پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / پزشکی سلامت          28 خرداد 1391 - 17 June 2012


لزوم جرم گیری دندان

پلاک دندان ها یا پلاک باكتریایی موجب بروزعوارض جدی از جمله كرم خوردگی، بیماری های لثه ها و دیگر مشكلات مربوط به دندان ها می شود.

پلاك باكتریایی یا پلاك دندان ها ماده ای سفید رنگ و خمیری است كه پس از صرف غذا و هرگونه خوراكی روی دندان ها ایجاد می شود. باكتری ها بی وقفه در محیط دهان رشد كرده بنابر این پلاك دندان ها مشكلاتی را برای تمام محیط دهان به وجود می آورد.

پلاك دندان ها به ویژه از پروتئین های موجود در بزاق، باكتری ها ، مواد سمی و باقیمانده مواد غذایی  تشكیل شده و به طور مداوم ایجاد می شود. اگر پلاك دندان ها روزانه تمیز نشده و از بین نرود تبدیل به جرم دندان می شود.

از بین بردن پلاك دندان ها در هنگام تشكیل شدن  امری ضروری است. این ماده در واقع اسیدهایی را تولید می كند كه به دندان ها و لثه حمله می كنند. این اسیدها روی مینای دندان اثر گذاشته ، لثه ها را مجروح كرده و عامل اغلب كرم خوردگی‌ها و بیماری های دهان و دندان است.

علاوه بر این اگر روزانه پلاك دندان ها تمیز نشود ، سفت شده و به جرم تبدیل می شود. در این صورت مسواك زدن بر آن بی اثر بوده و قادر به از بین بردن آن نمی شود. در این هنگام برای از بین بردن آن ناگزیر باید یك جرم گیری كامل را انجام داد.


برای رهایی از پلاك دندان باید پس ار نوبت غذا خوردن دستكم به مدت سه دقیقه  و حداقل دو بار در روزدندان ها را به خوبی مسواك زد


نکاتی راجع به جرم گیری دندان


یک جراح ترمیمی دندان گفت: اگر جرم دندان درمان نشود به مرور به بافت‌های عمقی لثه نفوذ کرده و در نهایت منجر به تحلیل لثه می‌شود.

درمان نکردن جرم دندان بافت لثه را از بین می‌برد

سعیدی نعمتی انارکی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس اظهار داشت: با افزایش سن به دلیل عملکرد دندان‌ها و صدماتی که ممکن است در طول زندگی فرد به دندان وارد شود یکسری تغییرات ضربه‌ای یا سایشی به وجود می‌آید.

وی افزود: برای درمان دندان‌های این دسته افراد باید نگاه متفاوتی نسبت به یک فرد ۲۰ ساله داشته باشیم و کاری را انجام دهیم که علاوه بر زیبایی عملکرد صحیحی هم داشته باشد.

نعمتی انارکی به عوامل شایع خرد شدن و از بین رفتن دندان اشاره کرد و گفت: متاسفانه شکستن غذاهای سفت مانند پسته، فندق یا آبنات‌ها قبل از اینکه نرم و کوچک شوند بین ایرانیان خیلی شایع است، ممکن است این کار در یکی دو بار اول صدمات ایجاد نکنند ولی ترک‌های ریزی را در مینا ایجاد می‌کند که این ترک‌ها یک روزی به هم می‌پیوندند و سبب شکسته شدن دندان می‌شوند.

متخصص ترمیمی دندان اظهار داشت: یکسری عوامل ضربه‌ای مانند خوردن سر کودک و یا لیوان به دندان که گریزی از آن نیست، علاوه بر این در افراد مسن سایش‌ها مسئله‌ساز هستند که خیلی اوقات سبب از بین رفتن کامل مینای دندان می‌شود و عاج بیرون می‌زند و دندان به سرما، گرما و فشارها حساس می‌شود.

جرم گیری به مینای دندان آسیب نمی‌زند

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد در پاسخ به این سؤال که گفته می‌شود جرم دندان سبب تحلیل رفتن لثه‌ها می‌شود از طرفی گفته می‌شود جرم‌گیری به مینای دندان آسیب می‌زند و کدام گزینه مورد تایید است گفت: این باور غلطی در جامعه است که جرم‌گیری به مینای دندان آسیب می‌رساند زیرا با آمدن تجهیزات روز به بازار مانند و تجهیزات آلتراسونیک صدمه‌ای به مینای دندان وارد نمی‌شود.

نخ دندان در پیشگیری از جرم بسیار موثر است

وی افزود: چکاپ‌های منظم و استفاده از نخ دندان در جلوگیری از ایجاد جرم بسیار موثر است ولی در جامعه با استفاده از نخ دندان جا نیافتده و از طرفی روش صحیح مسواک زدن مانع رسوب مواد معدنی در پای دندانها می‌شود.

جرم دندان درمان نشود لثه را از بین می‌برد

نعمتی انارکی اضافه کرد: در صورت بی توجهی به پیشگیری و درمان، جرم دندان، جرم به بافت‌های عمقی لثه نفوذ کرده و در نهایت منجر به تحلیل لثه می‌شود و خیلی اوقات می‌شنویم که فرد می‌گوید دندانم سالم بود ولی لق شد و افتاد که این موضوع مربوط به بافت نگهدارنده اطراف دندان می شود که جرم آن را از بین برده است.

تگ ها لزوم جرم گیری دندان

خبرنامه - شبکه های اجتماعی