پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / پزشکی سلامت          05 دی 1392 - 26 December 2013


هشدار درباره اسپری و حالت دهنده‌های مو

آکاایران به نقل از مجله زندگی ایده آل: اسپری‌ها و حالت‌دهنده‌های مو دوستان خوب و همیشگی خانم‌ها و حتی آقایان هستند! روزهایی که می‌بینیم موهای‌مان به کف سرمان چسبیده و هیچ حالتی به خود نمی‌گیرد این اسپری‌ها به کمک ما می‌آیند و با آنها می‌توانیم موهای خوابیده و کم‌پشت‌مان را پرپشت و حالت‌دار نشان دهیم. اما آیا این اسپری‌ها می‌توانند برای سلامت و حتی زیبایی خطرناک باشند؟! در این مقاله می‌خواهیم به مضرات احتمالی و شیوه صحیح استفاده از این اسپری‌ها اشاره کنیم.

چرا سیگاری‌ها در خطر بیشتری هستند؟!

اسپری‌های مو از اقلامی هستند که افراد بسیاری به صورت روزانه از آنها استفاده می‌کنند. گرچه خیلی‌ها از مضرات احتمالی آنها آگاهی دارند و برای مثال سعی می‌کنند از ورود آن به چشم و دهان خود جلوگیری کنند اما متاسفانه برخی خطرات مربوط به آنها هنوز ناشناخته است. بنابراین تنها راه دور ماندن از این خطرات یادگیری شیوه صحیح استفاده از این اسپری‌هاست. اول از همه باید بدانید که اسپری‌های مو آتش‌زا هستند بنابراین هیچ‌گاه نباید در نزدیکی شعله آتش از آنها استفاده کنید. برای مثال اگر در نزدیکی شومینه، اجاق گاز، سیگار، قلیان و ... قرار دارید هرگز اسپری نزنید! همچنین نباید این اسپری‌ها را در مکان‌های گرم مثل صندوق عقب اتومبیل قرار داد. در چنین مکان‌هایی دمای هوا ممکن است خیلی سریع حتی به 55 درجه سانتی‌گراد برسد. این درحالی است که اگر اسپری‌ها در دمای بالای
48 درجه سانتی‌گراد قرار بگیرند، می‌ترکند!
هشدار درباره اسپری و حالت دهنده های مو اسپری مو,حالت دهنده,سلامت و زیبایی





اعتیاد به اسپری مو خیلی هم جدی است!

اسپری‌ها تحت گروه مواد حلال طبقه بندی می‌شوند و برخی‌ها به عنوان یک ماده مخدر استنشاقی از آنها استفاده می‌کنند. به عبارت دیگر تنفس این مواد می‌تواند برای مدت کوتاهی باعث ایجاد احساس خوشایند و حتی توهم شود اما باید بدانید که این ماده نیز مانند سایر مواد مخدر، اعتیادآور و مضر است. از عوارض کوتاه مدت آن می‌توان به سردردهای شدید و خستگی مفرط و از عوارض بلند مدت آن می‌توان به آسیب مغزی و کلیوی اشاره کرد.

چشم‌ها را بسته و نفس خود را حبس کنید!

تحقیقات ثابت کرده‌ است اسپری‌های مو می‌توانند باعث تحریک ریه‌ها و مشکلات تنفسی به خصوص در افراد مستعد و مبتلا به آسم شوند. بیماران آسمی حتی ممکن است با استفاده از آنها دچار حمله آسم شوند. از طرف دیگر تنفس مداوم اسپری مو در طولانی مدت می‌تواند باعث «فیبروز آلوئولیت» شود؛ بیماری‌ای که در آن دیواره ریه ضخیم می‌شود و باعث مشکلات شدید تنفسی و در نهایت مرگ می‌شود. برای اینکه قطرات این اسپری‌ها کمتر به دهان و بینی‌تان وارد شوند بهتر است هنگامی که خودتان یا آرایشگرتان می‌‌خواهد اسپری کند، چشم‌های‌تان را ببندید و دست‌تان را روی بینی و دهان تان بگذارید و نفس تان را حبس کنید. توصیه می‌شود پس از اسپری کردن، برای مدتی کوتاه آن محل را ترک کرده و تهویه اتاق را روشن کنید یا پنجره‌ها را باز کنید یا اینکه به حیاط یا ایوان منزل بروید و در فضای آزاد اسپری بزنید. باقی ماندن قطرات اسپری مو در فضای منزل و تجزیه شیمیایی آن می‌تواند روی سلامت شما اثرات نامطلوبی بر جای بگذارد.

