اخبار دانشگاهی کشور / اخبار دانشگاه 21 دی 1391 - 10 January 2013
تولید گوشت ضد سرطان توسط استاد دانشگاه محقق اردبیلی
اردبیل - دکتر جمال سیف دواتی عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی گوشت ضد سرطان تولید کرد.
پرتال دانشگاهی به نقل از این استاد دانشگاه که به تازگی از رساله دکتری خود در رشته علوم دامی در دانشگاه تبریز دفاع کرد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : در این رساله با بررسی اثرات ترکیبات پلیفنل ، پروفیل اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب دانه بقولات خام و اتوکلاو شده روی ترکیب ضد سرطان CLA ، در گوشت برههای پرواری موفق به تولید این گوشت ضد سرطان شدیم.
وی یکی از استراتژی های علمی و عملی تامین امنیت زیستی غذای انسانی را استفاده از مواد خوراکی لازم و غنی سازی شده دانست و افزود: افزایش دادن اسید لینولئیک کونژوکه یا CLA در ترکیبات و بافت حیوانی نظیر گوشت در همین راستا است.
وی گفت: با استفاده از دانه های بقولات (خلر ، ماشک و گاودانه) ، حاوی تانن در جیره غذایی برهها میتوان در شکمبه و به تبع آن در بافت عضله سنتز CLA را افزایش داد.
وی اظهار کرد: در آزمایشات In vitro (شرایط آزمایشگاهی) تمام خصوصیات و روند تغییرات هضمی بخش های مختلف پروتیئن و انرژی قابل متابولیسم دانه ها مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی با بیان این که بر اساس گزارش های محققان تامین روزانه 120 میلی گرم CLA در سبد غذایی انسان تاثیر بسزایی در پیشگیری از سرطان دارد گفت: بررسی اثر ترکیبات مغذی و غیرمغذی در دانه های مختلف بقولات و نقش آنها در تغذیه دام و اثربخش بودن آنها در تولیدات گوشت قرمز موضوعی ضروری است.
وی گفت: نتایج حاصل نشان داد که ترکیبات مغذی و ضد مغذی موجود در دانه بقولات به ویژه دانه ماشک سبب افزایش ترکیبات ضد سرطان CLA در گوشت شده و فراوری دانهها تاثیری در کیفیت منابع پروتئینی مزبور نشان نمی دهد.
وی افزود: آزمایش های بررسی ترکیبات مختلف فنلی از جمله غلظت ان-اکسالیل-ال-آلفا-بتا-دی آمینوپروپیونیک اسید (ODAP) ، تانن متراکم ، ترکیبات فنلی کل ، کل تانن قابل استخراج و تاثیر آنها در زیست فراهمی اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه دانه های بقولات در بخشهای مختلف دستگاه گوارش روی برههای پرواری صورت گرفت.
این پژوهش با 300 میلیون ریال هزینه در چهار سال به نتیجه رسیده است.