پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / پزشکی سلامت          20 اسفند 1392 - 11 March 2014


هفت سمبل سلامتی نوروز





هفت‌ سین ایرانی شامل 6 سین غذایی است که هر کدام می ‌تواند سمبل سلامتی و طول عمر و زندگانی باشد. سفره‌ ی هفت ‌سین به ما می ‌آموزد که چنین الگوی غذایی را در طول سال و به مناسبت‌های مختلف داشته باشیم و در برنامه‌ روزانه‌ خود بگنجانیم. همان ‌طور که گذشتگان ما به مناسبت‌های مختلف جشن می گرفتند و از نعمت‌های بی ‌شمار الهی استفاده می‌ کردند.

سیب

طبیعت سیب شیرین گرم و تر است.

سیب یکی از بهترین پاک کننده های معده و مقوی معده و قلب می باشد. خوردن سیب در سحرگاهان، علاوه بر پاکسازی معده باعث افزایش اشتها می شود.

سیب موجب کاهش حرارت درون شده و برای گرم مزاجان و درمان تب مفید می باشد.

سیب در کاهش سموم بدن و لینت مزاج نقش موثری دارد.

مصرف متعادل و منظم سیب بواسطه رطوبتی که دارد، موجب لطافت پوست می شود.

سیب مقوی مغز و اعصاب است ولی زیاده روی در مصرف آن (بویژه سیب بهاره) درد عصب در پی دارد.

پیامبر خدا (ص) خوردن سیب در سحرگاهان را موجب طولانی شدن عمر می دانند. در نزد اقوام مختلف نیز سیب نماد طراوت، جاودانگی و سلامتی است.

 

سماق

طبع سماق سرد و خشک است.

سماق مقوی معده و روده بوده و از ریختن صفرای اضافی به این دو جلوگیری می کند.

سماق قابض است و در اسهال و حالت تهوع صفراوی بسیار مفید می باشد.

باعث تصفیه خون شده و مواد مضر آن مانند اوره را دفع می کند.

مصرف سماق به همراه کباب باعث کاهش مضرات آن از جمله چربی زیاد آن می شود.

مصرف سماق در غذاها موجب کاهش غلظت خون و چربی بد خون شده و همچنین در افراد مبتلا به دیابت تاثیر بسیار خوبی دارد.

تاثیر سماق در جلوگیری از خون ریزی های داخلی بی نظیر است. به طور مثال در بهبود اسهال خونی، خونریزی سینه و همچنین خون ریزی زیاد دوران قاعدگی نقش موثری دارد.

غرغره جوشانده سماق در درمان ورم دهان و گلو مفید است.

در اصل سماق میوه است اندکی از عدس بزرگ تر که ارتفاع درخت آن به دو متر می رسد. توصیه می شود خودتان میوه خشک شده آن را تهیه نمائید و آن را کوبیده و سپس مصرف کنید.

 

مضرات سماق

 

مصرف سماق در کسانی که معده و کبد سرد دارند مضر بوده و مصلح آن پختن آن با بادنجان است.

مصرف بیش از اندازه و بی رویه ی آن می تواند ایجاد مسمومیت کند.

 

سرکه

طبع سرکه سرد و خشک است.

سرکه قابض و  کاهش دهنده ی رطوبات بدن می باشد.

استفاده از سركه در كنار وعده‌های غذایی باعث رقیق شدن خون شده و به تجزیه چربی‌ها و دفع سموم كمك كرده و سبب كاهش چربی خون می‌شود.

سركه در رفع جرم دندان و التهاب لثه موثر است. به منظور رفع بوی بد دهان و نیز سفیدی دندان‌ها، هفته‌ای یك بار دندان‌های خود را با مسواك آغشته به سركه مسواك بزنید.

 بُخور سركه ی رقیق شده در رفع گرفتگی بینی ناشی از سرماخوردگی موثر است و سردردی را كه در اثر بدی هوای محیط، بخار حمام و زیادی صفرا باشد، معالجه می‌كند.

سرکه محرک اشتهاست از این رو برخی افراد در آغاز غذا، اندکی سرکه می خورند.

امام صادق (عليه السلام ): سركه ، نيكو خورشى است . تلخه را مى شكند، قلب را زنده مى سازد، لثه را استحكام مى بخشد و جنبندگان شكم را مى كشد.

 

مضرات سرکه


زیاده روی در مصرف آن برای موارد زیر زیان آور است:

 اعصاب و اعضایی که بافت عصبی فراوان دارند مانند معده و رحم

در بعضی افراد باعث بروز زخم های گوارش (سحج) در معده و روده ها می شود.

 بدن را لاغر می کند.

نیروی جنسی را ضعیف و حتی قطع می کند

با توجه به طبیعت سرکه،  افرادی که دارای غلبه سردی هستند باید از مصرف سرکه بپرهیزند و افراد دارای مزاج های سرد و خشک یا سرد و تر، کمتر سرکه مصرف نمایند.

لازم به ذکر است سركه برای مبتلایان به درد مفاصل و زخم معده نیز مضر است.

 

سرکه های تقلبی دارای اسید استیک هستند و بعضاً هیچگونه تخمیر و مراحل تولید سرکه طبیعی در تولید آن وجود ندارد لذا بهای آن به مراتب از سرکه طبیعی ارزانتر تمام می شود ولی این نوع سرکه به استثنای طعم ترش دارای هیچ خاصیت دیگری نیست.

 

سنجد

طبع آن سرد و خشک است.

جهت تسکین سردرد مفید است.

مقوی معده می باشد

مصرف آن در اطفال بسیار مفید بوده و به رشد و نمو آن ها کمک می کند

در بیماری های ریه سودمند است.

پودر هسته سنجد در درمان التهاب‌های حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان می‌کند.

امام صادق (عليه السلام ): سنجد، گوشتش گوشت مى روياند، استخوانش استخوان را رشد مى دهد و پوستش پوست را مى پرورد. علاوه بر اين ، سنجد كليه ها را گرم مى كند، معده را پاك مى سازد، مايه ايمنى از بواسير و تقطير البول است ، ساق پا را قوى مى كند و رگ جذام را به كلى قطع مى نمايد.

 

سمنو

سمنو یکی از غذای خوشمزه اکثر مناطق ایران است که از عصاره جوانه گندم آنرا تهیه می شود.

غذای کاملی است و تقریبا تمامی مواد مورد نیاز بدن در آن وجود دارد.

تمامی خواصی که برای جوانه گندم ذکر می شود در این غذا وجود دارد. از جمله لطافت و زیبایی پوست، تقویت بدن، چاق شدن بدن های نحیف و لاغر، تقویت مغز، رفع درد سینه و ...

سمنو یکی از بهترین غذاهای مناسب برای خانم های باردار است.


تگ ها هفت سمبل سلامتی نوروز هفت سمبل سلامتی

خبرنامه - شبکه های اجتماعی