راه اندازي رشته فراورده های گياهی با محوريت توليد اسانس در دانشگاه کاشان
رئيس دانشگاه کاشان با تاکيد بر مرجعيت ايران در زمينه گياهان معطر در دنيا گفت: به منظور وارد کردن علم و فناوري در حوزه گل محمدي و توليد فراورده هاي آن اقدام به راه اندازي رشته شيمي و فراورده هاي گياهي با محوريت توليد اسانس کرديم.
دکتر سيد جواد ساداني نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به وضعيت علمي و تحقيقاتي در زمينه گياهان معطر و گل محمدي در کشور، افزود: در کشور تنها به توليد گلاب اکتفا شده است در حالي که بازارهاي جهاني بر روي توليد اسانس متمرکز شده است.
رئيس دانشگاه کاشان با اشاره به قدمت 2500 ساله کاشان در زمينه گل محمدي و توليد گلاب، اظهار داشت: ايران در حالي که قدمت 2500 ساله در اين زمينه دارد بلغارستان با قدمت 300 ساله خود، 80 درصد اسانس مورد نياز دنيا را تامين مي کند.
وي ادامه داد: بلغارستان در 110 سال قبل در دره "رزها" پژوهشگاه گياهان معطر تاسيس کرد و امروزه مرجع مطالعات گياهان معطر در دنيا قرار گرفته است.
رئيس دانشگاه کاشان با تاکيد بر اينکه اين مرجعيت بايد در ايران باشد، خاطرنشان کرد: به منظور توسعه علمي گل محمدي در پژوهشکده اسانس هاي طبيعي دانشگاه کاشان اقدام به راه اندازي رشته "شيمي و فرآورده هاي گياهي" کرديم.
وي با بيان اينکه اين رشته در مقطع کارشناسي ارشد و دکتري اقدام به پذيرش دانشجو مي کند، ياداور شد: در اين رشته با محوريت گل محمدي، در خصوص گل محمدي و فراوري آن و همچنين توليد اسانس آموزشهاي لازم را به دانشجويان ارائه مي دهيم.
ساداتي نژاد همچنين به برگزاري جشنواره گل محمدي در قمصر کاشان از سوي کانون دانش و صنعت گل محمدي و گلاب ايران اشاره کرد و توضيح داد: دبيرخانه اين جشنواره در پژوهشکده اسانس هاي طبيعي دانشگاه کاشان ايجاد شده است تا ضمن وارد کردن علم و فناوري در حوزه گل رز، از سال آينده اين جشنواره به صورت بين المللي برگزار شود.