پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / علمی فرهنگی          08 آبان 1392 - 30 October 2013


تشکیل انجمن های علمی برای ایجاد ارتباط بین دانشجو و اساتید

مدیرکل برنامه ریزی و سیاستگذاری فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: انجمن های علمی، حلقه وصل دانشجویان و اساتید برای ایجاد فضای دوستی و منتقل کردن خواسته های دانشجویان به روسای دانشگاه ها هستند.

به گزارش پرتال دانشگاهی به نقل از خبرنگار فرهنگی ایرنا، «علی آدمی» روز سه شنبه در «سمینار منابع فکری و ارزشی تحولات خاورمیانه و جایگاه بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای» که در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، با بیان اینکه انجمن های علمی شاخه ای از تشکل های دانشجویی هستند که در زمینه های علمی فعالیت دارد، افزود: مهمترین هدف انجمن های علمی دانشجویان، جامعه پذیری است. یعنی بدنبال جامعه پذیرکردن مفاهیم علمی در اجتماع هستیم و امیدواریم با تشکیل این انجمن ها، شور و نشاط در جامعه دانشگاهی ایجاد شود.

وی برگزاری سمینار «منابع فکری و ارزشی تحولات خاورمیانه و جایگاه بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای» را ثمره همت انجمن علمی دانشجویی روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی دانست و گفت: این سمینار از این جهت اهمیت دارد که نخستین جلسه و برنامه ای است که توسط انجمن علمی دانشجویی در کشور برگزار می شود.

در ادامه این سمینار، «حمید احمدی» پژوهشگر ارشد پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه با یادآوری روند تحولات فکری خاورمیانه و تقابل سکولاریزم و اسلامگرایی در این منطقه، گفت: پس از جنگ جهانی دوم و با شروع و پایان جنگ سرد، سکولارهای غرب گرا با اسلامگراها به تقابل پرداختند که برنده این تقابل سکولارها بودند، اما در لایحه های زیرین جامعه، تفکرات دینی رشد کرد.

وی سکولارها را شامل ناسیونالیست های عرب، سوسیالیست ها و لیبرال ها دانست و افزود: هر سه این گروه ها در برابر تفکرات مذهبی ایستادگی کردند.

احمدی افزود: اما امروز بازگشتی به صد سال قبل داریم، زیرا تقابل فکری گسترده ای بین جریان سکولار و اسلامگرا دیده می شود و این موضوع را می توان به روشنی در مصر مشاهده کرد.

وی تصریح کرد، البته در یک قرن گذشته سکولارها از اسلامگراها و اسلامگراها از سکولارها تاثیر گرفته اند و این دو جریان به سمتی حرکت کرده که می گویند سکولاریسم خاورمیانه مانند اروپا نیست و اسلامگراها نیز به این نتیجه رسیده اند که دموکراسی و رای مردم برای قدرت گرفتن آنها سرنوشت ساز است.

پژوهشگر ارشد پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه تاکید کرد: سکولارهای خاورمیانه بر این باروند که نمی توان دین را بطور کامل در این منطقه کنار گذاشت و باید نظرات لیبرالیسم و سوسیالیسم از کانال دین به جامعه منتقل شود تا نوعی سکولاریسم بومی در این منطقه به وجود آید.

«عبدالامیر نبوی» دیگر پژوهشگر سیاسی نیز در ادامه این سمینار به تبیین تحولات فکری اخوان المسلمین در مصر پرداخت و افزود: حدود سه ماه گذشته با برگزاری راهپیمایی بزرگی توسط سکولارها و ایجاد جنبش تمرد در مصر، دولت اخوانی سرنگون شد.

وی با تاکید بر شکست اخوان المسلمین در مصر ادامه داد: واکنش این گروه نسبت به تحولات صورت گرفته نوعی بهت و حیرت را بدنبال داشت، زیرا اخوان المسلمین انتظار داشت که بازیگران خارجی از دولت قانونی مصر حمایت کنند، اما اینگونه نشد.

نبوی با بیان اینکه در سه ماهه اخیر برای چالش کشیدن دولت کنونی مصر از طرف اخوان المسلمین اقدامات فراوانی صورت گرفته، خاطر نشان کرد: اخوان المسلمین ها که نتوانستند میدان التحریر را بدست آورند، بدنبال مکانی برای اجتماع و نمادسازی رفتند و به همین منظور در مسجد رابعه العدویه تحصن کردند.

وی گفت: اخوان المسلمین سعی کرد که با این اجتماع یارگیری کرده و دولت را تحت فشار قرار دهد، اما ریزش شدید نیرو داشت و برای پنهان کردن این ریزش به سمت دانشگاه ها و کوچه های باریک رفت تا نقطه ضعفش دیده نشود.

این کارشناس ارشد مسایل خاورمیانه افزود: اخوان المسلمین می خواهد با آمریکایی نشان دادن سرنگونی دولت مرسی، احساسات ناسیونالیستی مردم مصر را برانگیزد که تاکنون موفق نشده است.

وی با بیان اینکه اخوان المسلمین بدنبال ترمیم لایه های بالایی ارتباطی خود با جامعه است، خاطر نشان کرد: این گروه به سه دسته تقسیم شده است که یک دسته اقلیت رادیکال، اعتقاد بر رفتارهای غیر دموکراتیک دارند.

این استاد دانشگاه تهران ادامه داد: دسته دوم نیز اقلیتی مسالمت جو هستند که سعی دارند از طریق تظاهرات اقدامات دولت کنونی را زیر سووال ببرند و دسته سوم اکثریتی کاملا خاموش و مبهوت هستند که نمی دانند چه کاری باید انجام دهند و همین دسته در آینده تحولات مصر تاثیرگذار خواهد بود.

وی تاکید کرد که با وجود انشعاب در اخوان المسلمین مصر، کار این گروه پایان نخواهد پذیرفت، اما حکومت ناموفق یک ساله مرسی مبنای کار و تصمیم گیری آینده این کشور قرار خواهد گرفت.

تگ ها تشکیل انجمن انجمن ارتباط بین استاد و دانشجو ارتباط استاد و دانشجو

پر بازدیدترین علمی فرهنگی

خبرنامه - شبکه های اجتماعی