پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / اخبار دانشگاه          12 آذر 1393 - 03 December 2014


  احتمال برگزاری مراسم روز دانشجو در یک دانشگاه‌ علوم پزشکی


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت هدف منشور حقوق دانشجویی آشنا شدن دانشجویان با حقوق خود است.

دکتر سیدضیاء هاشمی در حاشیه رونمایی از منشور حقوق دانشجویی و در جمع خبرنگاران گفت: این منشور دربرگیرنده حقوقی است که دانشجویان به اعتبار دانشجو بودن دارند. هر دانشجو که وارد دانشگاه می‌شود، موظف است طبق قانون به ضوابطی ملتزم باشد و در ازای آن حقوقی برای او تعیین شده است.

وی ادامه داد: در منشور حقوق دانشجویی مجموعه‌ای از حقوق دانشجویان یک جا جمع شده و به صورت مختصر در دسترس دانشجویان قرار می‌گیرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: توسط منشور حقوق دانشجویی، دانشجویان با حقوق خود آشنا می‌شوند و می‌توانند از حقوق‌شان دفاع کنند. البته اینها در ازای مسوولیت‌هایی است که دانشجویان برعهده دارند.

هاشمی ادامه داد: آشنایی با این حقوق باعث می‌شود که یک نظارت اجتماعی عمومی را در سطح دانشگاه‌ها شاهد باشیم و اینگونه خود دانشجویان بازوی مدیریت در دانشگاه‌ها باشند.

وی درباره بخش‌های این حقوق نیز اینگونه توضیح داد: حقوق دانشجویی در پنج بخش آموزشی، پژوهشی، سیاسی – اجتماعی، فرهنگی، صنفی و رفاهی و با همکاری کارشناسان شورای عالی فرهنگی تدوین شده است و اهم ضوابط و اصول قوانین مختلف را در بر می‌گیرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در ادامه بیان کرد: نمی‌خواستیم مجموعه‌ای لزوما جامع و کامل داشته باشیم بلکه در این منشور به مهم‌ترین موارد تاکید کردیم که مورد نیاز دانشجویان است. بنابراین مجموعه‌ای سهل‌الوصول و نسبتا مختصری ارائه شده است و امیدواریم راهی را باز کنیم که دانشجویان به شکل منطقی‌تر و عقلانی‌تر نسبت به ضوابط توجه کنند و بستری برای ترویج حقوق شهروندی در سطح ملی باشد.

هاشمی در پاسخ به این سوال که منشور حقوق دانشجویی از چه زمانی در دانشگاه‌ها لازم‌الاجرا می‌شود، گفت: این حقوق قبلا تصویب شده است و ما تنها تدوین قوانین موجود در یک مجموعه را برعهده داشتیم.

وی همچنین در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر چگونگی برگزاری مراسم روز دانشجو بیان کرد: با هماهنگی که با وزارت بهداشت انجام دادیم، به احتمال زیاد برنامه روز دانشجو در یکی از دانشگاه‌ها علوم پزشکی برگزار می‌شود و مثل همیشه دعوت از رییس جمهور انجام شده و امیدواریم فرصتی برای گفت‌وگوی ایشان با گروه‌های مختلف دانشجویی فراهم شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، با اشاره به رشد کمی و کیفی دانشگاه‌ها در مقایسه با زمان اوایل پیروزی انقلاب گفت: در حال حاضر بیش از چهار میلیون و 600 هزار دانشجو در دانشگاه‌های مختلف دولتی، آزاد و... وجود دارد. در حالی که این رقم در ابتدای پیروزی انقلاب تنها 170 هزار نفر بود.

وی این رشد کمی را یکی از دستاوردهای حوزه آموزش عالی پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانست و با اعلام اینکه بیش از 70 هزار دانشجوی دکترای تخصصی و 67 هزار دکترای حرفه‌ای وجود دارد، گفت: این تعداد یعنی ده‌ها هزار نفر را در مرحله آمادگی برای ورود به حوزه آموزشی داریم. اکنون 70 هزار هیات علمی فعال در دانشگاه‌ها حضور دارند که 25 هزار استاد در دانشگاه وزارت علوم و بقیه آنها در دانشگاه‌های دیگر مشغول هستند.

هاشمی همچنین درباره تعداد دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی کشور نیز بیان کرد: در حال حاضر بیش از 2600 دانشگاه وجود دارد که این عدد در ابتدای پیروزی انقلاب، 220 دانشگاه بود. یعنی می‌توان گفت که طی 36 سال گذشته، تعداد دانشگاه‌ها بیش از 20 برابر افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 327 انجمن علمی وجود دارد، ادامه دارد: در حوزه پژوهشی، موسسات مختلف علمی میزبان فعالیت‌های اساتید هستند و اساتید به صورت داوطلبانه و غیررسمی در آنها فعالیت می‌کنند. این انجمن‌ها دولتی نیستند و سازمان‌های مردم‌نهادی هستند که بستر فعالیت‌های علمی اساتید را فراهم می‌کنند.


تگ ها دانشگاه وزارت علوم دانشجویی دانشگاه آزاد

پر بازدیدترین اخبار دانشگاه

خبرنامه - شبکه های اجتماعی