130 میلیارد ریال در آمد اختصاصی دانشگاه تبریز
اولین همایش معرفی دوغ پروبیوتیک در راستای توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران(econews.ir)، رییس دانشگاه تبریز در این همایش با بیان اینکه این دانشگاه دومین دانشگاه با قدمتی بیش از 65 سال همواره در توسعه و تولید علم و دانش در سطح منطقه و ملی سهم بسزایی داشته است، یادآور شد: دانشگاه تبریز با دو رشته طب و ادبیات فعالیت علمی و آموزشی خود را آغاز نمود ولی امروزه به برکت انقلاب در 90 رشته در مقطع دکتری و در همه گروه های عمده رشته های تحصیلی دانشجو تربیت می کند.
دکتر سید محمد تقی علوی افزود: در سال های اخیر توجه ویژه ای به امر پژوهش و تحقیق با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی شده است، به طوری که در سال گذشته میلادی(2011)ایران در تولید و فناوری رتبه اول در منطقه و در دنیا رتبه 17 را بدست آورد که این امر اقتدار کشورمان را نشان می دهد که الگوی برای سایر ملت ها شده است.
وی تولید علم و فناوری های نوین را برای حل مشکلات و رفاه جامعه تعیین کننده بیان کرد و افزود: در حال حاضر ملت و کشوری قدرتمند تر است که تولید دانش بیشتری با توجه به نیاز روز جامعه داشته باشد و بتواند در خدمت بشری باشد .
رییس دانشگاه تبریز گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه ها را در توسعه همه جانبه کشورمان ضروری خواند و گفت: در سال های اخیر گام های موثری در این دوبخش برداشته شده است ولی کافی نیست و باید در این راستا تلاش گسترده ای صورت بگیرد.
دکتر علوی توسعه ارتباط صنعت با دانشگاه را از جمله سیاست های راهبردی این دانشگاه بیان کرد و یادآور شد: در طول سه سال گذشته میزان در آمد اختصاصی این دانشگاه از ارتباط با صنایع یک میلیارد و 700 میلیون تومان بود که این مقدار در سال گذشته به 13 میلیارد تومان رسیده است.
دکتر اکبر تقی زاده دبیر علمی این همایش نیز با اشاره به روند اجرای این طرح و مزایای آن گفت: طرح تاثیر پروبیوتیک روی تولید و ترکیبات شیر و فراورده های شیر و تاثیر آنها روی پارامترهای سلامتی انسان با همکاری دانشگاه تبریز، مرکز تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مدیریت تربیت بدنی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و شرکت آذرنام شمس (گلدم) با هزینه 150 میلیون ریال و با همکاری دکتر علیرضا استاد رحیمی، دکتر مجید مبصری از دانشگاه علوم پزشکی تبریز، صالح زاده عضو هیات علمی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و مهندس زهرا بایرامعلی پور قشلاقی از شرکت آذرنام شمس (گلدم) انجام شد.
وی در ادامه با بیان اینکه اجرای این طرح در سه بخش بررسی اثر پروبیوتیک روی تولید و ترکیبات شیر، بررسی استفاده از دوغ عنی سازی شده با پروبیوتیک روی بیماران دیابتی زیر نظر انجمن دیابتی استان آذربایجان شرقی و تاثیراستفاده از دوغ غنی سازی شده با پروبیوتیک روی پارامترهای سلامتی ورزشکاران دانشگاه شهید مدنی آذربایجان به مدت یک سال انجام شد، تصریح کرد: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که استفاده از پروبیوتیک سبب تثبیت اکوسیستم میکروبی شکمبه شده و پروبیوتیک به عنوان یک افزودنی خوراکی در جیره دام پتانسیل و قابلیت استفاده را داراست.
به گفته وی نتایج حاصله از بررسی پروبیوتیک نیز روی بیماران دیابتی و ورزشکاران نشان داد که دوغ غنی سازی شده با پروبیوتیک تاثیر معنی داری در تقویت سیستم ایمنی و کاهش hs-CRP، افزایش کلسترول مفید (HDL)، کاهش کلسترول مضر (LDL)، کاهش تری گلیسرید وکلسترول تام خون در بیماران دیابتی و هم چنین گروه ورزشکاران داشته و سبب بهبود وضعیت قند خون در بیماران دیابتی نوع 2و کاهش هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) شده است.
دکتر تقی زاده یادآور شد: تولید انبوه این محصول در راس فعالیت شرکت آذرنام شمس (گلدم) قرار دارد و قرار گرفتن آن در رژیم تغذیه ای افراد جامعه نفش به سزایی را در تامین امنیت غذایی کشور خواهد داشت.