اخبار دانشگاهی کشور / پزشکی سلامت 14 اسفند 1392 - 05 March 2014
خوشرنگ ترین معجون دنیا برای درمان فشار خون

به گزارش بروزها به نقل از جام نیوز، چغندر در اصل حاوی مقدار زیادی عنصر پتاسیم، فسفر، کلسیم، گوگرد، ید، آهن، مس و عناصر بسیار کمیابی مثل روبید یوم و کاسیوم است. به علاوه این گیاه دارای کربوهیدرات کمی پروتئین و غنی از چندین ویتامین ها ی ویژه چو ن نیاسین است.
اگر فشار خون بالا دارید توصیه می کنیم از این معجون بنوشید تا فشارخون را پایین بیاورد، آب لبو و چغندر به دلیل محتوای نیتراتی خود فشار خون را پایین می آورند.
نیترات موجود در آن آثار سودمندی برای حفظ سلامت قلب و عروق دارد، چرا که مقدار اکسید نیترات را در خون افزایش می دهد و از این طریق اثر مثبتی بر جای می گذارد.
آب برگ چغندر برای درد مفاصل و نقرس، سردرد و دنداندرد مفید است. ضماد برگ با اسید بوریک باعث بهبود کک و مک و طاسی میشود.
خواص مهم لبو:
- لبو پاک کننده عالی است و میتواند معده را شستشو داده و حکم مسهل را برای برخی افراد دارای یبوست دائمی دارد.
- به ساختن گلبولهاي قرمز خون کمک مي کند، خون را تصفيه کرده و جريان خون را بهبود مي بخشد.
- چغندر قرمز يا لبو به دليل داشتن فيبر فراوان که خاصيت کاهش چربي خون را دارد و همچنين اسيد فوليک، بهتر است در سبد غذايي بيماران قلبي و زنان باردار قرار بگيرد.
- لبو داراي مقادير فراوان آهن در کنار ويتامين (ث) و اسيد فوليک است که از بروز کم خوني در افراد بويژه دختران جوان ممانعت مي کند.
- چغندر ملين، نرم کننده و ادرارآور است و در رفع يبوست نقش عمده اي را ايفا مي کند. همچنين اهميت به سزايي در دستگاه گوارش دارد
- چغندر مانند هويج داراي کاروتن است که در معده تبديل به ويتامين A مي شود.
- چغندر مخلوط با آب هويج دفع کننده سنگ کيسه صفراست.
- قرار دادن دست و پاي ترک خورده در آب گرم شده برگ چغندر، موجب بر طرف شدن عارضه مي شود.
- مصرف چغندر براي درد مفاصل و نقرس مفيد مي باشد چون مقدار زيادي آنتي اکسيدان دارد.
زياده روي در مصرف آن براي معده مضر است و همچنين موجب دل پيچه مي گردد و براي پختن چغندر از ظروف آلومينيومي استفاده نکنيد.