پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / پزشکی سلامت          20 اسفند 1392 - 11 March 2014


بلایی که گوشت‌قرمز بر سر کلیه می‌آورد


یک متخصص تغذیه گفت: مصرف زیاد گوشت قرمز به دلیل وجود اسیداوریک بالا در آن، کارکرد کلیه‌ها را مختل می‌کند.
دکتر یحیی پاسدار متخصص تغذیه با اشاره به محرز شدن ارتباط تغذیه با سلامت تمامی ارگان‌های بدن و به ویژه کلیه‌ها، عنوان کرد: از آنجا که کلیه‌ها مسئول دفع ضایعات مواد غذایی در بدن هستند داشتن برنامه غذایی می‌تواند بسیار در سلامت کلیه‌ها موثر باشد.

پاسدار با توصیه بر مصرف روزانه 6 تا 8 لیوان آب در زمستان و 8 تا 10 لیوان آب در تابستان، کاهش مصرف آب را به شدت برای سلامت کلیه‌ها آسیب رسان دانست.

وی اظهار کرد: آب ماده حلال بوده که مواد زائد و سموم را رقیق کرده و موجب دفع بهتر آنها از کلیه‌ها می شود.

این متخصص تغذیه مصرف بیش از حد پروتئین و نیتروژن را برای کلیه زیان آور دانست و بیان داشت: در همین راستا مصرف بیش از حد حبوباتی همچون لوبیا و نخود به علت وجود مقادیر بالای نیتروژن و پروتئین در آنها برای سلامت کلیه‌ها زیان آور خواهد بود.

وی افزود: همچنین مصرف بیش از حد گوشت و به ویژه گوشت قرمز به علت وجود اسیداوریک بالا در آن می‌تواند موجب فشار بر کلیه شده و در طولانی مدت بیماری نقرس ایجاد کرده و سلامت مفاصل و کلیه‌ها را تهدید کند.

پاسدار به استفاده ورزشکاران از پودرهای تقویتی اشاره کرد و گفت: این پودرها به دلیل وجود غلظت بالای پروتئین در آنها می‌توانند به شدت برای سلامت کلیه‌ها مضر باشند.

این متخصص تغذیه توصیه کرد: افراد ورزشکار حتما در صورت استفاده از این پودرها میزان آن را با پزشک متخصص در میان بگذارند و تنها طبق تشخیص پزشک اقدام به استفاده از این پودرها کنند.

پاسدار با بیان اینکه اختلالات و نارسایی کلیه بدون علامت پیش می روند، توصیه کرد: افراد هر شش ماه یکبار نسبت به آزمایش به منظور اطمینان از سلامت کلیه‌های خود اقدام کنند.

وی افزود: در صورتی که اختلالات اندکی در کارکرد کلیه‌ها وجود داشت باید افراد به سرعت با مشورت از پزشک و یا کارشناس تغذیه خود نسبت به رعایت برنامه غذایی صحیح اقدام کنند تا کلیه آنها بیشتر دچار آسیب نشود.


خبرنامه - شبکه های اجتماعی