پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / اخبار دانشگاه          07 دی 1391 - 27 December 2012





دانشگاه‌ها با تقلید کورکورانه در علوم انسانی به جایی نمی‌رسند
رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی گفت: ما معتقدیم اگر دانشگاه ها در علوم انسانی به بصیرت لازم دست پیدا نکنند، با تقلید کورکورانه هم به جایی نمی رسند.

پرتال دانشگاهی به نقل از گزارش خبرنگار مهر، دکتر غلامعلی حدادعادل صبح امروز در جلسه هم اندیشی کارگروه روانشناسی شورای تحول و روسای دانشکده ها مدیران گروه های آموزشی روانشناسی و مشاوره دانشگاه ها در خصوص برنامه دوره کارشناسی روانشناسی که در وزارت علوم برگزار شد، گفت: تحول در علوم انسانی یک امر اساسی است.

وی ادامه داد: اگر همه آنچه را که در غرب تدریس می شود را تدریس کنیم باید بدانیم که چه چیزی را تدریس می کنیم.

حدادعادل یادآور شد: برای ما در علوم انسانی رد کردن همه یافته های علوم انسانی غرب نیست اما ما می خواهیم انتخاب، انتخاب خودمان باشد.

رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی تصریح کرد: بحث تحول در علوم انسانی از اول انقلاب مطرح بود و گفتمان تحول در علوم انسانی ادامه همان جهت گیری ها است اما به صورت فنی و کارشناسانه‌تر، ما نباید به مباحثی که طی 30 سال گذشته مطرح شده اکتفا کنیم بلکه باید شعار را به عمل تبدیل کنیم.

وی افزود: مساله مهمی که در شورای تحول علوم انسانی مطرح است، این است که تبیین کنیم مقصود ما از اسلامی کردن علوم انسانی چیست؟

حدادعادل با بیان اینکه تحول شامل بومی کردن، کارآمد کردن و به روز کردن علوم است، خاطرنشان کرد: روانشناسی یکی از علوم انسانی است که نیازمند تحول است و علت آن موضوع روانشناسی است؛ چراکه روانشناسی این موضوع را در ذهن ایجاد می کند که آیا انسان تک بعدی است یا دارای روح و جسم است. این شعار به شعار مهمتری برمی گردد که آیا هستی تک ساحتی است یا ساحت های متعدد دارد؟

رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی به اختلافی که تفکر غرب و تفکر اسلامی دارد، اشاره کرد و گفت: در تفکر اسلامی هستی تک ساحتی نیست و هستی منحصر به هستی مادی و طبیعت نیست، بلکه طبیعت ساحتی از ساحت های هستی است و عالم وجود مراتب بالاتر دارد. انسان تک ساحتی نیست اما اگر به تفکر غرب دقت کنیم مشاهده می کنیم که روند تحولات نسبت به انسان این بوده که بعد متعالی وجود انسان به تدریج نادیده گرفته شده و کمرنگ شده است.

وی خطاب به اعضای جلسه بیان کرد: باید این مسائل توسط شما اعضای کارگروه ها تبیین و استدلال شود اگر مطلبی پذیرفته شد و حرکت به سوی روانشناسی مطلوب آغاز شد، باید مطالب مبتنی بر اصول مورد قبول ما باشد.

حدادعادل افزود: این یک راه طولانی، دقیق، علمی و فکری است که محتاج کار آهسته و پیوسته است.

رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی گفت: در این دوره اخیر در زمینه تحول در علوم انسانی قدم های خوبی برداشته شده و ما آرام آرام بدون تبلیغات عده ای از اساتید دانشگاه را دور هم جمع کرده ایم و فضایی ایجاد کرده ایم که در آن به همفکری و تفکر می پردازند.

وی گفت: ما می خواهیم تحول در علوم انسانی عملی و اجرا شود اینکه بنشینیم در یک موسسه و یک اتاق بحث کنیم کتابی چاپ کنیم و سپس آن را رها کنیم تحول نمی شود آنچه ما در شورای تحول علوم انسانی بر آن تاکید داریم همکاری مستمر و منظم با وزارت علوم است.

حدادعادل ادامه داد: تحول در علوم انسانی دو بال فکری و مدیریتی دارد یک دست ما در دست منتقدان و اساتید دانشگاه است و یک دست دیگرمان در دست وزارت علوم است که این تحول چگونه اجرا شود.

رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی به تغییرات ساختاری که با همکاری وزارت علوم انجام گرفته اشاره کرد و گفت: 15 کارگروهی که ذیل شورای تحول علوم انسانی شکل گرفته همان کارگروه‌هایی هستند که در وزارت علوم هم هستند یعنی در واقع در عرصه مدیریت ما باید یک چشممان به اجرا و یک چشممان به تحول باشد که آن را چگونه هماهنگ کنیم این کارگروه هایی که تجهیز شده است باید به شیوه منطقی و خردمندانه این اندیشه را در جامعه تخصصی خود منتشر کنند.

وی ادامه داد: یکی از وظایف همه کارگروه ها از جمله روانشناسان این است که سعی کنند کل استادان و هیات‌های علمی دانشگاه ها را با این اندیشه تفکر و روند تحول آشنا کنند و مرتبا گفت و شنود و بحث و انتقاد داشته باشند و هر سه ماه یکبار جلساتی را تشکیل داده و این مباحث را بحث و بررسی کنند.







تگ ها دانشگاه تقلید کورکورانه دانشگاه علوم انسانی

پر بازدیدترین اخبار دانشگاه

خبرنامه - شبکه های اجتماعی