پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / گزارش روز          27 مهر 1390 - 19 October 2011



احداث چهارمین شرکت نانو‌تکنولوژی دنیا در کشور  'Silicon valley'


خبرگزاری فارس: دکتر مظاهری، طراح و مجری شهرک صنعتی نانوتکنولوژی و سیلیکون بروجرد، از احداث چهارمین شهرک نانوتکنولوژی و سیلیکون دنیا در ایران خبر داد.
دکتر مظاهری، طراح و مجری شهرک صنعتی نانوتکنولوژی و سیلیکون در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبری فارس«توانا»، از احداث چهارمین شهرک نانوتکنولوژی و سیلیکون دنیا در ایران خبر داد و گفت:‌ احداث این شهرک از چهار سال گذشته آغاز شده است.

وی افزود: مطالعات مهندسی و اجرایی از سال ۸۶ آغاز شد و از سال ۸۸ عملیات اجرایی ساخت نخستین کارخانه این شهرک شروع شد.

مظاهری اظهار داشت: این شهرک صنعتی در محدوده شهرستان بروجرد واقع است و ۵ کارخانه مرتبط با صنایع سیلیکون، سلول‌های خورشیدی، میکروالکترونیک، برای نخستین بار در ایران و خاورمیانه در حال احداث است.

مجری شهرک صنعتی نانوتکنولوژی و سیلیکون ایران از جهش بزرگ کشور در بخش انرژی‌های نو و صنایع الکترونیکی،پس از افتتاح کامل این شهرک صنعتی خبر داد و گفت: نخستین کارخانه که در حال احداث است کارخانه تولید فلز سیلیسیوم با خلوص 99 درصد است که ماده اولیه آن سنگ سیلیس است که از منطقه لرستان و همدان استخراج می‌شود ضمن این‌که به یاری خداوند متعال، این کارخانه به ظرفیت ۲۰هزار تن در سال تا آخر سال 91 به بهره برداری می‌رسد.

مظاهری به کارخانه دوم شهرک صنعتی نانوتکنولوژی و سیلیکون اشاره کرد و گفت: کارخانه خالص سازی فلز سیلیسیوم یا اصطلاحا پلی سیلیکون که در 2 گرید خورشیدی با خلوص 5N الی 7N و گرید الکترونیک با خلوص 9N الی 11N تولید خواهد شد، از دیگر کارخانه‌های احداثی در این شهرک صنعتی است.

وی از احداث بزرگترین کارخانه ساخت سلول و ماژول خورشیدی در این شهرک خبر داد و گفت: ظرفیت این کارخانه ۴۰۰ مگاوات سلول خورشیدی پایه سیلیکونی و ۱۸۰ مگاوات سلول خورشیدی لایه نازک است که مجموعا ۵۸۰ مگاوات سلول خورشیدی در این کارخانه تولید می‌شود که از بزرگترین کارخانه‌های موجود در جهان است.

مجری شهرک صنعتی نانوتکنولوژی و سیلیکون ظرفیت تولید این میزان سلول خورشیدی را به لحاظ تولید انرژی با نیروگاه‌های اتمی مقایسه کرد و گفت: هر 2 سال یک بار به اندازه توان نیروگاه اتمی بوشهر، سلول خورشیدی تولید خواهد شد که جهش بسیار بزرگی در بخش دستیابی به انرژی‌های نو در کشور است.

وی به ساخت کارخانه ساخت ویفرهای الکترونیک ۱۲ اینچ اشاره کرد و افزود: ظرفیت تولید سه میلیون ویفر الکترونیک از این نوع در کشور در هر سال وجود دارد.

مظاهری کاربرد این ویفرها را در ساخت انواع چیپ،  IC، ترانزیستور و دیودهای مختلف دانست و به ساخت کارخانه منومرهای سیلیکونی به ظرفیت ۱۰۰ هزار تن سالانه اشاره کرد که در صنایع پزشکی آرایشی و بهداشتی و صنایع نیرو نفت، خودروسازی و هوافضا کاربرد وسیعی دارد.

وی افزود: مجموع سرمایه‌گذاری این طرح‌ها ۱۲۰۰ میلیون یورو و ۴۹۰۰ میلیارد ریال است که تا پایان سال ۹۲ تمام کارخانه‌ها به بهره‌برداری می‌رسند.

