چگونه برای دکترای دانشگاه های اروپا اپلای کنم؟

ابتدا در سایت های جستجوی برنامه های تحصیلی از ساختار رشته ارائه شده با سوالاتی از قبیل اینکه چند ترمه است، شرط معدل دارد، چه میزان شهریه ای دارد، زبان تدریس چیست، تا چه زمانی مهلت ثبت نام دارد (به اصطلاح Deadline)، ایمیل برای تماس در مورد این رشته چیست و …اطلاع پیدا میکنید.

بعد از پیدا کردن دانشگاه ها و رشته های مورد نظر بهترین کار این است که برای هر کدام از این رشته ها، یک ایمیل در سایت دانشگاه پیدا کنید که بتوانید سوالات مورد نظر در مورد رشته مدنظر را بپرسید. زیرا ممکن است بعضی از اطلاعات در سایت نباشد.

سپس شما باید از تک تک مدارک مورد نیاز هر رشته با خبر شده و آن ها را با توجه به رشته برای خود لیست کنید. همچنین مهمترین چیز مهلت ثبت نام یا همان ددلاین است. اینکه از چه زمانی شروع میشود و تا چه زمانی وقت دارید تا مدارک را بفرستید و روش ثبت نام چگونه است؟! اینترنتی یا مستقیم بصورت ایمیل به استاد.

مرحله بعد آماده کردن مدارک است که شامل ترجمه و تائید مدارک است. نخست باید یک دارالترجمه ی خوب پیدا کنید که مدارک را با دقت ترجمه کند. حتما ترجمه مدارک را چک کنید که مشکلی نداشته باشد.

مدارک باید ترجمه و تائید شوند، یعنی اول ترجمه میشوند و سپس تائید دادگستری و وزارت امور خارجه را میگیرند. ترجمه و تایید اولین قدم ها هستند زیرا بعضی از دانشگاه ها از ابتدا از شما میخواهند که کپی دانشنامه (ها) را اسکن کنید و بفرستید.

یکی از مدارکی که خیلی مهم است، مدرک زبان است که اصولا TOEFL iBT و آیلتس و مدرک های زبان آلمانی را قبول دارند و هرچی نمره بالاتری بگیرید بهتر است. البته بسیاری از دانشگاه های اروپا اصلا مدرک زبان نمیخواهند ولی اگه داشته باشید بهتر است (برای سفارت). (اگر مدرک زبان ندارید، نگران نباشید زیرا بدون این مدرک هم میشود اپلای کرد امارداشتن مدرک یک امتیاز مثبت است).

پس از اینکه مدارک آماده شد، نوبت به ثبت نام دانشگاه میرسد که روند آن را به طور کامل در ادامه توضیح میدهیم :
۱. روش اینترنتی: بسیاری از دانشگاه ها از روش ثبت نام اینترنتی استفاده میکنند، به این صورت که یک وب سایت مخصوص (Portal) دارند که باید ابتدا در آن ثبت نام کنید و بعد مرحله به مرحله یک سری سوال پرسیده میشود که باید جواب آن ها را درست و دقیق پر کنید و در مرحله نهایی تک تک مدارک را در سایت آپلود کنید. در نهایت یک فایل پی دی اف دال بر رسید ثبت نام دریافت میکنید.
۲. روش ایمیل به استاد: در این روش تمامی مدارکی را که در صفحه پوزیشن مربوطه اعلام کرده اند را حاضر مرده و در یک ایمیل برای استاد ارسال میکنید.

مسئله اصلی اینجاست که در اروپا ددلاین خاصی برای پوزیشن ها تعریف نمیشود و اصولا در هر زمان یک تعداد پوزیشن باز هستند که میشود برای آنها اپلای کرد. لذا نگران اینکه چه موقع و چه زمانی اپلای کنم نباشید. همیشه و در هر زمانی میتوانید برای اروپا اپلای کنید.

گاهی در بعضی پوزیشن ها از شما پروپوزال خواسته میشود. دو نوع پروپوزال داریم:
یکسری پوزیشن ها برای شما تعیین می‌کنند که حول چه محوری طرح بدهید و در این نوع پوزیشن ها، فاند خوب و رقابت کمتری وجود دارد(رقابت کمتر بخاطر ددلاین کوتاه).

در نوع دیگر شما طرح خود را برای پوزیشن میفرستید و در این پوزیشن اشاره خاصی به موضوع خاصی نشده است. میزان فاند، به نسبت به سابجکتیو کمتر و رقابت بیشتر است زیرا خیلی ها از قبل پروپوزال اماده دارند و اپلای می کنند.

منطقا شانس سابجکتیو بیشتر است.
درنهایت پروپوزال را کمیته پذیرش دانشکده ارزیابی میکند.
دو نکته راجع به رفع ابهام برای پروپوزال برای کلیه رشته ها:

اول اینکه نمونه پروپوزال های رشته خود (ترجیحا گرایش خود) را از اینترنت دانلود کنید و از فرمت آنها الگو بگیرید و در بعضی مواقع این پروپوزال ها مصداقی کار کرده اند و میتوانید ایده بگیرید.

راه دوم بررسی عناوین پایان نامه های ارشد و دکترا دفاع شده یا در دست اقدام دانشگاه های اروپا امریکا و کاناداست. برای اینکار وقتی فقط عناوین را بررسی میکنید طوفان مغزی در شما رخ خواهد داد و موضوعات ترکیبی جدیدی میتواند به ذهن شما متبادر شود. اگر برای پوزیشن های موضوع محور یا همان سابجکتیو اپلای کنید با پروپوزال قوی، شانس بیشتری حتی با وجود داشتن یک رزومه معمولی خواهید داشت.

دیدگاه ها غیرفعال است