پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / تحقیق و پژوهش          20 اسفند 1391 - 10 March 2013



دستاورد دانشمند ایرانی، نویددهنده سلول‌های خورشیدی کارآمدتر


دانشمندان دانشگاه تورنتو با همکاری دانشمند ایرانی، شیوه جدیدی را ابداع کرده اند که می تواند بطور چشمگیری به سلول های خورشیدی کارآمدتر منجر شود.

مقاله دکتر پویا مراغه چی و همکارانش که با عنوان «سیستم های فتوولتائیک با تنظیم مشترک پلاسمونی اکسیتونی با استفاده از نانوپوسته» در مجله Nano Letters منتشر شده، یک شیوه جدید را برای ارتقای کاربری در فتوولتائیک های کلوئیدی نقطه کوانتومی توصیف کرده و فناوری جدیدی است که در حال حاضر نویددهنده فناوری سلول خورشیدی ارزانتر و کارآمدتر است.

سیستم های فتوولتائیک نقطه کوانتومی به ارائه امکان انرژی خورشیدی کم هزینه با مساحت بالا پرداخته اما این دستگاه هنوز در بخش مادون قرمز طیف خورشیدی که مسئول نیمی از نور خورشید دریافتی در زمین است، از بهره بری بالایی برخوردار نیستند.

برای راه حل می توان از نانوذرات پلاسمونیکی پردازش شده و تنظیم شده استفاده کرد که به گفته دانشمندان، کنترل بی نظیری را بر انتشار و جذب نور ارائه می کند.

این شیوه جدید یک افزایش احتمالی ۳۵ درصدی را در بهره وری فناوری در مناطق طیف نزدیک مادون قرمز ارائه می کند. در کل، این دستاورد می تواند به ۱۱ درصد افزایش بهره وری تبدیل انرژی خورشید منجر شود که سیستمهای فتوولتائیک نقطه کوانتومی را به عنوان یک جایگزین برای فناوریهای سلول خورشیدی موجود جذابتر می کند.

از مزایای فناوری نقطه کوانتومی کلوئیدی یکی ارزان بودن آن است که باعث کاهش هزینه تولید برق شده و دیگری این است که براحتی می توان با تغییر اندازه نقطه کوانتومی، طیف جذب نور آنرا تغییر داد.

محققان با تعبیه مستقیم نانوپوسته های طلا در غشای جاذب نقطه کوانتومی توانستند بهره وری بالاتری را بدست بیاورند. اگرچه طلا معمولا به عنوان یک ماده کم هزینه محسوب نمی شود اما می توان از مواد کم هزینه تر دیگر برای اجرای یک مفهوم مشابه بهره برد.


خبرگزارى ايسنا (www.isna.ir)    






تگ ها دستاورد دانشمندان ایرانی سلول های خورسیدی

خبرنامه - شبکه های اجتماعی