اخبار دانشگاهی کشور / اخبار دانشگاه 12 اسفند 1389 - 03 March 2011
نقش دانشگاههاي ايراني در آيسسكو كمرنگ است
استاد دانشگاه امام خميني(ره) گفت: نقش دانشگاههاي ايراني براي استفاده از فرصت بكر علمي در آيسسكو كمرنگ است.

وي آيسسكو را سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي سازمان كنفرانس اسلامي معرفي كرد و افزود: اين سازمان تاسيس شده تا براي دورنماي امت واحده اسلامي نسبت به ارتقاي آموزش و پژوهش در تمام زمينههاي علمي با تعامل دانشگاههاي جهان اسلام فعاليت كند.
عضو هيئت علمي دانشگاه امام خميني(ره) تبادل يافتههاي علمي استادان، دانشجويان و پژوهشگران در دانشگاهها و موسسههاي آموزش عالي را از اهداف عاليه اين سازمان علمي پژوهشي در جهان اسلام اعلام كرد.
نوازاني با اشاره به محدوديت ابزار و امكانات موجود در اختيار دانشگاههاي عضو اين اتحاديه، تصريح كرد: از اتحاديه دانشگاههاي اسلام نميتوان انتظار داشت كه در فرصت مشخصي به اهداف والاي خود به منظور جهش علمي جهان اسلام دست يابد.
وي با بيان اينكه بيش از 50 كشور در سازمان كنفرانس اسلامي عضو هستند، خاطرنشان كرد: اين آمار در مقايسه با 192 عضو سازمان ملل متحد و ضعف اقتصادي و وابستگي بسياري از كشورهاي اسلامي مانع جدي در تحرك سريع و مستقل اين اتحاديه دانشگاهي شده است.
نوازاني با تاكيد براينكه دانشگاههاي ايراني به اين فرصت بكر براي پيشبرد اهداف انقلاب اسلامي بيتوجه هستند، بيان داشت: تاكنون تعداد اندكي از دانشگاههاي ايراني به عضويت اين اتحاديه در آمدهاند و دانشگاههايي كه سالها عضو اين اتحاديه شدهاند استفاده مطلوبي از عضويت خود نكردهاند.
به گفته وي بهكارگيري دستاوردهاي علمي در خدمت توسعه سطح زندگي و برطرف كردن نيازهاي جوامع اسلامي، گسترش آموزش زبان قرآني و فرهنگ اسلامي بين اعضا، تشويق همفكري، همكاري و همزيستي مسالمتآميز بين آنها و افزايش بيشتر اعضا از عمده اهداف سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي سازمان كنفرانس اسلامي است.
دانشيار علوم سياسي دانشگاه گيلان نيز در اين نشست گفت: انقلاب اسلامي ايران در نيمه دوم قرن بيستم به رهبري امام راحل به عنوان نقطه عطف حركتهاي اسلامي تلقي ميشود.
رضا سيمبر تفاوت اصلي اين پديده را در ايجاد گفتمان انقلابي در جهان عنوان كرد و افزود: تفاوت اصلي انقلاب اسلامي با پاراديم حكومت در انگارهسازي مسلمانان بوده است.
وي با اشاره به اينكه اسلام راه حل اساسي براي برطرف كردن مشكلات سياسي، اجتماعي و برنامهريزي حكومتي است، بيان داشت: فرهنگ ديني در تمام ساختارهاي جامعه نفوذ ميكند و حتي به عنوان فرمول سياست خارجي نيز ارائه ميشود.
رئيس دانشكده علوم سياسي دانشگاه گيلان حفظ عزت و استقلال نظام جمهوري اسلامي را به عنوان پايلوت جهان اسلام ضروري خواند و تصريح كرد: تلاش براي ايجاد همگرايي در مناطق جهان اسلام بايد با تدبير جلو برود.
سيمبر با تاكيد براينكه انقلاب اسلامي تاثير موثري در نظامهاي دنيا داشته است، خاطرنشان كرد: انقلاب اسلامي موجب تجلي موج آزاديخواهي در جهان شده و خروش ملتهاي مسلمان عربي نشات گرفته از بيداري اسلامي است.