کدام اسپری‌ها موها را شکننده می‌کنند؟!

در بیشتر اسپری‌های مو از انواع ترکیبات الکلی استفاده شده است. الکل باعث خشکی و شکنندگی مو در دراز مدت می‌شود. به این ترتیب موها پس از مدتی درخشش خود را از دست می‌دهند. علاوه براین استفاده بیش از حد از این اسپری‌ها باعث تجمع آنها روی مو و ریزش پوسته‌های سفید خشک شده آن روی شانه‌ها و لباس‌های‌تان می‌شود. اینها شوره نیستند اما افراد فکر می‌کنند شوره است و خیلی منظره خوشایندی نیست. پس هر زمان به حمام می‌روید به خوبی موهای‌تان را بشویید و بعد از نرم‌کننده و ماسک‌های تقویتی استفاده کنید. پیشنهاد می‌شود از اسپری‌های «فاقد الکل» استفاده کنید.

به کف سر اسپری نزنید!

قبل از اسپری زدن از محصولات تقویتی و مرطوب‌کننده مو استفاده کنید. هیچ وقت نزدیک کف سر اسپری نزنید؛ فقط نقاط لازم را اسپری کنید و بی‌دلیل کل موها را به اسپری آغشته نکنید! اگر این اسپری‌‌ها با ریشه موها برخورد کنند، موجب ریزش مو، ایجاد موخوره و پوسته پوسته شدن کف سر می‌‌شوند. متاسفانه اسپری‌های خیلی معدودی هستند که به موها آسیب نمی‌زنند. باید آنقدر اسپری‌های مختلف را امتحان کنید تا کم‌عارضه‌ترین آنها را پیدا کنید. در صورت امکان برای حالت دادن به موهای خود از حالت‌‌دهنده‌‌های گیاهی استفاده کنید. البته در سال‌‌های اخیر کارخانه‌‌های سازنده محصولاتی را تولید کرده‌اند که سازگاری بیشتری با سلامت انسان‌ها و محیط زیست دارند. روی این محصولات معمولا واژه سبز یا Green نوشته شده است.
هشدار درباره اسپری و حالت دهنده های مو اسپری مو,حالت دهنده,سلامت و زیبایی




اگر از لنز استفاده می‌کنید...

هر زمان که از اسپری‌های مو استفاده می‌کنیم خودمان و اطرافیان‌مان را در خطر ورود قطرات آن به چشم قرار می‌دهیم. با این حال بیشتر اسپری‌های مو فقط چشم را تحریک می‌کنند که با شست‌وشو برطرف می‌شوند، اما اگر مقدار زیادی از اسپری وارد چشم شود می‌تواند باعث سوختن چشم و آسیب دائمی یا از دست دادن بینایی شود؛ به خصوص اگر از لنز استفاده می‌کنید.

خانم‌های باردار مراقب باشند

اگر زنان در دوران بارداری با اسپری مو به خصوص در محل کار مانند آرایشگاه تماس زیاد داشته باشند، خطر تولد نوزادان پسر آنها با مشکلات و نواقص اعضای تولیدمثل، افزایش پیدا می‌کند. مطالعات نشان می‌‌دهد میزان ابتلا به این نقص عضو در کودکان پسر طی دهه‌های اخیر به شدت افزایش یافته است. برخی کارشناسان می‌گویند نوعی ماده شیمیایی موجود در مواد پلاستیکی که «فتالاتس» نامیده می‌شود عامل بروز این نقص عضو جنینی است. این ماده شیمیایی می‌تواند تعادل هورمون‌ها را بر هم بزند و استفاده از آن در اسباب‌بازی‌‌ها چند سال است که در اتحادیه اروپا ممنوع شده است اما ظاهرا این ماده در برخی مواد آرایشی نیز وجود دارد. البته از سال 2005 استفاده از آن در اسپری‌های مو و سایر مواد آرایشی ممنوع شده است. پس مراقب محصولات تقلبی و قاچاق باشید!


خبرنامه - شبکه های اجتماعی