایگان برای دانشجویان دانشگاه های سراسری پرداخت شده باشد و نیز هزینه تحصیل رایگان مقطع پایین تر نیز پرداخت شده باشد .

۴ . کلیه وام‌ها و بدهی‌ها به دانشگاه تسویه شده باشد .

توجه توجه :

لازم به ذکر است که در برخی دانشگاه‌ها آماده سازی دانشنامه زمان بر بوده و ممکن هست چندین ماه ( ۳ الی ۶ ماه ) به طول بیانجامد . در این صورت با دریافت گواهی موقت پایان تحصیلات می توانید از آن بجای دانشنامه استفاده کنید . گواهی مذکور دارای یرخی مهر و امضای دانشگاه بوده و قابل ترجمه غیررسمی می‌باشد .

تحصیل در خارج از کشور

روند دریافت ریزنمرات تحصیلی از دانشگاه های دولتی :

دریافت ریز نمرات تایید شده ( رسمی قابل ترجمه ) در صورت انجام ندادن یا لغو نکردن تعهد آموزش رایگان ممکن نیست و این ارتباطی به وضعیت نظام وظیفه ( با فرض نداشتن غیبت ) ندارد . تحویل ریزنمرات تاییدشده به دانشجویان و دانش آموختگان ( پسر غیرغایب ) ، پس از پرداخت شهریه تحصیلی مربوط به آموزش رایگان بلامانع است .

کسانی که مشمول خدمت سربازی هستند یا به اصطلاح فارغ التحصیل  شده اند و تسویه حساب خود را انجام داده اند هم می توانند ریزنمرات تایید شده بگیرند.به اینصورت که دانشگاه نامه ابطال معافیت تحصیلی را به شما می دهد و شما نامه را به سازمان وظیفه عمومی برده و خود را معرفی می کنید.مسئول نام شما را وارد سیستم می کند و نامه ابطال معافیت را به شما برمی گرداند.پس از معرفی،دانشگاه موظف است ریزنمرات تایید شده (بدون قید کلمه فارغ التحصیلی در ریزنمرات) به شما بدهد (البته باید تعهد خدمت خود را بخرید).با داشتن همان نامه ابطال معافیت تحصیلی (که نشان می دهد شما در فرجه یکساله تا ارسال دفترچه وظیفه هستید و غیبت ندارید) می توانید ریزنمرات خود را در وزارت علوم تایید کنید.توجه کنید که دانشگاه ها نامه ابطال معافیت تحصیلی را فقط یکبار صادر می کنند،پس در نگهداری اصل نامه کوشا باشید. افرادی که دفترچه خدمت خود را پست کرده اند و کارت سبز دارند می توانند ریزنمرات خود را تحویل بگیرند با این تفاوت که در ریزنمراتشان کلمه فارغ التحصیلی نیز قید می شود. پس از دریافت ریز نمرات باید به سایت سامانه خدمات آموزشی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم به آدرس http://mad.msrt.gov.ir/EDUS/Default.Aspx مراجعه نمایید و درخواست تایید مدارک داده و پس از انجام مراحل درخواست و واریز ۷۰۰۰۰ تومان (و در آینده احتمالا بیشتر) به حساب آن سازمان مدارک خود را در زمان مقرر به نزدیکترین دفتر پستی برای تایید تحویل دهید.

لازم بذکر است که جهت تایید مدرک کاردانی اخذ شده از آموزشکده های فنی و حرفه ای ابتدا می بایست به دانشگاه فنی و حرفه ای واقع در تهران-اتوبان شهید بابائی، لویزان، خیابان شهید شعبانلو، میدان شهید احمد ازگلی (تلفن ۲۲۱۹۷۵۵۰) مراجعه کرده و پس از تایید مدارک در این مرکز جهت تایید نهایی به ساختمان وزارت علوم طبقه ۴ مراجعه کنید . سپس باید به دارالترجمه مراجعه نمایید که حدود یک هفته زمان نیاز دارد . سایر کارها توسط آنها انجام می شود . در نهایت باید ریز نمرات خود را به دانشگاه برگردانید تا در داخل پاکت مخصوص دانشگاه قرار گرفته و مهر و موم شود . این کار برای دانشگاه‌های کانادا ضروری است . بعضی از دانشگاه‌ها اگر ریز نمرات شما را در داخل پاکت دانشگاه دریافت ننمایند ، حتی مدارک شما را بررسی نیز نمی‌کنند .

روند دریافت ریز نمرات تحصیلی از دانشگاه پیام نور :

