پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / مهارت های شغلی          03 خرداد 1390 - 24 May 2011

10 راه براي رضایت شغلی
درباره کارتان مثبت فکر کنید    

بر اساس اعلام مجله فورچیون در شرکت های گوگل، ژنتک و 100 شرکت برتر دنیا،کارفرما بهترین محیط کار را فراهم کرده است. به طوریکه کار کردن در شرکت گوگل بسیار لذت بخش است. غذای مجانی، مهندسانی که می توانند 20 درصد از زمان اداری را روی پروژه های شخصی کار کنند و محیط کاری که افکار خلاق را پرورش می دهد.


ولی بهترین کارفرماها نیز ممکن است برای همه بهترین نباشند. عواملی وجود دارند که در رضایت شغلی موثر است.

1-رضایت در کار را انتخاب کنید

رضایت در اصل یک انتخاب است. شما می توانید رضایت در کار را انتخاب کنید. به نظر ساده است ولی اغلب قدم گذاردن در این راه مشکل می باشد. درباره کار مثبت فکر کنید. بر روی کار مورد نظر تمرکز کنید. از افراد منفی گرا و غیبت کردن اجتناب کنید. همکارانی را پیدا کنید که دوست دارید اوقات خود را با آنها بگذرانید. می توانید رضایت از کار را انتخاب کنید.

2- کاری کنید که دوست دارید آن را هر روز انجام دهید

شاید شغل خود را دوست نداشته باشید و یا ممکن است اینطور فکر کنید که چیز جالبی در کار پیدا نمی کنید؛ ولی شما می توانید، به خود، علایق و مهارت هایتان نگاه کنید و چیزی راکه هر روز با انجام آن می توانید لذت ببرید را بیابید. اگر کاری راکه دوست دارید هر روز انجام دهید را بیابید، شغل شما به نظر بد نخواهد بود. البته شما همیشه می توانید که شغل مورد علاقه تان را ایجاد کنید و یا اینکه برای تغییر شغل تصمیم بگیرید.

3- مسئولیت پیشرفت شخصی و حرفه ای خود را به عهده بگیرید

مسئولیت پیشرفت خود را قبول کنید، از رییس خود کمک های ویژه و معنادار بخواهید، ولی در مسیر اهداف و برنامه های پیشرفت شخصیتی خود قدم بردارید. شما پتانسیل زیادی برای برد و باخت دارید.

4- مسئولیت شناخت از آنچه که در محیط کار رخ می دهد را قبول کنید

معمولا افراد می گویند که اطلاعات کافی در رابطه با شرکت، پروژه ها و یا همکاران کسب نمی کنند و منتظرند تا رییس آنها را آگاه کند. ولی این امر میسر نمی شود زیرا روسا مشغله زیادی دارند و نمی دانند که شما چه چیزی را نمی دانید. اطلاعاتی را که موجب تاثیر گذار شدن شما می شود را جستجو کنید. یک شبکه اطلاعاتی تهیه کرده و از آن استفاده کنید. جسورانه درخواست جلسات هفتگی با رییس را داشته باشید و سوالات را با او در میان بگذارید. اکنون شما ملو از اطلاعاتی هستید که دریافت می کنید.

5- دائما درخواست بازخورد داشته باشید

بارها گفته اید که "رییس من بازخورد کارهایم را نمی گوید". در واقع شما دقیقا می دانید که چطور کار می کنید. اگر شما احساس مثبتی در رابطه با کارکرد خود داشته باشید فقط انتظار تشکر از او را دارید. اما اگر احساس منفی دارید، به بهبود همکاری های صادقانه فکر کنید. سپس از رییس خود در مورد عملکرد سوال کنید. به او بگویید که دوست دارید نظر شخصی اش را در رابطه با کار شما بیان کند. اگر به مشتریان خدمات می دهید، نظر آنها را نیز جویا شوید. این خود یک مدرک است. شما مسئول پیشرفت خودتان می باشید.

