اخبار دانشگاهی کشور / موفقیت 20 مهر 1391 - 11 October 2012
Notice: Undefined index: video in /home/unp/domains/unp.ir/public_html/App/Template/home/per_con.html on line 41
چگونگی به دست آوردن شغل مورد نظر با وجود مشكلات فراوان
به نظر ميرسيد سلامت اين بيمار به خطر افتاده بود و در نهايت هم مشخص نشد كه آيا تمامي كاركنان عملكرد ضعيفي داشتهاند يا خير؟ اما رييس بيمارستان معتقد بود بايد اين بخش را از هر گونه آشفتگي و بينظمي پاك كرد. بيمارستان كارني به دليل عدم توجه به سلامت اين بيمار اعتبار خود را از دست داد. متخصصان بي گناه اخراج شده و بايد اين بي آبرويي را كه مانع موفقيت آنها شده، هميشه با خود به همراه داشته باشند. كارفرمايان معمولا به دليل وجود خطرات به راحتي از استخدام چنين افرادي صرفنظر ميكنند. پس حال تكليف فردي كه با چنين وضعيتي از شركتي اخراج شده چيست؟ در اين شرايط سعي كنيد از هر گونه برخورد مستقيمي با استخدام كنندگان دوري كنيد در عوض، از فرد معتبري كه شناخت كافي از خصوصيات اخلاقي، كاري و قابليتهاي استثنايي و مثبت شما دارد براي ارائه معرفينامه كمك بگيريد. اگر از نفوذ و قدرت فردي براي استخدام در محل كار جديد استفاده ميكنيد، مطمئنا مشكل شما طي مصاحبه مطرح نميشود. شايد به دليل اينكه مدت طولاني براي چنين شركتي كار ميكرديد احساس ناخوشايندي داشته باشيد، مطمئنا فرد استخدامكننده نيز حس خوبي ندارد و از هر گونه بحث در اين مورد اجتناب ميكند. براي مثال سوالي همچون «آيا باز هم از 20 سال تجربه خود، در شركت ما استفاده ميكنيد؟» مطرح نميكنند زيرا حتي اگر پاسخ منفي باشد باور كردن آن سخت است.
از نحوه مطرح كردن موضوع اخراج شما به طرز مستقيم يا غيرمستقيم، ميتوانيد به نظر استخدام كنندگان درباره خود پي ببريد. اگر به موضوع مستقيما اشاره شود آن را خبر خوبي قلمداد كنيد چون نشاندهنده احساس راحتي آنها با شما است كه تفكرات خود را به راحتي در ميان ميگذارند، اما در غير اين صورت، آنرا علامت بدي بدانيد زيرا استخدام كنندگان به دنبال گفتوگو مودبانه ايي هستند كه اصلا به نفع شما نيست. همچنين اظهار نظر منفي درباره كارفرما سابق باعث استخدام شما نميشود دليل آن هم واضح و مشخص است، فردي كه درباره كارفرما قبلي خود بدگويي ميكند مطمئنا پس از قطع همكاري با كارفرماي جديد هم نظر مساعدي درباره او نخواهد داشت.
رعايت نكات مفيد به هنگام مصاحبه
طي مصاحبه بايد مواردي را رعايت نماييد: هنگام مصاحبه بهتر است از مصاحبهگر بپرسيد «چه مطالبي ميخواهيد درباره محل كار گذشته ام بدانيد؟» از پاسخ داده شده به اين سوال، متوجه ميشويد كه تا چه حد طرف مقابل مشكلات شركت قبلي را ناشي از شخص شما ميداند. اگر مطالب زيادي در اينباره نداند ميتوانيد پاسخ مورد نظرتان را متناسب با زماني كه در اختيار داريد ارائه دهيد. در غير اين صورت اجازه دهيد درباره اطلاعات مربوطه، وارد جزييات شده و بدون قطع حرف و كوچكترين مخالفتي به نظرات او گوش كنيد. اين سناريوي متداولي است. استخدامكنندگان هميشه اذعان دارند كه مشكلات شركت شما ناشي از خستگي، عملكرد بد و درونگرايي بيش از حد سازمان بوده و شركت چارهاي جز ايجاد تغييرات نداشته است. شما ميگوييد با اين كه شركت مشكلات فراواني داشته اما در حيطه مسووليتهايي كه به عهده من بوده، كارهاي جالبي انجام دادم كه مايلم جهت كمك به موفقيت شركت، آنها را با شما در ميان بگذارم، همچنين نميخواهم روشهاي كسب و كار شركت پيشين را در شركت شما عملي كنم.