برای دریافت ریزنمرات از دانشگاه پیام نور اگر دانشنامه داشته باشین که مشکلی نیست . اگر دانشنامه نداشته باشین و مدرک موقت را داشته باشین همان مدرک موقت با ریزنمرات و گواهی عدم بدهی را باید ببرین دانشگاه پیام نور مرکزی تا اونجا امضا کنند و بعد ببرین وزارت علوم و بعد هم دارالترجمه … . در مدرک موقت چیزی مبنی بر قابل ترجمه نبودن قید نشده است ، اگه فارغ التحصیل شده اید و هنوز مدرک موقت آماده نشده است نامه ای دریافت خواهید کرد که همانند  مدرک موقت می باشد و تمام مطالب مدرک موقت مثل اسم و معدل و سال فارغ التحصیلی و … را برخوردار می باشد ، از آن می توان به جای مدرک موقت استفاده کرد و قابل ترجمه شدن هم نیز است . اگر هم که هنوز دانشجو باشین به جای مدرک موقت باید گواهی اشتغال به تحصیل را ببرین برای ترجمه و ادامه مراحل … و یه مطلب دیگری نیز هست که در دانشگاه پیام نور هر موقع که خواستین امکان دریافت ریزنمرات وجود دارد و محدودیتی نیز ندارد حتی از سال جاری این امکان برای خود دانشجو ها فراهم شده است که خودشان می توانند ریزنمرات و کارنامه کلی را از سایت دریافت و فایل مرتبط را پرینت بگیرند و برای مراحل دیگر اعم ار مهر و امضا اقدام نمایند.

 

 

آزاد سازی مدارک تحصیلی

 

آزاد سازی مدارک تحصیلی

 

آزاد کردن مدارک تحصیلی دانشگاه‌های دولتی به منظور ترجمه‌ رسمی آن معمولا از سه طریق زیر انجام می‌پذیرد:

۱٫ انجام مدت زمان تعهد خدمت (بسته به زمان تحصیل متفاوت است)
۲٫ پرداخت هزینه معادل تحصیل رایگان
۳٫٫ آزادسازی مدارک از طریق عدم کاریابی

با استفاده از روش سوم متقاضی می‌تواند بدون پرداخت هزینه و عدم گذراندن مدت زمان تعهد به خدمت، مدارک خود را آزاد کند. طبق قانون اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، متقاضی می‌بایست تمامی شرایط زیر را برای لغو تعهد خدمت خود داشته باشد.

الف)شرایط لغو تعهد از طریق عدم کاریابی:

– سپری شدن حداقل یک سال تمام از تاریخ فارغ‌التحصیلی متقاضی مندرج در گواهی موقت.
– سپری شدن حداقل یک سال تمام از تاریخ صدور کارت پایان خدمت یا – معافیت دائم (پزشکی یا غیر پزشکی) برای آقایان
– سپری شدن حداقل ۶ ماه تمام از تاریخ ثبت نام متقاضی در موسسه کاریابی
– عدم وجود فرصت شغلی متناسب با تخصص فارغ التحصیل و معرفی نشدن به فرصت‌های شغلی در طی مدت ۶۶ ماه پس از تاریخ ثبت نام.

ب) مراحل لغو تعهد:

– ارائه درخواست متقاضی به موسسه کاریابی به همراه مدارک مورد نیاز
– اعلام نتیجه عدم کاریابی متقاضی با لحاظ شرایط فوق توسط موسسه کاریابی به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ناظر
– بررسی و کنترل مدارک و شرایط توسط اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ناظر و اعلام نتیجه به اداره کل مرکز استان
– انجام مکاتبه نهایی لغو تعهد توسط اداره کل استان به دانشگاه محل تحصیل متقاضی

ج) مدارک مورد نیاز متقاضی برای ثبت نام در موسسات کاریابی:

– کپی گواهی موقت فارغ التحصیلی عکس‌دار از دانشگاه مربوطه
– کپی شناسنامه و کارت ملی
– کپی کارت پایان خدمت یا معافیت دائم (برای آقایان)

 نکات مهم در مورد آزادسازی مدارک تحصیلی

– برای آزاد کردن مدارک، نیاز به گذشتن مدت زمان یک سال از تاریخ فارغ التحصیلی نیست. تنها با گذشتن ۶ ماه از تاریخ فارغ التحصیلی می‌توانید با مراجعه به مراکز کاریابی‌های معتبر و ارائه مدارک و پس از گذشتن ۶ ماه دیگر مدارک خود را آزاد کنید. توجه داشته باشید که می‌بایست از زمان صدور کارت پایان خدمت و یا کارت معافیت، مدت زمان یک سال گذشته باشد.
– از این روش می توانید با ارائه مدارک مربوط به مقاطع تحصیلی مختلف، اعم از مدارک کارشناسی و یا کارشناسی ارشد را به طور همزمان آزاد کنید. لازم به ذکر است تسویه حساب مربوط به دانشگاه پس از صدور نامه از طرف اداره کار بهه دانشگاه می‌باشد.
– اگر در گذشته سابقه کار داشته باشید نمی‌توانید از طریق عدم کاریابی مدارک خود را آزاد کنید ولی با ارائه مدارک مربوط به سابقه کار خود می توانید از مقدار هزینه معادل تحصیل رایگان بکاهید.
– این آیین نامه مربوط به دانش آموختگان وزارت علوم می باشد و دانش آموختگان رشته های پزشکی و پیراپزشکی (غیر از رشته دامپزشکی) مشمول این آیین نامه نیستند.
– موسسات کاریابی و مشاوره شغلی غیر دولتی، مجاز به دریافت هیچ گونه وجهی از کارجویان بابت صدور مکاتبات لغو تعهد خدمت فارغ التحصیلان نمی باشند.
– ارائه مدارک فوق توسط متقاضی در کلیه مراحل الزامی است.
– حضور شخص متقاضی در کلیه مراحل الزامی است.

دیدگاه ها غیرفعال است