پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / منابع کارشناسی ارشد          28 اسفند 1389 - 19 March 2011


مهندسی کشاورزی (زراعت و اضلاح نباتات) - زمینه های اشتغال

زراعت

هدف از ايجاد دوره کارشناسي ارشد در رشته زراعت، تربيت افرادي است که بتوانند به عنوان کارشناس ارشد در زمينه‌هاي مختلف توليدي کار و در برنامه‌ريزي‌هاي منطقه‌اي و مطالعاتي و همچنين به صورت مربي پژوهشي، در موسسات اموزش عالي و به عنوان مجري امور تحقيقات کشاورزي و يا به عنوان مدير و مجري واحدهاي توليدي دولتي و خصوصي بخش کشاورزي، منشأ خدمت باشند. ايجاد رشته زراعت براي تربيت کارشناساني است که بتوانند در جهت افزايش سطح زيرکشت محصولات اصلي کشاورزي، استفاده بهينه از زمان و بالا بردن عملکرد اين محصولات در واحد سطح (هکتار)، تلاش کنند. با توجه به اين که در حال حاضر حدود 16 ميليون هکتار از اراضي کشور، زيرکشت محصولات مختلف زراعي قرار دارد و با عنايت به اين که مساحت زمين‌هاي قابل کشت در کشور حدود 50 ميليون هکتار است، و نظر بر اين که ايران از تنوع آب و هوايي برخوردار است؛ با برنامه ريزي صحيح و دقيق و با استفاده از دانش کارشناسان رشته زراعت و اصلاح نباتات، مي توان به ميزان هر چه بيشتر از زمين‌هاي کشور براي افزايش توليد کمي و کيفي بهره برداري نمود. اين مطالب ضرورت و اهميت تربيت افرادي را که بتوانند با به کار گرفتن دانش خود در جهت رسيدن به اين اهداف اقدام نمايند، مشخص مي کند. همچنين از جمله مشکلات کشاورزي در کشور ما همواره اين بوده است که مجريان فعاليت‌هاي توليدي کشاورزي، کمتر تحصيلاتي در زمينه کشاورزي داشته‌اند؛ به طوري که روش‌هاي کار همچنان سنتي و قديمي باقي مانده است. در حالي که در سطوح بالاتر يعني کارشناسان و يا مراکز برنامه‌ريز و هدايت‌گر، توان بالايي براي تأمين فن‌آوري مورد نياز وجود دارد.

اصلاح نباتات

بطور کلي بازار کار متخصصين گرايش اصلاح نباتات را مي‌توان در دو بخش اصلي زير مورد توجه قرار داد:

1- بخش دولتي: دربخش دولتي اين افراد در مراکز مختلفي از قبيل سازمان تحقيقات کشاورزي (در اين مراکز متخصصان به عنوان محقق در بخش‌هاي مختلف از جمله غلات، دانه هاي روغني، حبوبات اهداف اصلاحي را در گياهان مذبور پيگيري نموده و در رابطه با مقاومت به تنش‌ها، مقاومت به آفات و امراض، بهبود کيفي محصولات و انتقال ژن و ... به فعاليت مي‌پردازند در حال حاضر متخصصان با درجه علمي دکتري به عنوان عضو هيات علمي در اين سازمان پذيرفته و از حقوق و مزاياي اين مرتبه سازماني بهره مند مي‌شوند.) و سازمان جهاد کشاورزي (با توجه به ماهيت سازمان جهاد کشاورزي، فعاليت‌هاي اين سازمان مرحله بعد از تحقيقات بوده به عبارت ديگر بکار بستن نتايج تحقيقات و شيوه‌هاي نوين علمي در عرصه کشاورزي يکي از اهداف اصلي اين سازمان به شمار رفته، متخصصان اصلاح نباتات در اين سازمان در رده‌هاي مختلف سازماني مشغول بکار شده و دامنه کاري آن‌ها از ارائه مشاوره‌هاي علمي تا پايه‌ريزي سياست‌هاي بخش کشاورزي در زمينه علمي مربوطه را شامل خواهد شد.) مي‌توانند مشغول به كار شوند.

2- بخش خصوصي: با نگاهي اجمالي به فعاليت‌هاي بخش خصوصي در کشورهاي پيشرفته ديده مي‌شود که تمام فعاليت‌هاي علمي و اجرايي بخش کشاورزي توسط اين بخش به اجرا درآمده و دولت تنها نقشي نظارتي دارد، اين امر نشان دهنده پتانسيل بالاي بخش خصوصي در جذب متخصصان کشاورزي به ويژه متخصصان اصلاح نباتات است. در اين بخش با توجه به توانايي اصلاح‌گران در سرپرستي تيم‌هاي تحقيقاتي نياز بالايي به نيروي علمي و اجرايي اين افراد وجود دارد. اين متخصصان در موسسات اصلاح، توليد و توزيع بذر، موسسات توليد فرآورده‌هاي ژنتيکي، شرکت‌هاي کشت و صنعت، موسسات توليد سموم کنترل آفات و بيماري‌ها و... مشغول بکار خواهند شد.

3- سازمان هاي آموزش عالي و دانشگاه‌ها:

فارغ التحصيلان رشته اصلاح نباتات در مقطع دکتري و کارشناسي ارشد با توجه به توان علمي خود مي‌توانند در سازمان‌هاي آموزش عالي و دانشگاه‌ها در گروه زراعت و اصلاح نباتات به عنوان مدرس مشغول بکار شده و از مزاياي اعضا هيات علمي بهره مند شوند.

 

 

كارشناسي ارشد کشاورزی - مهندسی کشاورزی (زراعت و اضلاح نباتات) - اصلاح نباتات
كارشناسي ارشد کشاورزی - مهندسی کشاورزی (زراعت و اضلاح نباتات) - زراعت
كارشناسي ارشد کشاورزی - مهندسی کشاورزی (زراعت و اضلاح نباتات) - زراعت - جایگاه این رشته
كارشناسي ارشد کشاورزی - مهندسی کشاورزی (زراعت و اضلاح نباتات) - زراعت - دروس در مقطع ارشد
كارشناسي ارشد کشاورزی - اگرواكولوژی
كارشناسي ارشد کشاورزی - مهندسی کشاورزی (زراعت و اضلاح نباتات) - زمینه های اشتغال
كارشناسي ارشد کشاورزی - مواد امتحانی و ضرایب سراسری 89
كارشناسي ارشد کشاورزی - ظرفيت پذيرش دانشگاه‌های سراسری در سال 89
كارشناسي ارشد کشاورزی - ظرفيت پذيرش دانشگاه‌های روزانه در سال 89
كارشناسي ارشد کشاورزی - ظرفيت پذيرش دانشگاه‌های شبانه در سال 89
كارشناسي ارشد کشاورزی - ظرفيت پذيرش دانشگاه‌های نيمه حضوري در سال 89

 

خبرنامه - شبکه های اجتماعی