خوردنی های مفید برای تقویت حافظه
به ميانسالي نزديك شدهايد و كمكم قدرت حافظهتان رو به تحليل نهاده؟ بيشتر فراموش ميكنيد و كمتر به ياد ميآوريد؟ غصه نخوريد، اين راهها را امتحان كنيد، بياثر نيست.
انسان سه حافظه دارد: حسي، كوتاهمدت، بلندمدت. هر دريافتي ابتدا وارد حافظه حسي شده، در صورت اهميت به حافظه كوتاهمدت منتقل ميشود. اگر بتوانيد با تكنيك و روشهايي چون طبقهبندي، يادآوري و تكرار، معادلسازي و... زمان و ظرفيت حافظه كوتاهمدت را تقويت كنيد، آنچه دريافت شده در حافظه بلندمدت جاي ميگيرد و احتمال فراموشي آن كمتر خواهد بود.
يكي از تكنيكهاي ساده براي تقويت حافظه، يادآوري خصوصيات ظاهري وسايل يا افرادي است كه در نظرتان اهميت كمتري داشتهاند يا هر روز آن را ميبينيد اما جز با نگاه مجدد نميتوانيد رنگ، شكل يا وجهي خاص از آن را به ياد آوريد.
چند ثانيه به شخص، تابلو، اثر، ابزار، نما و هر چيزي كه دم دست است نگاه كنيد و با بستن چشمها بكوشيد جزئيات آن را به خاطر بياوريد.
بعد با نگاه دوباره ببينيد حدستان درست بوده يا نه. ساعتي بعد دوباره بكوشيد آن جزئيات غلط و درست را به خاطر آوريد. با تكرار اين كار در روز بعد خصوصيات آن شخص ، تابلو يا منظره خاص ماندگار خواهد شد.
تكرار مورد قبل براي مواردي ديگر طي روزهاي بعدي، مغز را بدقت بر جزئيات و به خاطر سپردنشان ترغيب ميكند و قدرت حافظه را افزايش ميدهد.
ساختن ارتباط ذهني بين دو چيز حتي متفاوت، رتبهبندي، الگوسازي، تمرين و تكرار، ساخت ماجرايي تخيلي، اختصاص آهنگ، رنگ يا شكل، ربط دادن به آدمها، اشيا يا جاهايي كه به ياد داريد، جدا كردن و تقطيع و... از جمله روشهايي است كه ميتواند سبب تقويت حافظه شود.
سبزيجات، لبنيات كمچرب، موز، زغال اخته، اسفناج، سير، توت فرنگي، كلم قرمز، روغن ماهي، زيتون، انگور، آلو، آلبالو، هويج، گردو، شير، جگر، ليمو و... بخوريد كه حاوي ويتامينها و مواد تقويتكننده حافظه همچون ويتامين B، آهن، آنتياكسيدان، امگا3، آنتوسيانين، بتاكاروتن، ويتامين C، كولين، ويتامين A، اسيد فوليك، ويتامين ب12، ويتامين E، استروژن و... است.
چاي با توجه به افراد اثر متفاوتي دارد، اما كمتر بنوشيد و در فواصل دور از غذا چون تانن موجود در آن آهن بدن را كم كرده، موجب اختلال يا كاهش عملكرد حافظه ميشود.
خواب كافي داشته باشيد. مقدار خواب كافي، از پنج يا شش ساعت تا هشت يا حتي 9 ساعت در روز يا شب، پيوسته يا حتي گسسته براي هر فرد متفاوت است.