Notice: Undefined index: video in /home/unp/domains/unp.ir/public_html/App/Template/home/per_con.html on line 41
توصيه های غذایی در ماه مبارک رمضان
واحد بهبود تغذيه مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکي اصفهان به مناسبت فرارسيدن ماه مبارک توصيه هايي ارائه کرد.
متن اين توصيه هايي که براي خوردني ها و نخوردني هاي سحري، افطار و شام است اعلام شده به شرح زير است:
افطار
رطب يا خرما + آب: افطار کردن با خرما سنت است و بهتر است تا شام چيز ديگري ميل نشود. اما اگر خواستيد چيز ديگري مصرف کنيد بهتر است از شيريني جات طبيعي مصرف کنيد، مثل عسل به صورت شربت يا انگور و کشمش يا ميوه هاي شيرين ديگر.
1- آبي که هنگام افطار مي نوشيد بهتر است نه زياد گرم باشد و نه زياد سرد باشد (معتدل)
2- سعي شود افطار و شام با هم مصرف نشود حداقل نيم ساعت بعد از افطار شام مصرف شود.
3- در افطار لبنيات مثل (دوغ و ماست) مصرف نشود زيرا بسيار سرد است و براي مغز مضر بوده و چه بسا احساس کسالت به انسان دست دهد.
شام
1- حريره بادام با آرد برنج قهوه اي، که با عسل يا شيره ي انگور يا شيره خرما شيرين شده باشد.
2- نان + پنير +سبزي + مغز گردو + چند عدد خرما يا مقداري انگور رسيده.
3- اکتفا به يک نوع غذاي ساده که بخار پز يا آب پز شده باشد. مانند: انواع
پلوها و خورش ها.
4- مي توان از غذاهاي گوشتي يا غذاهاي دريايي نيز در وعده شام استفاده کرد اما به مقدار کم (حداکثر 2بار در هفته )
5- مي توان از آش جو با کشک مرغوب استفاده کرد. مي توان از انواع سوپها نيز استفاده کرد. برنج به مقدار کم – خوراک عدسي – گوشت و سبزي.
سحر
1- بهتر است در سحري از غذاهاي گياهي پخته يا خام استفاده شود. مثلا: سالاد فصل + 2 قاشق غذا خوري جوانه گندم + ليمو ترش تازه و روغن زيتون و آن را خوب بجويد. سپس مي توان مقدار کمي از غذاهاي پخته گياهي مانند پلو و خورشت گياهي استفاده کرد. به جاي گوشت درسحري مي توان از قارچ استفاده کرد.
2- مقداري ميوه و مغز بادام خام يا مغز گردو و پسته و فندق و تعدادي انجير خشک خوب جويده شود بعد 2 ليوان آب خنک نيز ميل شود. مي توان در سحري چند دانه خرما يا انجير يا ميوه هاي ديگر نيز تناول کرد.
3- غذاهاي حاوي حبوبات، خرما، پنير، نان گندم سبوسدار ، شير ، ماست محلي، ميوه و سبزيجات ، نيز ميتوان مصرف کرد.
توصيه هاي کلي در مورد شام و سحري
1- در هنگام شام و سحري فقط از يک نوع غذا استفاده شود که شامل سه گروه غذايي باشد و در مصرف چند نوع غذا باهم خودداري شود.
2- سعي شود حتما سحري ميل شود، زيرا به فرموده پيامبر (ص) درآن برکت است و نياز تغذيه اي بدن را در طول روز تامين مي کند و از کاهش قند خون و از بي حوصلگي و خستگي و کاهش يادگيري جلوگيري مي کند.
3- در سحري غذاهاي کم حجم مصرف شود، سعي شود غذاهاي فيبردار مصرف شود.
4- مصرف سبزيجات و ميوه جات هنگام سحري و شام بسيار مناسب است و کمک به دفع سموم مي کند و تشنگي در طول روز را کاهش ميدهد.
5- در شام و سحر سعي شود از آرد سبوسدار استفاده شود.(ناني که با ارد سبوسدار پخت شده باشد مانند نان سنگک)
6- در سحري از مصرف غذاهايي مثل: کوکو سبزي،کوکو سيب زميني، کتلت، گوشت سرخ کرده، جوجه کباب، ماهي کباب، همچنين غذاهايي که ادويه زياد دارند خودداري شود، زيرا اين غذاها موجب تشنگي مي شوند.
7- از مصرف غذاهاي شيرين و چرب مثل زولبيا و باميه در هنگام افطاري خودداري شود.
8- مصرف غذاهاي ساندويچي و سس مايونز نيز ضرر دارد و مناسب نيست.
9- جهت احساس تشنگي کمتر مي توان در پايان سحري ليموترش استفاده کرد.
10- در شام و سحري از مصرف غذاهاي سنگين و سرخ کرده پرهيز شود.
11- بعد از مصرف سحري بلا فاصله نخوابيد.
12- در هنگام سحري از نوشيدن چاي خودداري شود زيرا مدر بوده و دفع آب بدن را زياد مي کند و موجب تشنگي مي شود.
منبع:کنجکاو
Notice: Undefined index: video in /home/unp/domains/unp.ir/public_html/App/Template/home/per_con.html on line 44