ویزای کاری آلمان به‌طور کلی به دو نوع است :

کوتاه‌مدت (Short-stay) و بلندمدت (Long-stay) تقسیم‌بندی می‌شود. ویزاهای کوتاه‌مدت از چند روز تا چند ماه اعتبار دارند و بیشتر برای سفرهای کاری کوتاه‌مدت استفاده می‌شوند. ویزاهای بلندمدت بسته به نوع ویزا، از چند ماه تا چند سال وقت دارند. در زیر مهم‌ترین ویزاهای کاری آلمان را آورده‌ایم:

Employement Visa (ویزای کار)
Jobseeker Visa (ویزای جستجوی کار)
Ausbildung Visa (ویزای آوسبیلدونگ)
Self-employed and Freelancer (ویزای خوداشتغالی و فریلنسری)
Blue Card (بلوکارت آلمان)
Au Pair and Internship

۱٫ ویزای کار آلمان (Employement Visa)
در حالت کلی، برای کار در کشور آلمان باید ویزا و مجوز کار (Work Permit) بگیرید؛ که لازمه آن اخذ جاب آفر یا پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آلمانی است. نیروهای فنی و متخصص (Skilled Workers) با گرفتن جاب آفر، می‌توانند ویزای کار گرفته و به آلمان مهاجرت کنند.
ازجمله مهم‌ترین شرایط اخذ این ویزا؛ داشتن سابقه‌کار مرتبط و مفید، داشتن مدرک تحصیلی یا مدرک مهارتیِ معتبر، مدرک زبان آلمانی و داشتن تمکن مالی است.

۲٫ ویزای جستجوی کار آلمان (Jobseeker Visa)
اگر نتوانستید از ایران در آلمان کار پیدا کنید، می‌توانید با گرفتن ویزای جستجوی کار، به‌مدت شش ماه به آلمان رفته و در آنجا کار پیدا کنید. البته شرایطی دارد!
داشتنِ مدرک تحصیلی معتبر، مدرک زبان آلمانی، تمکن مالی برای هزینۀ شش ماه زندگی در آلمان و حداقل ۵سال سابقه‌کار مفید از مهم‌ترین شرایط گرفتن این ویزاست.
ویزای آوسبیلدونگ آلمان، بهترین گزینه برای نوجوانان و جوانانی که می‌خواهند در آلمان کار کنند.

۳٫ ویزای آوسبیلدونگ آلمان (Ausbildung Visa)
آوسبیلدونگ، دوره‌های کارآموزی هستند که با شرکت در آن‌ها به‌شکل مهارت‌محور در یک موسسه تحصیل و کار می‌کنید. در این مدت به شما حقوق داده می‌شود و پس از پایان دوره هم می‌توانید به‌راحتی به بازارکار آلمان وارد شده و کار کنید. این دوره‌ها بیشتر به‌درد نوجوانان و جوانانی می‌خورد که می‌خواهند هرچه زودتر مهارت‌های عملی را یاد گرفته و در آلمان کار کنند.
برای اخذ ویزای آوسبیلدونگ آلمان باید حداقل مدرک دیپلم، مدرک زبان آلمانی و تمکن مالی داشته باشید. حداقل سن برای اخذ این ویزا هم ۱۷ سال است.

۴٫ ویزای خوداشتغالی و فریلنسری (Self-employed and Freelancer)
خوداشتغالی نوعی سرمایه‌گذاری است که در آن با یک طرح تجاری و مبلغی سرمایه وارد این کشور می‌شوید و یک بیزینس در این کشور راه می‌اندازید. داشتن سابقه‌کار مرتبط و مفید، سرمایه موردنیاز و بیزینس‌پلن قوی از مهم‌ترین شرایط اخذ این ویزا هستند.
فریلنسری هم یکی از انواع ویزای کار آلمان است که با استفاده از آن می‌توانید به شکل فریلنسر در این کشور کار کنید. برای گرفتن این ویزا باید مهارت‌های خوبی داشته باشید، ثابت کنید که می‌توانید در حوزه مدنظر خدمات خوبی به این شکل ارائه دهید و درنهایت یک مجوز بگیرید.

۵٫ بلوکارت آلمان (Blue Card)
بلوکارت یک مجوز اقامت است؛ که با استفاده از آن می‌توانید در آلمان به کار و زندگی مشغول شوید. برای گرفتن بلوکارت باید مدرک تحصیلی دانشگاهی داشته باشید و یک جاب آفر موردتایید از کارفرماهای آلمانی هم گرفته باشید. حقوق و دستمزد شما در قرارداد باید حداقل ۵۶,۸۰۰ یورو در سال و برای مشاغلی که در آن‌ها کمبود نیروی کار هست حداقل ۴۴,۳۰۴ یورو در سال باشد.
با داشتن کارت آبی می‌توانید تا ۳ ماه بعد از تاریخ اتمام قراردادِ کاری در آلمان بمانید. همچنین با داشتنِ این مجوز، بعد از ۳۳ ماه و در بعضی شرایط بعد از ۲۱ ماه می‌توانید اقامت دائم آلمان را بگیرید.

۶٫ Au Pair and Internship
ویزای Au Pair برای جوانان زیرِ ۲۷ سال است که به فرهنگ آلمانی علاقه‌مندند و مایل‌اند در یک خانواده آلمانی کار کنند. اوپرها در کارهای خانه به این خانواده کمک می‌کنند و در ازای آن، اقامت رایگان، غذا و دستمزد از این خانواده می‌گیرند. ویزای اوپر برای حداقل ۶ماه و حداکثر ۱سال صادر می‌شود و قابل تمدید نیست.
این ویزا یک فرصت بسیار خوب برای افرادی است که می‌خواهند زبان آلمانی را به‌شکل کاربردی در یک محیط واقعی یاد بگیرند و از آن برای گرفتن سایر ویزاها و اقامت آلمان استفاده کنند.
دوره‌های کارآموزی یا انترنی هم دوره‌های کارِ کاربردی هستند که که دانشجویان و دانش‌آموزان می‌توانند با شرکت در آن‌ها، علاوه بر پول درآوردن،  سابقه‌کار کسب کنند و برای اخذ ویزای کاری آلمان از آن استفاده کنند.

دیدگاه ها غیرفعال است