اخبار دانشگاهی کشور / آزمون 12 تیر 1402 - 03 July 2023
ظرفیت پذیرش در پنجاهمین دوره دستیاری ۴ هزار و ۶۱۲ نفر است. بیشترین میزان ظرفیت به رشته های تخصصی بیماری های داخلی و کودکان و دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهیدبهشتی اختصاص دارد.
به گزارش پرتال دانشگاهی و به نقل از خبرنگار مهر، انتخاب رشته_ محل پنجاهمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی آغاز شده است و داوطلبانی که حدنصاب مجاز را کسب کرده اند میتوانند تا شنبه ۱۷ تیرماه نسبت به انتخاب ۱۰۰ کدرشته محل اقدام کنند.
فرآیند انتخاب رشته _محل اینترنتی است و داوطلبان باید دفترچه راهنمای انتخاب رشته محل را از سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی به آدرس http://sanjeshp.ir دریافت کنند و بر اساس شرایط پذیرش، انتخاب رشته خود را انجام دهند.
ظرفیت پذیرش در پنجاهمین دوره دستیاری ۴ هزار و ۶۱۲ نفر است. بیشترین میزان ظرفیت به رشتههای تخصصی بیماریهای داخلی و کودکان و دانشگاههای علوم پزشکی تهران و شهیدبهشتی اختصاص دارد.
کمترین میزان ظرفیت پذیرش مربوط به رشتههای جراحی قفسه صدری و جراحی قلب و عروق است. دلیل پایین بودن ظرفیت این رشتهها اشتراک آنها با دوره فوق تخصص و اضافه شدن آن به مجموعه رشتههای دستیاری تخصصی برای نخستین بار است.
جدول کل ظرفیت پذیرش دستیاری دوره پنجاهم (بدون تفکیک سهمیهها) نشان میدهد.

ظرفیت دستیاری پزشکی ۱۴۰۲ به تفکیک رشته

ظرفیت پذیرش رشته بیماریهای قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی ایران ۴۲ نفر جهت بیمارستان مرکز آموزشی تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق شهیدرجایی و ۵ نفر جهت بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) است که کد انتخاب رشته - محل متفاوت دارند.
هنگام انتخاب رشته - محلهای دانشگاه بقیه الله (عج) به جدول مربوطه و نحوه پذیرش آن و سایر موارد مرتبط دقت شود.
طول دوره رشتههای تخصص بر اساس برنامه آموزشی مصوب خواهد بود.
در این دوره رشته تخصصی جراحی قفسه صدری با طول دوره ۵ ساله متشکل از ۲ سال برنامه آموزشی جراحی عمومی و ۳ سال بر اساس برنامه آموزشی جراحی قفسه صدری خواهد بود.
همچنین در این دوره رشته تخصصی جراحی قلب و عروق با طول دوره ۵ ساله متشکل از ۲ سال برنامه آموزشی جراحی عمومی و ۳ سال بر اساس برنامه آموزشی جراحی قلب و عروق خواهد بود.
جدول شماره ۱ نیاز دانشگاههای علوم پزشکی در هر رشته جهت سپردن تعهد به مناطق محروم استانهای محل استقرار آن دانشگاهها

جدول شماره یک لیست نیاز دانشگاههای علوم پزشکی در هر رشته جهت سپردن تعهد به مناطق محروم استانهای محل استقرار آن دانشگاهها آورده شده است.
جهت انتخاب رشته محل باید علاوه بر انتخاب رشته، دانشگاه محل تعهد مبتنی بر استان محل تعهد انتخابی در فرم تقاضانامه نیز مشخص شود.
بر اساس قانون اصلاح قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی، تعهد اخذ شده برای کلیه
مشمولین بند ۳ ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو برای رشتههای تخصصی پزشکی از ۳ برابر به ۱.۷ برابر دوره تحصیلی مصوب بدون اعمال ضریب منطقهای تقلیل یافت.
اعلام نیاز دانشگاههای علوم پزشکی در هر رشته جهت سپردن تعهد به مناطق محروم استانهای محل استقرار آن دانشگاهها به میزان یک هزار و ۲۴۲ نفر است.
نکته: کد رشتههای آزاد و بومی مناطق محروم جدا است لذا داوطلبان دارای سهمیه مناطق محروم میتوانند کلیه رشته محلها را به صورت آزاد و یا محروم به دلخواه انتخاب کنند.
نکته: ظرفیت رشته محلهای مناطق محروم در صورت عدم تکمیل توسط داوطلبان متقاضی این سهمیه به داوطلبان با سهمیه آزاد تخصیص مییابد.