6- تعهداتی را ایجاد کنید که توانایی حفظ آن را دارید

یکی از جدی ترین دلایل استرس و نارضایتی شغلی ناتوانی در حفظ تعهدات است. بسیاری از کارمندان زمان زیادی برای نحوه عذرخواهی در رابطه با ناتوانی در پاببندی به تعهدات و نگرانی از نتایج آن صرف می کنند. مجموعه ای از برنامه ها تهیه کنید که توانایی شما برای تکمیل تعهدات مورد انتظار را نشان دهد. اگر زمان ندارید، داوطلب نشوید. اگر حجم کاری بیش از زمان و انرژی شماست، برنامه جامعی برای درخواست کمک و منابع از رییس خود تهیه کنید. در مرداب وعده های محقق نشده غلت نزنید.

7- از منفی گرایی اجتناب کنید

انتخاب رضایت شغلی یعنی اجتناب از مکالمات منفی، غیبت و دوری از افراد ناراضی تا حد ممکن. مهم نیست که تا چه اندازه احساس مثبت دارید؛ افراد منفی گرا تاثیر عمیقی روی روان شما می گذارند. نگذارید افراد منفی شما را به زانو درآورند.

8- برخورد حرفه ای داشته باشید

اگر شما شبیه بیشتر مردم باشید، برخورد را دوست ندارید و دلیل آن ساده است. شما حضور در برخوردهای معنی دار را تمرین نکرده اید، بنابراین فکر می کنید که خطرناک، ترسناک و آسیب زننده می باشد. برخورد می تواند هر سه این موارد را داشته باشد، همچنین می تواند در انجام ماموریت های کاری و تصویر شخصیتی به شما کمک کند. می تواند در خدمت به مشتریان و ایجاد محصولات موفق یاورتان باشد. افراد موفق اهداف کاری را انجام می دهند. چرا اجازه می دهید که کمبود برخورد حرفه ای مانع رسیدن شما به اهداف و رویاهایتان شود. با دوست خود برخورد حرفه ای کنید.

9- دوست یابی کنید

ابتدا تمام قواعد را بشکنید، برترین مدیران دنیا متفاوت عمل می کنند. مارکوس بوکینگهام و کرت کافمن 12 پرسش مهم تهیه کرده اند. زمانی که کارمندان به این سوالات پاسخ مثبت می دهند، جواب ها شاخص های حقیقی هستند که نشان می دهد آیا افراد رضایت و انگیزه کاری دارند یا خیر. یکی از این سوالات کلیدی این است: ((آیا شما یکی از بهترین دوستانتان را در محیط کاری دارید؟)). دوست داشتن و لذت بردن از همکاران یکی از نشانه های مثبت و رضایت شغلی می باشد. برای شناخت همکاران وقت بگذارید. در حقیقت می توانید آنها را دوست بدارید و از وجود آنها لذت ببرید. روابط شما پشتیبانی، منابع، تقسیم کارها و حمایت آنها را برایتان فراهم می کند.

10- اگر هیچکدام امکانپذیر نبود، شاید یافتن شغل جدید شما را راضی کند

اگر تمام این پیشنهادها رضایت شغلی شما را فراهم نکرد، وقت آن رسیده که کارفرما، شغل و حرفه خود را مجددا ارزیابی کنید. دوست ندارید که تمام زندگیتان را در محیط کاری که از آن نفرت دارید، سپری کنید. بیشتر محیط های کاری چیزی بیش از این را تغییر نمی دهند. ولی کارمندان ناراضی بیشتر از این تمایل به بیان احساس نارضایتی دارند. در تمام ساعات غیر اداری که مشغول جستجوی شغل جدید هستید می توانید لبخند بزنید. این بستگی به زمان دارد که شما کی محل کار خود را با لبخند رضایت ترک می کنید.

نوشته: سوزان هتفیلد ، عضو انجمن آموزش و پیشرفت آمریکا

ترجمه: روح الله آهون بر

خبرنامه - شبکه های اجتماعی