پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / علمی فرهنگی          06 اسفند 1392 - 25 February 2014


موفقیت محققان ایرانی در تبدیل اسید فسفریک صنعتی به خوراکی





 محققان یکی از شرکتهای دانش‌بنیان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز پس از 10 سال تحقیق و پژوهش موفق شدند با استفاده از مبادله گرهای یونی زئولیتی، اسید فسفریک صنعتی را به خوراکی تبدیل و تحولی جدید در صنعت تصفیه اسید فسفریک ایجاد کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، اسید فسفریک دومین اسید تولیدی در جهان و به عنوان ماده اولیه در جهت تولید مواد پاک کننده، فرآورده‌های غذایی، مواد دارویی، مکمل غذای دام و طیور، کود شیمیایی و تولید برخی سموم استفاده می‌شود.

با توجه به اینکه اسید فسفریک، مصارف خوراکی و دارویی و دامی دارد، باید تمامی ناخالصی آن مطابق با استانداردهای موجود کاهش داده شود، البته مهمترین ناخالصی‌های آن، کاتیون‌های فلزی است که برای کاهش آنها در صنایع از فرایندهای پیچیده‌ای استفاده می‌شود.

تهیه اسید فسفریک خوراکی با استفاده از روش‌های متداول در کنار وارداتی بودن آن، مشکلات زیست محیطی داشته و عملیات خالص سازی آن، طی چندین مرحله زمانبر انجام می‌گیرد که مصرف انرژی فرایند خالص سازی آن بالا است.

این اختراع حاوی روشی کاملا جدید برای حذف کاتیون‌ها جهت تولید اسید فسفریک خوراکی با استفاده از مبادله‌گرهای یونی بر پایه زئولیتها است که با استفاده از زئولیتهای طبیعی فرآوری شده، ناخالصی‌های فلزی آن مطابق استاندارد ملی 2884 کاهش می‌یابد.

از جمله مزایای اسید فسفریک خوراکی با استفاده از مبادله‌گرهای یونی زئولیتی، نداشتن آلایندگی محیط زیست، بومی بودن مواد مصرفی در فرایند جدید، سهل شدن فرایند تولید و کاهش مصرف انرژی در حدود 20 تا 30 درصد است.

این اختراع توسط امیر رضا وخشوری، رستمعلی وفائی و فهیمه ایرانمنش به شماره 80715 در اداره کل مالکیت صنعتی و ثبت اختراعات ایران به ثبت رسیده است.


پر بازدیدترین علمی فرهنگی

خبرنامه - شبکه های اجتماعی