پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / اخبار دانشگاه          29 امرداد 1393 - 20 August 2014


تدوین سند راهبردی دانشگاه تبریز

 رئیس دانشگاه تبریز از تدوین سند راهبردی دانشگاه تبریز خبر داد و گفت: استراتژی های آموزشی و پژوهشی دانشگاه را همراه با تغییر نیاز های جامعه تغییر می دهیم تا فارغ التحصیلان ما علاوه بر دانش تئوریک قدرت لازم برای به حرکت درآوردن چرخ های اقتصادی را داشته باشند.

دکتر محمدرضا پورمحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه‌ آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه ما می خواهیم دانشگاه را تغییر داده و متحول کنیم، گفت: باید با تاسی از فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی برای استقرار اقتصاد دانش بنیان تلاش بکنیم و این امر محقق نمی شود مگر با تحول تمام ارکان دانشگاهی.

وی رسالت دانشگاه را در کنار تولید علم، تبدیل کردن ایده به کالا و تولید ثروت دانست و خاطرنشان کرد: می توانیم در کنار چرخه تولید دانش مرحله پژوهش را نیز طی کنیم و در عرصه اقتصادی هم حضور فعال داشته باشیم.

وی ادامه داد: شرکت های دانش بنیان، پژوهش را از روی کاغذ به مرحله اجرا و تولید کالا و محصول می رسانند و با این کار دانشگاه را به متن جامعه پیوند می زنند.

انعقاد 11 تفاهم نامه همکاری در راستای صنعتی کردن ایده های خام دانشگاهی

رئیس دانشگاه تبریز یادآور شد: در راستای صنعتی کردن ایده های خام دانشگاهی در سه ماهه اول سال جاری 11 تفاهم نامه همکاری با ارگان ها و دستگاه های دیگر منعقد کرده ایم.

وی با بیان اینکه در همه دانشگاه های کشور بخش آموزش رو به تحول است، افزود: شعار اتحادیه بین المللی دانشگاه ها "آموزش برای همه و در همه جا" است که این شعار با آموزش حضوری صرف، محقق نمی شود، بلکه توسعه آموزش نیمه حضوری و مجازی و تنوع بخشی به شیوه های آموزشی، استفاده از تکنولوژی های آموزشی جدید و در نهایت ارزیابی مستمر رشته ها و دروس دانشگاهی و ارزش گذاری آنها برای تعیین مواد درسی و رشته های مورد نیاز، ضروری می باشد.

پورمحمدی افزود: ایجاد رشته های بین رشته ای، تغییر در الگوی تدریس، دایر کردن شیوه های مختلف آموزشی با رویکرد مجازی و ارتقای کیفیت آموزش، راه را برای تحول دانشگاه ها هموارتر می کند.

وی با اشاره به گسترش کمی دانشگاه های ایران در سال های اخیر اظهار کرد: در سال های گذشته آموزش عالی در کشور ما فقط رشد پیدا کرده بدون اینکه توجه ویژه ای به توسعه آن بشود، بنابراین ضرورت دارد در راستای توسعه کیفی دانشگاه ها اقدام شود.

وی یادآور شد: ارزش مدرک تحصیلی دانشگاه های ایران به دلیل کمی گرایی در توسعه دانشگاه ها نزول پیدا کرده، که لازم است برای ارتقای کیفیت آموزش های دانشگاهی فکری اساسی بکنیم.

رئیس دانشگاه تبریز در پاسخ به این پرسش که چطور می توان در حال حاضر این تعداد زیاد مراکز دانشگاهی را ساماندهی کرد، تاکید کرد: ناگزیریم در سیاست های کلان بازنگری کنیم و ماموریت های جدید برای دانشگاه های کوچک طراحی کنیم، دانشگاه های دورافتاده فقط می توانند سطحی از آموزش را ارائه دهند ولی در صورتی که به دانشگاه های مادر بپیوندند می توانند در تولید ثروت هم نقش داشته باشند.

وی با بیان اینکه هر موسسه ای فقط به صرف به یدک کشیدن عنوان دانشگاه، نمی تواند در مرز های دانش گام بردارد، اضافه کرد: با اراده ای که هم اکنون در وزارت علوم وجود دارد در سال های آینده دانشگاه های کوچک به وجود نخواهند آمد و به نظر می رسد دانشگاه هایی که رو به توسعه هستند هم به دانشگاه های مادر بپیوندند.

کم فروشی در عرصه آموزش عالی آسیب جبران ناپذیری در پی دارد

پورمحمدی اذعان کرد: کم فروشی در تمام ارکان زندگی ما ممکن است رخ دهد، حال در عرصه آموزش عالی باید از خود بپرسیم آیا فارغ التحصیلان دانشگاه های ما از توانمندی های لازم برخوردارند؟ آیا خسارت بلند مدت بی سوادی و کم سوادی دانش آموختگان قابل جبران است؟

وی با بیان اینکه وارد شدن به دانشگاه های مادر در ایران سخت ولی فارغ التحصیلی از آنها بسیار آسان است، افزود: آموزش و ارزیابی باید به شکل مدیریت شده و استاندارد انجام شود.

وی یادآور شد: برخی به دانشگاه ها به عنوان مرکز مصرف نگاه می کنند و برخی دید تولیدی به مراکز آموزش عالی دارند ولی باید متوجه بود سطح تولید و مصرف منابع در دانشگاه ها قابل برابرسازی است.

وی با اشاره به عضویت دانشگاه تبریز در شورای اجرایی اتحادیه بین المللی دانشگاه های جهان(IAU)، اتحادیه دانشگاه های قفقاز و عضو ناظر شورای دانشگاه های بین المللی(IUC) تصریح کرد: گسترش همکاری با سایر دانشگاه های جهان و به خصوص کشورهای منطقه از جمله سیاست های راهبردی این دانشگاه می باشد.

پورمحمدی یادآور شد: عضویت در مجامع بین المللی با هدف ایجاد پل ارتباطی با دانشگاه های بزرگ دنیا و استفاده از امکانات و منابع مادی و فرهنگی آنها انجام می شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پروژه های عمرانی نیمه تمام دانشگاه تبریز اضافه کرد: توسعه فضاهای فیزیکی دانشگاه با توجه به کمبود بودجه امکان پذیر نیست ولی سعی داریم پروژه های عمرانی که80 درصد پیشرفت داشته اند را تا پایان سال جاری تکمیل کنیم.

رئیس دانشگاه تبریز در خصوص ایجاد رشته زبان و ادبیات ترکی آذری در این دانشگاه گفت: این رشته در مقطع کارشناسی در دانشگاه تبریز ایجاد شد و متاسفانه استقبالی از آن نشد و ما در تلاشیم این رشته را به زودی در مقطع کارشناسی ارشد راه اندازی کنیم


پر بازدیدترین اخبار دانشگاه

خبرنامه - شبکه های اجتماعی