اخبار دانشگاهی کشور / اخبار دانشگاه 15 شهریور 1393 - 06 September 2014
برنامه های معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی برای راهاندازی دفتر فرهنگ پژوهی
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: در حال حاضر حدود 15درصد دانشجویان کشور تحت پوشش برنامههای جهاد دانشگاهی هستند که این رقم در برنامه سه ساله باید به 30 درصد افزایش یابد.
دکتر مهدی فیض در هفتاد و سومین گردهمایی معاونان فرهنگی واحدهای جهاد دانشگاهی سراسر کشور که در استان اردبیل برگزار شد، با اشاره به اهداف 9 گانه برنامه سهساله پنجم جهاددانشگاهی؛ یکی از اهداف این برنامه را برقراری توازن میان نقشهای هفت گانه خواند و افزود: فارغالتحصیلان مقاطع مختلف باید از لحاظ فردی، عبادی، سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و تعامل با خانواده و حفظ محیط زیست رشد داشته باشند.
وی با یادآوری اینکه اکنون حدود 15درصد دانشجویان کشور تحت پوشش برنامههای جهاد دانشگاهی هستند، اظهار کرد: هر دانشجویی که 25 ساعت در طول سال از برنامههای جهاددانشگاهی استفاده کند تحت پوشش جهاد تلقی میشود که در برنامه سه ساله باید حدود 30 درصد دانشجویان تحت پوشش قرار گیرند.
وی از راه اندازی دفتر فرهنگپژوهی در دانشگاهها خبر داد و گفت: این دفاتر میتواند زمینهساز تشکیل دانشگاه اسلامی باشد که در این راستا همفکریهای لازم با وزارت علوم و وزارت بهداشت انجام شده است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به فعالیت های دیگری که جهاد دانشگاهی بر اساس مطالبه مقام معظم رهبری پیگیری میکند ، اضافه کرد: فعالیتهای فرهنگی جهاد دانشگاهی در بستر حرکت علمی است که در این رابطه نیز دو بخش مهم در حال شکلگیری است که یکی مربوط به تأسیس پژوهشکده دانشجویی و دیگری مرکز توسعه نوآوری دانشجویان است. در تلاش هستیم این بستر تحولساز را در دانشگاهها و مراکز علمی راهاندازی کنیم.
وی از آغاز اجرای طرح هفت شهر شایستگی در واحدهای فرهنگی جهاد دانشگاهی خبر داد وافزود : این طرح با هدف ارتقای تعهدات اخلاقی، اعتقادات فرهنگی، سیاسی، شغلی ، محیط زیست و تعهدات اجتماعی در بین دانشجویان اجرا می شود.
وی با بیان اینکه دانشجویان باید افرادی کارآمد و موثر تربیت شوند، خاطرنشان کرد: برنامه های معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی مکمل برنامه های فرهنگی دانشگاه هاست و براین اساس تلاش میشود دانشجویان در بستر علمی فعالیت فرهنگی داشته باشند.
فیض با اشاره به راه اندازی پژوهشکده دانشجویی در دانشگاهها گفت : این مرکز محل توسعه علمی و فرهنگی بوده و جهاد دانشگاهی با همکاری دانشگاه ها برای تحقق علم و فرهنگ تلاش خواهد کرد.