پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / کنکور          08 آبان 1401 - 30 October 2022


معاون امور آزمون های سازمان سنجش گفت:در سال ۱۴۰۱ دو گروه متخلف شناسایی شدند که مورد رسیدگی قرار گرفت.

به گزارش پرتال دانشگاهی و به نقل از خبرنگار مهر، دکتر حسن مروتی امروز در نشست خبری سازمان سنجش گفت: حدود ۹۰۰ نفر با تجهیزات و وسایل مخصوص تقلب سر جلسه آزمون گرفته شدند که پرونده آنها به هیأت بدوی رسیدگی ارائه شد.

مروتی گفت: سازمان سنجش در سال ۱۴۰۱ اعلام کرد که به گونه ای عمل می کند که حقی از داوطلبان ضایع نشود و هر کسی که حق اش نیست وارد دانشگاه نشود. در کنکور ۱۴۰۱ با دو مدل مشکل مواجه شدیم یکی استفاده از وسایل مخصوص تقلب بود و دیگری شبهه در شرایط برخی از داوطلبان.

وی افزود: در کنکور ۱۴۰۱ از حدود ۹۰۰ نفر وسایل مخصوص تقلب در جلسه آزمون گرفته شد که تکلیف این افراد مشخص است و آنها به هیات بدوی رسیدگی به تخلفات آزمون ها معرفی شده اند و در انتظار احکام خود هستند که این احکام متنوع بوده و از اخطار تا محرومیت های چند ساله از شرکت در آزمون سراسری را در بر می گیرد.

معاون امور آزمون های سازمان سنجش اظهار داشت: مورد دوم مواردی بود که با کارهای تخصصی متوجه شدیم که نتایج برخی از داوطلبان شهبه دارد. به این معنی که نتایج آزمون کتبی با سوابق تحصیلی همخوانی نداشت، یا با کلید تقلبی یکسان بود و یا اینکه با آزمون های قبلی داوطلب همخوانی نداشت. از این داوطلبان خواسته شد در یک آزمون مجدد برای رفع شهبه شرکت کنند.

وی افزود: از تعداد یک هزار نفر که برای آزمون رفع شبهه دعوت شد، تعداد ۷۷۷ نفر شرکت کردند که از این تعداد تنها ۸ نفر تبرئه شدند و توانستند تا ۳۴ درصد و بیشتر از نمره آزمون سراسری خود کسب کنند که با بررسی ها مشخص شد این ۸ نفر دانش آموزان سال یازدهمی بودند که در برگه ثبت نام خود را دانش آموزان کار دانش و فنی حرفه ای معرفی کرده اند و نمره سوابق تحصیلی خود را صفر رد کرده بودند و همین امر موجب شده بود که در نمره آزمون اشان شبهه ایجاد شود.

مروتی افزود: نمرات سایر افراد حتی از حدنصاب و یا نصف حد نصاب هم کمتر بوده که این نشان می دهد شبهه ایجاد شده درست بوده و این افراد به هیات بدوی برای رسیدگی به تخلف شان معرفی می شود. ضمن اینکه حدود ۲۵۰ نفر نیز در پی فراخوان به آزمون نیامدند که این افراد نیز پرونده اشان به هیات بدوی داده شده است. در واقع به این افراد فرصت رفع شبهه داده شد و در آزمون شرکت نکردند. ضمن اینکه اگر افرادی دلایل موجه برای عدم شرکت در آزمون داشته باشند مورد رسیدگی قرار می گیرد.

وی درباره چگونگی برگزاری آزمون رفع شبهه برای این دسته از داوطلبان گفت: برای این آزمون به این داوطلبان اعلام شد که اگر بتوانند حد نصاب کافی و یا حتی نصف آن نمره ای که در آزمون زده اند را بزنند هم قبول است اما همین اتفاق هم نیافتاد.

معاون امور آزمون های سازمان سنجش افزود: ضمن اینکه ۳۰ تا ۵۰ نفر در کل با بررسی های فنی و تخصصی رفع شبهه شده اند که اگر انتخاب رشته کردند که می توانند در رشته خود ادامه تحصیل دهند و اگر هم انتخاب رشته نکرده اند فرصت انتخاب رشته دارند.

دکتر عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش در توضیح مواد ۱۰ و ۱۱ قانون رسیدگی به تخلفات آزمون های سراسری گفت: بر اساس این مواد قانونی اگر اختلاف فاحشی میان نمره های قبلی فرد و نمره آزمون دیده شود باید فرد به هیات بدوی برای برگزاری آزمون رفع شبهه معرفی شود. ضمن اینکه داوطلبان توجه کنند که این آزمون رفع شبهه است و آزمون ملاک نیست و اگر فردی تبرئه نشد دیگر نمره آزمون ندارد و اگر فردی تبرئه شد نمره آزمون اصلی وی ملاک عمل است.

وی اضافه کرد: مسیر سازمان سنجش بر دو جنبه است، کسی حق دیگری را ضایع نکند و اینکه اعتبار آزمون سراسری زیرسئوال نرود. ما در جلسه کنکور ۱۴۰۱ از حدود ۹۰۰ نفر تجهیزات پیچیده جاسوسی و فوق جاسوسی گرفته ایم.

رئیس سازمان سنجش یادآور شد: نکته عجیب این است که برای آزمون رفع شبهه نیز عده ای پول گرفته بودند و حتی برای آن آزمون هم شبکه ای شناسایی شد. از خانواده ها می خواهیم که از فرزندان خود مراقبت کنند چون شبکه های زیادی برای این منظور برنامه ریزی می کنند و بچه ها را وسوسه می کنند که در ازای پول، سوال در اختیارشان قرار می گیرد.

وی تاکید کرد: نکته این است که وقتی فردی نمره ریاضی اش در دبیرستان یک شده است و یک دفعه در جلسه کنکور درس ریاضی را ۹۱ درصد می زند باید به او شک کرد.

پورعباس خاطرنشان کرد: بر اساس استفساریه مجلس ما هیچ مورد دانشجویی را مورد رسیدگی قرار نمی دهیم. برای همین از کنکور ۱۴۰۱ قبل از دانشجو شدن فرد تصمیم درباره وی گرفته می شود و اگر شبهه ای وجود داشته باشد قبل از پذیرش در دانشگاه تعیین تکلیف می شود. ضمن اینکه این افراد مجرم نیستند بلکه متخلف در آزمون هستند.



جدیدترین اخبار دانشگاهی - استخدامی و کنفرانس های علمی را در پرتال دانشگاهی مشاهده کنید. 
با عضویت در خبرنامه های تخصصی ، اخبار را در ایمیل خود دریافت کنید . 
کانال تلگرام پرتال دانشگاهی را  به نشانی https://telegram.me/unpir دنبال کنید.

پر بازدیدترین کنکور

خبرنامه - شبکه های اجتماعی