پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / اخبار دانشگاه          17 تیر 1391 - 07 July 2012



رتبه برترين دانشگاههای دنيا در رشته عمران و بررسي جايگاه ايران در این رتبه بندی

پرتال دانشگاهی به نقل از پژوهشگران دانشجو:رتبه بندي QS، رشته هاي موضوعي دانشگاهها را براي سال 2012 ميلادي رتبه بندي کرده که در مهندسي عمران موضوعاتي مانند ساختمان، شبکه هاي حمل و نقل، انرژي و آب تحت پوشش قرار گرفته است.

بر اساس اين رتبه بندي، 5 دانشگاه نخست دنيا در حوزه مهندسي عمران عبارتند از انستيتو تکنولوژي ماساچوست با امتياز 91.7 از مجموع 100، دانشگاه توکيو (2/88)، دانشگاه استنفورد (85) و دانشگاه ملي توکيو با امتياز (6/84)، بدين ترتيب از 5 دانشگاه تراز اول جهان در رشته مهندسي عمران 2 دانشگاه متعلق به آسيا است.

همچنين، رتبه هاي ششم تا دهم نيز به ترتيب مربوط است به امپريال کالج لندن (6/82)، دانشگاه ايلي نوي (8/81)، دانشگاه کيوتو در ژاپن (7/81) و دانشگاه آکسفورد در انگلستان با امتياز (2/81) اعلام شده است.

انستيتو فدرال تکنولوژي سوئيس در زوريخ با امتياز 79 رتبه 11 را بدست آورده و دانشگاه تکزاس در آستين، دانشگاه فني نانيانگ، دانشگاه هنگ کنگ و دانشگاه شينگهوا در چين به ترتيب با امتيازات 9/8، 6/78، 5/78 و 78 رتبه هاي 12 تا 15 را به خود اختصاص داده اند.

به طوريکه ملاحظه مي شود، دانشگاه هاي قاره آسيا در مجموع 15 دانشگاه تراز اول جهان امتيازات درخور توجهي را کسب کرده اند.

در قاره آسيا از کشور هندوستان نخستين موسسه اي که موفق به کسب امتياز برتر شده مي توان به دانشگاه انستيتو تکنولوژي بمبئي با امتياز 73 اشاره کرد.

جالب است که دانشگاه نفت و معدن ملک فهد با کسب امتياز 8/72 جايگاه 34 رشته مهندسي عمران را در بين دانشگاه هاي تراز اول جهان به خود اختصاص داده است.

دومين موسسه اي که از هندوستان موفق به ورود به جرگه دانشگاه هاي برتر جهان در رشته مهندسي عمران شده انستيتو فني کانپور با امتياز 8/71 مي باشد که در جايگاه 44 نشسته است.

از کشورهاي اسلامي و منطقه، دانشگاه فني خاور ميانه در ترکيه با کسب امتياز 3/73 از محموع 100 در دامنه اي بين 51 تا 100 قرار دارد و نخستين دانشگاه اين کشور به شمار مي آيد که موفق به احراز اين رتبه در رشته مهندسي عمران شده است.

دومين کشور اسلامي که در اين مبحث جزء دانشگاه هاي برتر محسوب مي شود، دانشگاه آمريکايي بيروت در لبنان است. رتبه اين دانشگاه در دامنه اي بين 101 تا 150 قرار دارد.

ترکيه بار ديگر با ورود دانشگاه فني استانبول به اين رتبه بندي و به عنوان دومين دانشگاه برتر ترکيه توانسته موقعيت دانشگاه هاي خود را در رتبه بندي QS تثبيت کند و رتبه اين دانشگاه نيز در دامنه اي بين 101 تا 150 قرار دارد.

در دامنه بين 101 تا 150 انستيتو فني رژيم غاصب اسرائيل قرار دارد که نخستين مرکز آموزش عالي اين کشور در رتبه بندي QS در رشته مهندسي عمران است و دانشگاه بوغازچي سومين دانشگاه ترکيه است که در اين رتبه بندي در دامنه اي بين 151 تا 200 مشاهده مي شود.

از کشورهاي اسلامي ديگر که نام آن در رتبه بندي QS وجود دارد کشور مصر است. دانشگاه قاهره در اين رتبه بندي در جايگاهي بين 150 تا 200 نشسته است.

دانشگاه صنعتي شريف رتبه اي بين 151 تا 200 را احراز کرده و نخستين دانشگاه ايران در رتبه بندي QS با موضوع مهندسي عمران است.

آخرين کشور اسلامي که موفق به ورود به نظام رتبه بندي QS شده، کشور مالزي است که دو دانشگاه آن يعني دانشگاه هاي کابانگاسان و پوترا در مرتبه اي بين 151 تا 200 قرار دارند.

بدين ترتيب در حاليکه دانشگاههاي بيشماري در بين 200 دانشگاه تراز اول جهان در رشته مهندسي عمران از قاره هاي آمريکا و اروپا معرفي شده است، در ساير قاره ها مثل آمريکاي جنوبي و استراليا نيز تعداد قابل توجهي دانشگاه برتر در بين دانشگاه هاي ممتاز جهان وجود دارد.

در مجموع، به ترتيب کشورهاي چين با 10 دانشگاه، ژاپن 9، هندوستان 7، هنگ کنگ و تايوان هرکدام با 4 دانشگاه، ترکيه 3، مالزي و سنگاپور هرکدام 2 و کشورهاي مصر، رژيم اشغالگر قدس، عربستان و ايران هرکدام با 1 دانشگاه در اين رتبه بندي حضور موثر دارند.







تگ ها برترين دانشگاههای دنيا رشته عمران

پر بازدیدترین اخبار دانشگاه

خبرنامه - شبکه های اجتماعی