پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / مهندسی کشاورزی          14 خرداد 1393 - 04 June 2014


تأثير پسماند قارچ آسپرژيلوس نيجر بر قابليت هضم يونجه و عملکرد بره هاي پرواري



چکيده : تأثير پسماند قارچ آسپرژيلوس نيجر پس از استحصال اسيد سيتريک بر قابليت هضم يونجه در ساعت­هاي مختلف انکوباسيون (24 و 48 ساعت) در شرايط برون­تني بر عملکرد بره­هاي نر پرواري بررسي شد. در آزمايش قابليت هضم، پسماند قارچ معادل پنج، 10، 15 و 20 درصد ماده خشک جايگزين يونجه شد. در آزمايش پروار از تعداد 20 رأس بره نر سنجابي سه ماهه با ميانگين وزن (83/0 ±) 00/20 کيلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفي در دو گروه با 10 تکرار استفاده شد. ميانگين قابليت هضم ماده خشک و ماده آلي يونجه در 24 ساعت اوليه انکوباسيون با زياد کردن مقدار پسماند قارچ افزايش يافت (01/0P<) اما در 48 ساعت پاياني انکوباسيون، تفاوت قابليت هضم معني­دار نبود. تفاوت ميانگين افزايش وزن روزانه، ماده خشک و آلي مصرفي و ضريب تبديل خوراک در بره­هاي پرواري تغذيه شده با جيره داراي پسماند قارچ معني­دار نبود. نتايج نشان داد که با مصرف پسماند قارچ، ضرايب هضم جيره در محيط شکمبه کمتر مي­شود که احتمالاً درنتيجه بهبود عملکرد ميکروب­هاي شکمبه مي­باشد. اين جايگزيني نه تنها اثر منفي بر عملکرد پرواري بره­ها نداشت، بلکه منظور کردن آن در جيره غذايي مي­تواند از نظر اقتصادي جايگزين مناسبي براي منبع پروتئين و انرژي جيره­هاي پروار بره­هاي نر باشد.

کليدواژگان : اسيد سيتريک؛ خصوصيات لاشه؛ ضريب هضمي خوراک؛ قابليت هضم؛ قارچ آسپرژيلوس نيجر


عليرضا کرمپور؛ فردين هژبري ؛ فرخ کفيل زاده

مجله توليدات دامي، دوره 14 ، شماره 2، پاييز و زمستان 1391




خبرنامه - شبکه های اجتماعی