پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran

کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 95 نتایج ارشد 95 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 95 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 95 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / ورزش          24 اردیبهشت 1392 - 14 May 2013





چگونه روند پوکی استخوان تسریع می یابد؟


کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: روند ایجاد پوکی استخوان مرتبط با وضعیت فیزیولوژیک بدن است اما وضعیت تغذیه فرد نیز بر روند آن تاثیر بسیاری دارد.

لیلا شورورزی افزود: پوکی استخوان یا استئوپروز یک بیماری استخوانی است که با کاهش توده استخوانی و تغییر ساختمان میکروسکوپی نسج استخوان مشخص می شود.

وی اظهار داشت: در حال حاضر بیماری های غیرواگیر مانند سکته های قلبی و مغزی، افزایش فشارخون، دیابت، انواع سرطان ها و بیماری های استخوان در اکثر نقاط جهان رو به گسترش است.

کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: کلسیم، ویتامین D، پروتئین موجود در غذا و مصرف الکل، سیگار و قهوه از مهمترین عوامل تغذیه ای موثر بر سلامت استخوان است.

شورورزی عنوان کرد: یک لیوان شیر به طور تقریبی دارای ۳۰۰ میلی گرم کلسیم است و اگر یک فرد بزرگسال در روز دو تا سه لیوان شیر دریافت کند نیاز کلسیم وی تامین می شود.

وی خاطرنشان کرد: در میان سبزی ها نیز برگ های تربچه، جعفری، کلم پیچ و گل کلم و انواع مغزها مانند بادام، فندق وکنجد منابع خوب کلسیم هستند.

کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور با اشاره به منابع خوب ویتامینD، افزود: ماهی آزاد، ماهی تن، انواع تخم پرندگان، جگر گوساله و همچنین قراردادن صورت، بازوها و دست ها به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در معرض نور خورشید می تواند سبب جذب این ویتامین شود.

شورورزی اظهار داشت: مصرف پروتئین زیاد بدون مصرف مقادیر کافی کلسیم خطر شکستگی استخوان را بالا می برد و همچنین مصرف زیاد پروتئین حیوانی و نمک سبب دفع کلسیم از طریق ادرار می شود.

وی گفت: افرادی که به جای مصرف شیر از نوشابه های کولا استفاده می کنند، فسفر بیشتری نسبت به کلسیم جذب می کنند و در سنین بالا در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار می گیرند.

کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور بیان کرد: مصرف الکل، پوکی استخوان را تسریع می کند و به طور مستقیم روی سلول های استخوانی اثر کرده و رشد استخوان جدید را سرکوب می کند.

شورورزی اضافه کرد: کافئین از عمده ترین ترکیبات موجود در قهوه است و تاثیر کمی در جذب کلسیم دارد. مصرف یک فنجان قهوه سبب برهم زدن تعادل سه میلی گرم کلسیم و کاهش جذب آن می شود.






تگ ها پوکی استخوان روند پوکی استخوان
موسسه پژوهش MBA
ترجمه تخصصی دانشگاهی
مقاله نویسی ISI

خبرنامه - شبکه های اجتماعی

آمار سایت