تمايز از ديگران: دفاع از خود در عين احترام
وظيفه شما اين نيست كه نظر ديگران را درباره مشكل خود تغيير دهيد بلكه بايد سعي كنيد با متمايز بودن، نظر عمومي را نسبت به خود عوض كنيد. به عنوان مثال بگوييد: «شكي نيست كه افراد با تفكرات عميقي در راس شركت نبودهاند، اما بخشي كه در آن مشغول كار بودم از ساير قسمتهاي ديگر شركت متفاوت بود. همچنين از كارها و موفقيتهاي خود نيز صحبت كنيد.
وجود مشكلات براي همه افراد
از ديگر مشكلاتي كه كارمندان شركتهاي ضعيف و مشكلدار با آن درگير هستند ميتوان به محدوديتهاي سني، كار به مدت طولاني براي يك كارفرما و ناتواني جسمي نام برد. بهترين راه مبارزه با چنين مشكلات شخصي، فقط مواجهه با آنها است:
سن
نگراني در مورد سن استخدام حاصل يك بينش و فرهنگ است كه نميتوانيد آن را حل كنيد. هر اندازه سن شما بالاتر باشد ممكن است مدير فرض كند كه تعهد زيادتري نسبت به ايدههاي شغل گذشته خود احساس ميكنيد و در نتيجه قابليت انعطاف نسبت به يادگيري راهكارهاي جديد نداريد يا اينكه نسبت به فراموشي تمام عادات بدي كه در طول سالها كسب كردهايد، انعطاف ناپذير هستيد. سكوت در اين مورد روش مناسبي نيست، بلكه بايد موضوعات را رو در رو مطرح كنيد.
مدت زمان اشتغال
اگر براي شركتي به مدت طولاني كار كردهايد ممكن است باعث اين نگراني شويد كه ساليان دراز فقط يك تجربه را دائم تكرار ميكرديد. ميتوانيد قابل انعطاف باشيد و همه چيز را فراموش كنيد؟ لازم است با اين گونه نگرانيهاي بالقوه روبهرو شويد. هرچند كه اگر شغلهاي قبلي خود را نيز بعد از مدت كوتاهي ترك كنيد كار فرما دچار نگرانيهاي ديگري خواهد شد.
ناتواني فيزيكي
ناتواني جسمي موضوعي است كه اكثر كارفرمايان به دليل تعهدات قانوني كه در پي دارد تمايلي به مواجهه با آن ندارند. براي مثال، يكي از مراجعهكنندگان كه دچار بيماري «كجي پا» بود بهنگام مصاحبه كفش بسيار بزرگي پوشيده بود. همانطور كه پيشبيني ميشد، مصاحبه كننده متوجه اين موضوع شد اما به روي خود نياورد و در اين باره هيچ صحبتي نكرد. مراجعه كننده به او گفت: مطمئنا متوجه مشكل من شده ايد، بايد بگويم كه اين مشكل هيچ گونه مانعي در كار، تحرك و استقامت من ايجاد نميكند و تاثيري هم روي سلامت عمومي يا طول عمر من ندارد اما متاسفانه نميتوانم در تيم فوتبال شركت، بازي كنم. برخورد طنز آميز، اين مشكل را كم اهميت جلوه داد و طرف استخدام شد. بر اساس تجارب بايد گفت، تمامي افراد داراي مشكلاتي هستند، اما سعي نكنيد مشكلات را ناديده بگيريد و ثابت كنيد كه از عهده حل هر گونه مشكلي برميآييد.
منبع: دنيای اقتصاد
مترجم:هوتسا عسگری نسب
نويسنده: HBR
Notice: Undefined index: video in /home/unp/domains/unp.ir/public_html/App/Template/home/per_con.html on line 44