اغلب دانشجویان ایرانی که برای ادامه تحصیلشان در مقطع دکتری قصد عزیمت به کشورهای خارجی را دارند کشور کانادا را برای ادامه تحصیلشان انتخاب میکنند، این امر میتواند دلایل متفاوتی داشته باشد از قبیل: دانشگاههای معتبر این کشور ، امکان گرفتن بورسیه های تحصیلی و همچنین شرایط کلی کشور کانادا که برای اخذ اقامت و زندگی یکی از رویایی ترین کشورهای دنیاست. همچنین قانون جدیدی که در کانادا وضع گردیده میتواند دلیل محکمی برای انتخاب این کشور برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری باشد، قانونی که ذکر گردید حکایت از این امر دارد که سالانه حدود۱۰۰۰ نفر از افرادی که در مقطع دکتری در کانادا مشغول به تحصیل هستند اقامت دائم کانادا را اخذ میکنند، این افراد به عنوان نیروی Skilled workeجذب دولت کانادا میشوند.

اخذ پذیرش دوره های دکتری همراه با کمک هزینه مناسب برای دانشجویان بین المللی بخصوص برای کسانیکه دارای مدارک دانشگاهی فوق لیسانس و لیسانس از دانشگاه های غیر آمریکایی و یا کانادایی هستند، آسان نیست. این شرکت هر ساله تعداد محدودی پرونده پذیرش دوره دکتری می پذیرد.

برای اخذ پذیرش از دوره های دکتری، متقاضی باید ابتدا دانشگاه و دانشکده محل تحصیل خود را به دقت انتخاب نماید. بسیاری از پرونده های دانشجویی به دلیل عدم انتخاب محل تحصیل، توسط هییت های علمی رد می شوند. به دلیل اینکه در دوره های دکتری تمرکز روی فعالیت های تحقیقاتی می باشد، دروس آموزشی دوره دکتری و فعالیت های تحقیقاتی و تخصصی اساتید معمولا روی بخش خاصی متمرکز می باشد. بنابراین چنانچه پیشینه تحصیلی و تحقیقاتی متقاضی وموضوع رساله دکتری که در برنامه تحقیقی ارایه می گردد (statement of interest) مناسب با تخصص دانشکده ها و اعضای هییت علمی نباشند، پرونده متقاضی مردود خواهد شد.

پس از انتخاب دانشگاه محل تحصیل متقاضی باید حداقل شرایط زیر را داشته باشد:

  •  مدرک کارشناسی با ۴ سال تحصیل و با معدل حداقل ۱۵
  •  مدرک کارشناسی ارشد با ۴ سال تحصیل و با معدل حداقل ۱۶
    سه توصیه نامه از اساتید قبلی
  • تهیه statement of Interest متناسب با رشته تحصیلی
    مدرک زبان انگلیسی (IELTS,7) و یا (TOEFL, iBT: 100; CBT: 250; PBT: 600)
  • مدرک GRE با نمره ۷۰۰ (Quantitative: 700, Verbal: 350, Writing: 3.5 )
  •  مدرک GMAT برای رشته های مالی، بیزنس و مدیریت و حسابداری

در بسیاری از دانشگاه ها، پرونده متقاضیان دارای حداقل شرایط ذکر شده در بالا، از دانشگاه به دانشکده ها برای بررسی ارجاع می گردد. در مرحله بعدی دانشکده ها و کمیته های علمی پرونده ها را در جلسات پذیرش دانشجویی بررسی کرده و در مورد آن تصمیم گیری می نمایند. در این مرحله به اندازه ظرفیت، به بهترین متقاضیان پذیرش اعطا می گردد. متقاضیان باید توجه نمایند که دارا بودن حداقل شرایط، پذیرش متقاضی به دوره های دکتری را تضمین نمی کند. ظرفیت پذیرش دانشجو در مقطع دکتری در بسیاری از دانشگاه های کانادا و آمریکا معمولا بین ۳ تا ۱۵ نفر می باشد. به دلیل اینکه دانشگاه ها امکان پذیرش تمامی متقاضیان را ندارد، تنها پرونده هایی مورد پذیرش قرار می گیرند که دارای شرایط بهتری نسبت به سایر پرونده ها هستند.

دیدگاه ها غیرفعال است