مظاهری اظهار داشت: ایران با احداث این کارخانه‌ها، جزو چهار کشور جهان در زمینه نانوتکنولوژی و سیلیکون خواهد شد.
مجری شهرک صنعتی نانوتکنولوژی و سیلیکون به اشتغال‌زایی این طرح به صورت گسترده اشاره کرد و افزود: اشتغال‌زایی این شهرک ۸هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۲هزار نفر در ارتباط با صنایع پایین دستی خواهد بود که از بزرگ‌ترین پروژه‌ها و طرح‌های اشتغال‌زایی در کشور است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در صورتی که کشورهای دیگر این طرح را برای ما انجام می‌دادند چهار میلیارد دلار برای کشور هزینه دربرداشت و در حال حاضر بخش زیادی از ماشین آلات و صنایع مرتبط توسط متخصصان، مهندسان و پژوهشگران داخلی انجام می‌گیرد که به کارگیری متخصصان داخلی هزینه را به کمتر از ۵۰ درصد رساند که البته باتوجه به شرایط تحریم کشورهای پیشگام در این زمینه از مشارکت خودداری می‌کردند.

مظاهری تصریح کرد: این طرح به طور کامل توسط بخش خصوصی انجام گرفت و در طول این پروژه بیش از هزار نفر مشغول به کار می‌شوند.

مجری شهرک صنعتی نانوتکنولوژی و سیلیکون بروجرد از همکاری با پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌های کشور از جمله دانشگاه تهران، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی و پژوهشگاه پلیمر خبر داد و افزود: باتوجه به این‌که صنعت سیلیکون بسیار استراتژیک و دارای سود دهی فراوانی است و گسترش مالی آن درجهان بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار است، بنابراین کاربرد این محصولات درتمام صنایع وجود دارد ضمن این‌که تولیدات محصولات پایین دستی در صنایع mems، led ها، دیودهای لیزر، روباتیک، خودرو، هواپیماسازی، ماهواره و پزشکی کاربرد دارند.

مظاهری اظهار داشت: ۲هزار محصول که در تمام صنایع از جمله صنایع پایین دستی و محصولات تولیدی این کارخانجات هستند ضمن این‌که این مجموعه دریچه‌ای برای ایجاد مجموعه‌ها و شهرک‌های جدید و اشتغال‌زایی بیش از ۲۰۰هزار نفر را فراهم می‌کند.

مجری شهرک صنعتی نانوتکنولوژی و سیلیکون این طرح را از جمله طرح‌های کلان ملی دانست که جزو مهمترین طرح‌های میکروالکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز است که به همین علت مورد عنایت و توجه ویژه دولت و مجلس شورای اسلامی نیز می باشد.

وی افزود: این طرح به عنوان طرح برگزیده صنعتی سال ۹۰ در جشنواره تحقیق و توسعه کشور با حضور وزیر محترم صنعت و معدن و تجارت نیز انتخاب گردید.

مظاهری در ادامه گفت: باتوجه به اینکه ایران، کشوری آفتابی و دارای 300 روز آفتابی در سال است و همچنین بر اساس برنامه پنجم توسعه کشور که باید در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر گام‌های اساسی برداشته و پنج هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در سال تولید شود، این کارخانجات به عنوان رکن اساسی این اهداف احداث خواهند شد.

مجری شهرک صنعتی نانوتکنولوژی و سیلیکون در پایان خاطرنشان کرد: باتوجه به مقادیر زیاد سیلیسیم در کشور، ایران می‌تواند یکی از بزرگترین دارندگان این فناوری‌ها در جهان باشد که کشور نیز تاکنون در این زمینه وارد نشده بود.

پلی ارگانو سیلوکسان‌ها را سیلیکون می‌نامند و به پلیمرهای معدنی گفته می‌شود که در زنجیره اصلی آنها به جای اتم‌ها کربن پیوندهای اکسیژن و سیلیسیم قرار گرفته و زنجیره جانبی آن‌ها آلی است.

این ماده به دلیل این‌که نسبت به فلزات و مواد دیگر نسبت استحکام به وزن بیش‌تری دارد دارای اهمیت فوق العاده‌ای است و در صنایع الکترونیک و میکروالکترونیک کاربرد گسترده‌ای دارد.

به گزارش فارس، درهٔ سیلیکون (به انگلیسی: Silicon Valley) نام منطقه‌ای حدود ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی سانفرانسیسکو در حومهٔ سانتا کلارا، کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا بوده و شهرت این منطقه به دلیل قرار داشتن بسیاری از شرکت‌های مطرح انفورماتیک جهان در این منطقه‌است.
نام این منطقه در ابتدا برگرفته از تعداد زیاد شرکت‌های تولید‌کنندهٔ چیپ‌های سیلیکونی در این منطقه بود که بعدها به نمادی از وجود کمپانی‌های فعّال در زمینه فناوری‌های پیشرفته در این منطقه تبدیل شد و هم‌اکنون با ایجاد چنین منطقه‌ای در ایران جایگاه کشورمان در میان کشورهای پیشرفته دنیا بیش از گذشته ارتقا خواهد یافت و فصل جدیدی از رقابت علمی دانشمندان ایرانی با دانشمندان مطرح دنیا آغاز می‌شود.



تگ ها شرکت نانو‌تکنولوژی،Silicon valley 

پر بازدیدترین گزارش روز

خبرنامه - شبکه های اجتماعی