پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / روانشناسی و علوم تربیتی          03 امرداد 1392 - 25 July 2013


رابطه ی خنده با شخصیت افراد




شاید تا به حال اصطلاح زبان بدن را شنیده یا خوانده باشید. رفتار آدم ها به نوع کلامی و غیر کلامی تقسیم می شود. رفتار های غیر کلامی گاهی بیشتر از رفتار های کلامی در انعکاس منظور واقعی افراد اهمیت دارند.

در کلام فرد ممکن است دروغ، پنهان کاری یا ریاکاری وجود داشته باشد، ولی رفتار های غیر کلامی او به سختی تحت کنترلش قرار دارند. این رفتار ها معمولا خود به خودی و غیر ارادی هستند و پنهان کاری در آنها بسیار مشکل است. به گزارش خبرآنلاین؛ زبان بدن در دسته رفتار های غیرکلامی قرار می گیرد. به اعتقاد روان شناسان، شما و دیگران هنگام گفت وگو تنها از راه کلام به سوی یکدیگر پیام نمی فرستید. در واقع شما علاوه بر اینکه با کلام خود با یکدیگر سخن می گویید، به صورت غیر کلامی نیز در حال حرف زدن هستید؛ به این معنا که هر یک از شما می توانید با توجه به مواردی چون وضعیت دستان طرف مقابل، حالت های بدن و اجزای چهره او، نوع نشستن یا ایستادنش، نوع و جهت نگاه کردن او و... دریافتت هایی در مورد منظور واقعی و مقصود فرد داشته باشید.

آیا با نوع خنده حرف می زنید؟
ظاهرا ما انسان ها تنها موجوداتی هستیم که می خندیم، یا حداقل تا الان خنده بقیه جانوران را درک نکرده ایم. ظاهرا هم دلایل مشخصی وجود دارند که ما را به خنده می اندازند و در بین همه مشترک هستند، حالا بعضی ها راحت تر به خنده می افتند و بعضی ها هم باید خیلی موضوع خاص باشد تا بالاخره لب های مبارک را حرکتی بدهند و کمی لبخند بزنند. یکی از مواردی که در مبحث زبان بدن اهمیت دارد نوع خندیدن است. البته ارزیابی زبان بدن آسان نیست و هیچ یک از این فاکتور ها به تنهایی نمی توانند مبنای قضاوت و نتیجه گیری شما قرار گیرند. برای پی بردن به نظر واقعی و مقصود طرف مقابل خود، باید حالت های مختلفی را در کنار هم در نظر بگیرید، برای مثال حالت دست ها، جهت نگاه و نوع خندیدن فرد در واقع حالت های مختلف بدن فرد مانند کلمه هایی هستند که در کنار هم جمله ای را می سازند و می توان از آنها مواردی را استنباط کرد. در واقع به تنهایی معنایی ندارند. برای اینکه به نحوه ارزیابی زبان بدن پی ببرید، می توانید کتاب هایی علمی ایی را که در این زمینه نوشته شده اند، مطالعه کنید.

از سر تعجب و شگفتی
شده کسی شما را شگفت زده کند و به خودتان بیایید و ببینید دارید می خندید؟! این خنده ناشی از تعجب است و از آن خنده هایی است که بقیه را هم به لبخند وامی دارد، البته وقتی واقعی باشد، اصلا از همان مواردی است که آدم را لو می دهد که برای مثال از هدیه خوشش آمده یا نه، چون نمی توان مصنوعی اش را در صورت ایجاد کرد.

از روی پیروزی
یکی دیگر از موقعیت هایی که آدم بی اختیار می خندد، موقعیت برتری و پیروزی است، برای مثال وقتی یک تیم ورزشی بازی را می برد، در چهره بازیکنان این خنده را می بینید. این خنده هم از آن خنده هایی است که لبخند را به لب بقیه هم می آورد، البته به این شرط که در تیم بازنده نباشند!

در برابر موقعیت های غیر عادی
معلوم نیست چرا، اما گاهی آدم ها وقتی با عدم تناسب روبه رو می شوند، می خندند، برای مثال وقتی تصویری می بینند که چهره و بدن به هم نمی خورد، یا وقتی خودشان را در آینه های عجیب و غریب می بینند، اصلا بخش زیادی از سرگرمی های خانوادگی، گرفتن عکس های بی تناسب است.
برای پوشاندن حالت های درونی
گاهی هم ما آدم ها از شدت فشار درونی ای که تجربه می کنیم، یا مثلا وقتی خیلی عصبانی یا ترسیده هستیم، می زنیم زیر خنده، این خنده هم عصبی است و اطرافیان را متعجب و گاهی هم عصبی می کند.

قلقلک
خیلی از آدم ها قلقلکی هستند، البته میزان آن در بین افراد فرق دارد. کف پاها، زیر بغل و پهلو ها از نقاط معمولا حساس در برابر قلقلک هستند. بچه ها راحت تر در برابر قلقلک به خنده می افتند.

برای مسخره کردن
متاسفانه مسخره کردن هم از دلایل خندیدن نوع بشر به شمار می رود. مسخره کردن ظاهرا برای تحقیر دیگری، اما در واقع در پاسخ به تمایلات سرکوب شده افراد اتفاق می افتد. برای همین هم خنده های ناشی از مسخره کردن عصبی و کشدار است و اصلا دلچسب نیست.

برای جلب توجه
گاهی افراد برای این می خندند که توجه دیگران را جلب کنند. یا همرنگ جماعت شوند و بقیه فکر نکنند موجودات بی مزه ای هستند یا اینکه این فرد خودش را می گیرد و خودش را یکی از اعضای گروه نمی داند. این خنده ها ممکن است خیلی افراطی باشند یا اینکه زاویه طبیعی دهان موقع خنده در آن نباشد.

خنده واقعی و طبیعی
وقتی افراد واقعا خوشحالند، لذت می برند و هیجان زده اند، از ته دل می خندند. در این خنده حالت لب ها و دهان تقارن دارد و احساسی که به بقیه منتقل می شود، حس شادی است؛ به طوری که ناخودآگاه لبخند به لب بقیه می آید.

خنده با لب های بسته
این خنده ها از نوع پنهان کننده احساسات هستند. یک خط در سراسر صورت ظاهر می شود و دندان ها پوشیده هستند. فردی که اینطور لبخند می زند، احتمالا رازی دارد.

خنده با فک افتاده
این نوع خنده هم از نوع غیر واقعی خنده است. در واقع ما وقتی می خندیم. کمی فکمان پایین تر می آید، اما اگر خنده مصنوعی باشد، فک کمتر پایین می آید و نشان می دهد که فرد احتمالا برای داشتن این لبخند تمرین کرده و الان خنده اش طبیعی و ناشی از احساسش نیست.

خنده با دهان کج شده
وقتی دهان کسی موقع خندیدن کمی کج می شود، بیشتر نشان می دهد که شیطینتی در آن است. شاید مثلا قصد سربه سر گذاشتن دارد، در این حالت کمی گوشه لب رو به پایین است و چشمان فرد هم به شخص مورد نظر زل زده است.

خنده زورکی
خنده زورکی عصبی است و بیشتر پیام استرس را منتقل می کند. گاهی هم برای عوض کردن حال و هوای حاکم و گاهی هم برای همراهی با جمع است؛ یعنی فرد دلش می خواهد با این گروه همراه باشد.

تگ ها روانشناسی مقالات روانشناسی شخصیت خنده

خبرنامه - شبکه های اجتماعی