مهاجرت به سوئد از طریق ازدواج

مهاجرت به سوئد از طریق ازدواج
توسط

طبق قانون کشور سوید چنانچه هر فردی همسر یک شهروند سویدی شود ( یعنی با یک شهروند سوئدی ازدواج کند ) میتواند اقامت و تابعیت کشور سوئد را اخذ کند .

که البته برای این کار نیاز به مدارکی میباشد .البته قانون تابعیت از طریق ازدواج در هر کشوری متفاوت میباشد.

 

در واقع ویزای ازدواج یا سامبو(همزی) ویزایی میباشد که در اثر پیوند خانوادگی شخص با یک شهروند سوئدی دریافت میشود .

برای دریافت این ویزا در داخل یا خارج از سوئد میتوان اقدام کرد.

برای دریاف این ویزا ابتدا شخص باید فرم درخواست این ویزا را به اداره مهاجرت سوید ارایه دهد .

 

شخص میباید فرم درخواست خود را به یکی از سفارتخانه های سوئد (اگر خارج از سوئد میباشد ) یا به اداره مهاجرت (اگر در آن زمان در داخل سوئد میباشد) تسلیم کنید .

بررسی مدارک معمولا شامل هزینه ای میباشد که این هزینه ۱۵۰۰ کرون است که باید این مبلغ یا معادل آن به ارز کشوری که در آن اقدام میشود را به حساب سفارت سوئد/اداره مهاجرت واریز شود از دیگر مدارک مورد نیاز عکس میباشد و همچنین گذرنامه (پاسپورت ) معتبر است .

 

به طور معمول بعد از ارایه مدارک از شخص برای مصاحبه حضوری دعوت می شود. حداکثر زمان قانونی برای انجام مصاحبه و پاسخ به درخواست فرد، پنج ماه است ولی معمولا حدود ۱۵ ماه بعد از تسلیم مدارک برای انجام مصاحبه دعوت صورت میگیرد.در این مصاحبه هدف اصلی این است که شخص بتوانید ثابت کند که این پیوند یک رابطه واقعی است ویک ازدواج /رابطه مصلحتی برای دریافت ویزا نمیباشد و طبیعتا بهتر است کلیه مدارک مربوط در این زمینه در مصاحبه حضوری شخص نشان داده شود .

این مدارک میتواند شامل فیلم ها و عکس های ازدواج یا عکسهای خانوادگی یا سند ازدواج و … باشد .

 

بعد از مصاحبه و در صورتی که شخص در مصاحبه پذیرفته شود، و بتواند واقعی بودن رابطه را ثابت کند به شخص یک ویزای دو ساله اقامت تعلق میگیرد .

شخصی که موفق به اخذ این ویزا میشود در سوئد حق کار و حق اقامت را دارد . و البته با این ویزا شخص میتواند در حوزه شینگن نیز تردد داشته باشد .

 

این ویزا بعد از سپری شدن دوره دو ساله اش قابل تبدیل به ویزای اقامت دائم یا همان permanent residence permit است.

 

البته تبدیل این ویزای دو ساله به اقامت دایم سود نیز دارای شرایطی میباشد که یکی از این شرایط این است که در این دو سال شخص با شریک زندگی خود رابطه مشترک داشته باشد و به طور ثابت بتواند ثابت کند که با همسر خود یک رابطه واقعی داشته است و البته توجه به این نکته هم مهم است که در طی این دو سال نحوه زندگی کردن شخص در سوید برای اداره مهاجرت سوئد مهم میباشد که طبیعتا برای اخذ اقامت اداره مهاجرت قبل از اتخاذ تصمیم برای اعطای ویزای دائم از سایر اداره های دولتی چون پلیس،اداره کنترل پرداخت صورت حسابها و اداره های امنیتی درباره فرد استعلام میکند تا مطمئن شود که شخص در مدت زمان اقامت خود در سوئد رفتارهای شهروندی خوبی از خود نشان داده است

 

در صورتی که شخص نزد پلیس پرونده محکومیت داشته باشد ، یا دارای مشکل قضایی باشد اداره مهاجرت در اعطای ویزای دائم به شخص تردید میکند یا زمان اعطای آن را به تعویق می اندازد ،این زمان کاملا بستگی به پرونده شخص و تصمیم قاضی دارد.

بعد از دریافت ویزای اقامت دائم شخص از این حق برخوردار میباشد که برای تمام عمر میتواند در سوئد زندگی وکار کند. و بعد از یک سال دیگر شخص میتواند برای دریافت گذرنامه ( پاسپورت )سوئدی اقدام نماید.

 

که در این صورت فرد با شهروند سویدی هیچ تفاوتی ندارد و میتواند از تمام حقوق شهروندی مانند تحصیل ، کار و ….. برخوردار باشد.

Share