پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / اخبار دانشگاه          15 اردیبهشت 1401 - 05 May 2022


مدیرکل منابع انسانی و پشتیبانی وزارت علوم گفت: براساس ضوابط بودجه ۱۴۰۱ هرگونه پرداختی به اساتید حق التدریس باید به طور ماهانه انجام شود. اکنون دانشگاه‌ها موظف شده‌اند این مدل را پرداخت کنند.

به گزارش پرتال دانشگاهی و به نقل از خبرنگار مهر، محمد افکانه مدیرکل منابع انسانی و پشتیبانی وزارت علوم در برنامه رویداد رادیو گفتگو وضعیت اساتید حق التدریس دانشگاه‌ها را تشریح کرد.

وی درباره تدابیر وزارت علوم برای ساماندهی اساتید حق التدریس گفت: حق التدریس برای اساتید به این نحو است که برای دانشگاه‌ها از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست که برای برخی دروس یا رشته‌های خاص عضو هیئت علمی استخدام کند یا در آن منطقه فارغ التحصیل در رشته مذکور به سختی یافت می‌شود، برای همین یک یا دو یا حتی ۴ تا ۵ درس را به یک استاد حق التدریس اختصاص می‌دهند، به عبارت دیگر به هیچ نحوی یک قرارداد تمام وقت بین استاد و دانشگاه بسته نمی‌شود.

مدیرکل منابع انسانی و پشتیبانی وزارت علوم در خصوص این سوال که بار دانشگاه‌ها بر دوش اساتید حق التدریس است و این روند استثمار به حساب نمی‌آید؟ افزود: عموماً افرادی که اکنون عضو هیئت علمی هستند یک دوره کوتاه یا طولانی حق التدریس را تجربه کرده و با آن بیگانه نیستند اما نکته مهم اینجاست که باید تعریف از شغل و تمام وقت بودن مشخص شود.

وی افزود: اگر عضو هیئت علمی به عنوان مثال استادیار ماهانه ۱۲ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کند، وی ۱۰ واحد درس ارائه می‌دهد اما در کنار آن کلی وظایف پژوهشی و وظایف مختلف دارد. وی در ازای قرارداد و در ازای شغلی که دارد مبلغی را ماهانه دریافت می‌کند. ولی از منظر دانشگاه وقتی با یک استاد حق التدریس قرارداد بسته می‌شود به این معناست که دانشگاه در دو یا سه درس نیاز به کمک استاد دارد. استاد تدریس ۳ دروس را برعهده می‌گیرد و در هفته یک یا دو روز برای دانشگاه وقت اختصاص می‌دهد. و این وقت فقط به آموزش اختصاص داده می‌شود. به طبع در ازای این روند مبلغی به استاد حق التدریس پرداخت می‌شود.

وی یادآورشد: اولین حق التدریس دریافتی من برای یک ترم و ۱۱ واحد ۷۰۰ هزار تومان بود. یعنی این مبلغ دقیقاً کرایه رفت و برگشت من از تهران به سمنان بود. می‌خواهم بگویم مبلغ دریافتی در ازای آموزش، پرداخت می‌شود.

افکانه درباره اینکه آیا این قاعده نباید تغییر کند و اینکه چه اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است، ادامه داد: مطمئناً باید تغییر کند. البته باید در دو مورد توضیح بدهم. این توضیحات در رسانه نیز منعکس شده است. یک نکته چالش برانگیز پرداخت دستمزد در آخر ترم با تأخیر بود که در ضوابط بودجه ۱۴۰۱ به صراحت آمده و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی این مطلب را در مصاحبه‌ای مجزا اعلام کرده‌اند که هرگونه پرداختی باید به طور ماهانه انجام شود. اکنون دانشگاه‌ها موظف شده‌اند مدل پرداخت را ماهانه انجام دهند. یعنی این قانون از ۱۴۰۱ اجرایی می‌شود و حتی برای ما که در این حوزه فعالیت می‌کنیم قسمتی از قراردادهای حق التدریس از اردیبهشت ماهانه واریز می‌شود.

افکانه با اشاره به مشکلات جذب اساتید حق التدریس ادامه داد: حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد کل اساتید حق التدریس در دانشگاه‌های علمی کاربردی، پیام نور، فنی حرفه‌ای یا آزاد مشغول به کار هستند. هرکدام از آنها ضوابط و متولیان خود را دارند. اگر هم من نکته‌ای در اینجا می گویم در حیطه ۱۰۶ دانشگاه سراسری است که وزارت علوم آنها را مدیریت می‌کند.

وی ادامه داد: ما در قسمت وزارت علوم اساتید حق التدریس کمتری داریم که این امر شامل مطالبه‌ای که شما مطرح کردید نیز می‌شوند. این امر خیلی خوب است که چون بدنه زیادی از اساتید حق التدریس در علمی کاربردی و فنی حرفه‌ای تدریس می‌کنند، با متولیان این دانشگاه‌ها هم صحبت کنید و دلایل آنها را نیز بشنوید. ولی در جلسات مشترکی که با این دوستان برگزار می‌شود و پیگیری‌های آنها را مشاهده می‌کنیم، روال جذب هیئت علمی سالانه ۱۵۰۰ یا ۲ هزار نفر است و حتی دو سال پیش ۳ هزار نفر در یک سال جذب هیئت علمی شده اند.

افکانه افزود: یعنی به اندازه نیاز سیستم آموزش عالی جذب انجام می‌شود و فراخوان آن وجود دارد. سیاستگذاری بر این اساس است که برای یک سری دروس محدود از حق التدریس استفاده شود. بنابراین باید بیشتر این بحث به سمت فنی حرفه‌ای و علمی کاربردی برده شود.

وی گفت: من متولی آن بخش نیستم ولی با توجه به پیگیری دوستان در جلسات دیده‌ام که آنها نیز عزم جدی دارند تا بتوانند هیئت علمی بیشتری را برای رشته‌هایشان جذب کنند. ولی مطمئناً یکی از مهمترین دلایل این امر مانند بقیه بحث‌های امروز ما دلایل اقتصادی است.



جدیدترین اخبار دانشگاهی - استخدامی و کنفرانس های علمی را در پرتال دانشگاهی مشاهده کنید. 
با عضویت در خبرنامه های تخصصی ، اخبار را در ایمیل خود دریافت کنید . 
کانال تلگرام پرتال دانشگاهی را  به نشانی https://telegram.me/unpir دنبال کنید.

پر بازدیدترین اخبار دانشگاه

خبرنامه - شبکه های اجتماعی