پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / علمی فرهنگی          07 آبان 1392 - 29 October 2013

یک گروه بین المللی از ستاره شناسان سیاره غول پیکری را کشف کرده اند که دو هزار و 500 برابر زمین است و می تواند شواهدی در مورد چگونگی شکل گیری سیارات ارائه کند.

این سیاره عظیم که "MOA-2011-BLG-322" نام دارد هشت برابر اندازه مشتری - بزرگ ترین سیاره در منظومه شمسی - ماست.

ستاره شناسان معتقدند که این سیاره به دور ستاره ای می گردد که یک سوم خورشید ما جرم و 25 هزار سال نوری از ما فاصله دارد.

تکنیک "میکرولنزینگ" Microlensin که از آن برای یافتن این سیاره استفاده شده است ابتدا در سال 1912 توسط آلبرت اینشتین پیش بینی شده بود. استفاده از این شیوه زمانی ممکن است که یک شیء عظیم در فضا، مانند یک ستاره، از برابر یک ستاره دوردست تر بگذرد.  هنگام عبور، جاذبه شیء نزدیکتر نور ساطع شده از ستاره دورافتاده تر را خم می کند و آن را موقتا درخشان تر جلوه می دهد. این وضع معمولا یک ماه دوام می آورد.

اگر ستاره واقع در پیش زمینه دارای سیاره‌ای در حول خود باشد، نور ستاره دورافتاده تر را حتی بیشتر معوج می‌کند و باعث می شود حتی درخشانتر به نظر آید؛ اما مدت زمان آن بسیار کوتاهتر خواهد بود و ستاره شناسان برای ردیابی آن تنها چند ساعت یا چند روز فرصت خواهند داشت.

روشنایی زودگذر MOA-2011-BLG-322 در سال 2011 توسط دانشمندان در ژاپن، نیوزیلند و لهستانی مشاهده شد.

داده های این رصد حاکی از آن بود که این دنیای عظیم احتمالا یک سیاره نوع M -  رایج ترین شکل ستاره ای در فضاست. گفته می شود فاصله این سیاره تا ستاره اش چهار برابر فاصله زمین تا خورشید است.

محققان می گویند اگر چنین سیاره غول پیکری با چنین فاصله زیادی از ستاره اش وجود داشته باشد نظریه های کنونی شکل گیری سیارات احتمالا نادرست هستند.

پر بازدیدترین علمی فرهنگی

خبرنامه - شبکه های اجتماعی