پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / پزشکی سلامت          11 آذر 1392 - 02 December 2013


گیاه ریحان و طب سنتی آن





ریحان

مصرف ریحان در تسکین سردرد و میگرن و نیز در درمان سرفه و تنگی نفس مؤثر است. ریحان سبز گیاهی است یکساله که بلندی آن تا ۶۰ سانتی متر می‌رسد و برگ‌های جوان آن سبز و روشن و به شکل بیضی نوک تیز با دندانه‌های ریز و معطر است. طبیعت این گیاه گرم و خشک است و خواص درمانی آن مقوی، محرک و بادشکن است و به‌هاضمه کمک می‌کند، علاوه بر این تب بر، آرام‌کننده و ضد اسپاسم است.

 

ریحان باعث رفع بوی بد ناشی از خوردن سیر و پیاز می‌شود. همچنین زخم‌های دهان را از بین می برد و کندی دندان را برطرف می‌کند. از سوی دیگر، ضعف معده و ضعف اعصاب را رفع می کند و انواع سردرد و میگرن را تسکین می‌دهد.

دیگر خواص ریحان

گیاه ریحان به علت داشتن ویتامین هاى A و C آنتى اکسیدانت است و به همین دلیل از آسیب سلولى پیشگیرى مى کند. ریحان داراى خواص آرام بخش، مقوى قلب، ضد عفونى کننده دهان و دستگاه گوارش و شیرافزا است. جوشانده غلیظ ریحان و مزمزه و جویدن آن براى مبتلایان به آفت مفید است.

همچنین بوییدن آن و جویدن برگهاى تازه آن باعث تسکین درد مى شود. شیره برگ هاى ریحان براى معالجه کلیه حالات عصبى مخصوصاً زنانى که به بیمارى روحى، بى خوابى شدید، بیهوشى و خفقان قلب مبتلا هستند به کار مى رود. عصاره ریحان همراه با شیر براى سرماخوردگى و ناراحتى هاى ریوى و سرفه مفید است.

ریحان به علت داشتن سبزینه و چند نوع اسانس، بوى پیاز و سیر را در دهان از بین مى برد. مطالعات انجام گرفته بر روى حیوانات نشان مى دهد که ریحان، سیستم ایمنى بدن را با افزایش پادتن تا دو درصد بالا مى برد. این گیاه خنک کننده است و جهت درمان درد رماتیسم و پوست هاى حساس به کار مى رود.

ریحان یکى ازشفابخش ترین گیاهانى است که شامل ترکیبات ضد سرطانى است. همچنین آب ریحان جهت مارگزیدگى، تقویت عمومى بدن، سرماخوردگى و مشکلات پوستى و گوش درد توصیه شده است .چون ریحان بسیار معطر است بنابراین برای معطر ساختن غذاها از آن استفاده می شود ریحان از لحاظ قدیم ایران کمی گرم و خشک است .

طریقه مصرف دارویی

۱ )دم کرده برگ ریحان اثر ضد تشنج درد مقوی و مدر است .

۲)دم کرده برگ ریحان معالج سردردهای میگرن و عصبی است .

۳)خوردن ریحان دستگاه هاضمه راتقویت می کند .

۴)نوشیدن یک فنجان دم کرده ریحان نفخ و گاز معده را از بین میبرد .

۵)برگ ریحان درمان کننده ناراحتی های حاصل از نیش حشرات است کافی است که محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ دهید خارش و درد را برطرف می کند.

۶)جویدن برگ ریحان برای زخم های دهان مفید است .

۷)جوشانده ریحان تب بر است .

۸)دم کرده تخم ریحان مسکن است .

۹)اگر تخم ریحان را بکوبید و با صمغ عربی مخلوط کنید داروی خوبی برای درمان اسهال است .

۱۰)تخم ریحان برای رفع دل درد مفید است .

۱۱)برگ ریحان اثر زیاد کننده شیر داردو مادران شیر ده حتما باید از این گیاه استفاده کنند .

۱۲)دم کرده دانه ریحان برای درمان ورم کلیه و ترشحات زنانه بکار می رود .

۱۳)دم کرده برگ ریحان درمان کننده سرگیجه است .

۱۴)برگ ریحان را همراه غذا بخورید در هضم غذا موثر است .

۱۵)اگر گلدان ریحان را جلوی پنجره بگذارید حشرات و مگس را فراری می دهد و آنها وارد خانه نخواهند شد .

ریحان از دید گاه اسلام

ریحان گیاهى نفخ شکن و با خواص دارویى بسیار معروف است که چنانچه روزانه پس از غذاى سنگین یک فنجان دم کرده ریحان میل شود، غم و افسردگى و اندوه از فرد دور مى شود. نظر بزرگان در مورد ریحان در حدیث است که امام صادق(ع) فرمود ، ریحان سبزى پیامبران است و بدانید که هشت خاصیت در آن وجود دارد:

۱- غذا را گوارا مى کند.

۲- منفذها را باز مى کند.

۳و۴- دهان و باد گلو را خوشبو مى سازد.

۵- اشتها را به غذا افزایش مى دهد.

۶- مرض را از بین مى برد.

۷- شخص را از بیمارى جذام ایمن مى گرداند.

۸- وقتى ریحان در شکم آدمى قرار گیرد، همه امراض را ریشه کن مى سازد.

گردآوری:مجله اینترنتی دلگرم


تگ ها خواص ریحان خواص دارویی ریحان طب سنتی

خبرنامه - شبکه های اجتماعی