پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / پزشکی سلامت          13 بهمن 1392 - 02 February 2014


علل و جلوگیری و درمان دررفتگی مفاصل





دررفتگی مفاصل، هنگامی رخ میدهد که یک جدایی غیر طبیعی در مفصل بوجود آید.دررفتگی جزئی یعنی نیمه دررفتگی . دررفتگی مفاصل می تواند آسیب به بافت نرم اطراف، تاندون ها، عضلات و اعصاب می شود. دررفتگی می تواند در هر مفاصل بزرگ رخ دهد (شانه، زانو، و غیره) و یا در مفاصل کوچک (انگشتان پا، انگشتان دست، و غیره).

دررفتگی مفاصل و جلوگیری از دررفتگی مفصل و درمان دررفتگی مفاصل

دررفتگی مفاصل و جلوگیری از دررفتگی مفصل و درمان دررفتگی مفاصل

جابجایی شایع ترین مفاصل دررفتگی شانه استاگر دررفتگی مفصل استخوان، بدون آسیب اعصاب و ... باشد، مفصل در محل اصلی خود جا انداخته می شود. اما اگر سعی کنید خیلی زود این کار را انجام دهید، ممکن است مجدداً دچار دررفتگی آن مفصل شوید.راه های تشخیص، درمان و جلوگیری از دررفتگی استخوان را برایتان می گوییم.

راه های تشخیص دررفتگی

- معاینه محل دررفتگی توسط پزشک

- عکسبرداری با اشعه ایکس: این عکسبرداری، دررفتگی مفصل، شکستگی استخوان و سایر آسیب های مفصل را نشان می دهد.

- ام آر آی (MRI): این روش به پزشک کمک می کند تا آسیب بافت های اطراف مفصل را بررسی کند.

درمان دررفتگی

نوع درمان بستگی به محل و شدت دررفتگی مفصل دارد و عبارتند از:

1- جا انداختن مفصل:

در این روش، پزشک سعی می کند به آرامی استخوان دررفته را جای خودش بیندازد. بسته به میزان درد و ورم محل دررفتگی، قبل از جا انداختن مفصل نیاز به بی حسی موضعی و یا حتی بیهوشی وجود دارد.

2- بی حرکت کردن مفصل:

بعد از جا انداختن درست استخوان، پزشک با استفاده از وسایل مخصوصی مثل آتل، محل مفصل را برای چندین هفته ثابت و بی حرکت می کند. مدت زمان ثابت نگه داشتن مفصل، بستگی به نوع و محل دررفتگی دارد.

3- داروهای مسکن:

بعد از جا انداختن استخوان دررفته، هر نوع درد شدیدی باید بهبود پیدا کند. اما اگر درد ادامه داشت، ممکن است پزشک داروی مسکن برای شما تجویز کند.

4- عمل جراحی:

اگر اعصاب یا رگ های خونی اطراف مفصل آسیب دیده باشند و یا پزشک نتواند استخوان دررفته را جا بیندازد، نیاز به عمل جراحی است. همچنین در مواردی که به طور مکرر دچار دررفتگی یک مفصل خاص می شوید، عمل جراحی لازم است به خصوص در مورد مفصل شانه.

5- توانبخشی:

بعد از برداشتن آتل و یا گچ، به تدریج برنامه توانبخشی را برای بهبود حرکت و قدرت مفصل دررفته شروع می کنید. برخی دررفتگی ها مثل دررفتگی لگن، نیاز به چند ماه زمان برای بهبودی دارند.

اگر دررفتگی مفصل استخوان، بدون آسیب اعصاب و ... باشد، مفصل در محل اصلی خود جا انداخته می شود. اما اگر سعی کنید خیلی زود این کار را انجام دهید، ممکن است مجدداً دچار دررفتگی آن مفصل شوید.

درمان خانگی دررفتگی

بعد از درمان و جا انداختن مفصل دررفته، برای کاهش ناراحتی و افزایش روند بهبودی به توصیه های زیر عمل کنید:

1- به استخوان دررفته استراحت دهید. کاری را که باعث دررفتگی مفصل شما شده است، دیگر تکرار نکنید و از حرکات بدنی دردآور خودداری کنید.

2- از یخ و گرما استفاده کنید. گذاشتن کیسه یخ روی محل دررفتگی، باعث کاهش درد و ورم آن می شود. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کیسه یخ را روی محل درد بگذارید. طی یک تا دو روز اول بعد از دررفتگی، هر دو ساعت یک بار این کار را تکرار کنید.

بعد از ۲ تا ۳ روز و بهبود یافتن درد و ورم، برای بهبود درد و سفتی عضلات از کمپرس گرم مثل کیسه آب گرم استفاده کنید. فقط ۲۰ دقیقه و یک بار کیسه آب گرم را روی محل دررفتگی قرار دهید.

3- قرص مسکن بخورید. اگر درد زیادی دارید، می توانید از قرص های مسکن مثل بروفن و یا استامینوفن استفاده کنید. ولی بعد از بهبودی درد، دیگر این قرص ها را نخورید.

4- مفصل را حرکت دهید. بعد از یک یا دو روز بهبودی، تحت نظر پزشک و یا متخصص فیزیوتراپی، تمرینات ورزشی آرامی را انجام دهید تا مفصل آسیب دیده، حرکت کند. حرکت ندادن مفصل برای مدت طولانی باعث خشکی و کاهش دامنه حرکتی آن می شود.

جلوگیری از دررفتگی

۱- دقت کنید زمین نخورید. اگر چشم های شما مشکلی دارند و کم می بینید، به طور منظم نزد بینایی‌سنج یا چشم پزشک بروید تا چشم های شما را معاینه کند. اگر دارو مصرف می کنید، از پزشکی که دارو را برای شما تجویز کرده بپرسید که آیا هیچ کدام از این داروها باعث سرگیجه می شوند یا خیر.

همچنین سعی کنید اتاق های خانه شما کاملا روشن باشند تا به خوبی اطراف و اشیاء را ببینید و هر نوع وسیله یا مانعی را که در مسیر راه رفتن شما در خانه وجود دارد، از سر راه بردارید تا زمین نخورید.

2- موقع انجام ورزش های برخوردی، از لباس مخصوص و وسایل محافظتی استفاده کنید تا آسیبی نبینید.

3- از دررفتگی مجدد مفصل جلوگیری کنید.

علل دررفتگی

۱- آسیب های ورزشی:

دررفتگی مفصل در ورزش های برخوردی مثل فوتبال و هاکی روی یخ و در ورزش هایی که امکان زمین خوردن و افتادن وجود دارد، مثل اسکی، ژیمناستیک و والیبال، شایع است.

دررفتگی مفاصل انگشتان دست در فوتبالیست ها و بسکتبالیست ها به علت برخورد توپ، زمین خوردن و برخورد به بازیکن دیگر شایع است.

2- حوادث غیرورزشی:

وارد آمدن ضربه شدید به مفاصل در طی تصادفات رانندگی، علت شایع دررفتگی هاست

3- افتادن:

امکان دررفتگی مفصل در طی افتادن و زمین خوردن وجود دارد.


تگ ها مفصل مفاصل در رفتگی مفاصل ساییدگی مفاصل

خبرنامه - شبکه های اجتماعی