پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / اخبار دانشگاه          26 امرداد 1395 - 16 August 2016


افزایش اختیارات شورای مناطق 10 گانه دانشگاه‌های کشور




معاون آموزشی وزارت علوم، با بیان اینکه به دنبال افزایش اختیارات شورای مناطق 10 گانه دانشگاه‌ها هستیم، تاکید کرد: در این راستا تلاش بر این است که یکی از شرایط تصویب رشته جدید برای دانشگاه‌ها، تائید آن رشته توسط شورای مناطق باشد.

به گزارش ایسنا، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در نشست مشترک معاونین آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های منطقه سه کشور در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه  توجه به منطقه بندی یکی از بندهای طرح آمایش آموزش عالی بود، گفت: بر این اساس هم اکنون دانشگاه‌های کشور به 10 منطقه، تقسیم بندی شده‌اند.

وی با بیان اینکه هنوز  دانتشگاه‌های مناطق به جایگاه واقعی خود نرسیده‌اند، افزود: شورای مناطق به تدریج جای خود را پیدا کرده و تاثیرگذاری بیشتری  خواهد داشت.  به دلیل اینکه شورای مناطق باید در عرصه تصمیم‌گیری و تصمیم سازی جایگاه خود را داشته باشد، بنابراین ضرورت دارد برای رسیدن شورای مناطق به این جایگاه برنامه‌ریزی کنیم.

معاون آموزشی وزارت علوم، با بیان اینکه قبلا ملاک عمل برای توسعه، شاخص‌های سنجش‌پذیر بود، اضافه کرد: امروز پارامتر مهمتری در نظر گرفته‌ایم که آن هم ایجاد رشته‌های متناسب با بازار کار در دانشگاه‌ها است که در این مورد هر چند آموزش عالی متولی ایجاد اشتغال نیست، ولی مسئول آموزش است که باید این آموزش‌ها را به سمت آموزش‌های کاربردی پیش ببرد.

معاون آموزشی وزارت علوم، افزود: در برخی از کشورها نظام ارزیابی تخصصی و حرفه‌ای وجود دارد، اما در کشور ما چنین نظامی وجود ندارد، به همین خاطر به دنبال ایجاد چنین نظامی در تمامی رشته‌ها هستیم تا این نظام توانمندی فارغ التحصیلان را مورد ارزیابی قرار دهد.

وی با بیان اینکه بحث سطح بندی دانشگاه‌ها در دستور کار قرار دارد، گفت: سطح بندی دانشگاه‌ها برای اولین بار انجام می‌شود. در این راستا حدود 70 دانشگاه اطلاعات لازم را به وزارتخانه ارسال کرده‌اند و انتظار می‌رود که دانشگاه‌های دیگر هم اطلاعات خود را برای سطح بندی ارسال کنند.البته در مورد سطح بندی دانشگاه‌ها نقدهایی مطرح می‌شود، اما معتقدیم املای نانوشته غلط ندارد، بنابراین این نقدها هم وجود دارد.

 معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: سطح بندی نباید توسط دستگاه‌های دولتی انجام شود، بلکه این کار به مانند سایر کشورهای جهان باید توسط بخش خصوصی انجام شود و وزارت علوم نیز صرفا برای به جریان انداختن این کار، به مساله ورود پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: ماموریت گرایی از دیگر نکته‌هایی است که باید به آن توجه شود، بنابراین اگر دانشگاهی در یک حوزه ماموریت گرفته است، نباید از ماموریت خود عدول کند.

شریعتی ادامه داد: در کشور 143 دانشگاه دولتی، بیش از 350 دانشگاه غیردولتی و در کل حدود دو هزار و 850 دانشگاه وجود دارد که تعداد این دانشگاه‌ها حتی با کشورهای دیگر هم قابل مقایسه نبوده و بیشتر از آنها است.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان گفت: در دانشگاه‌های منطقه3، وضعیت هرم اعضای هیات علمی خوب نیست، طوریکه حدود 40 درصد اعضای هیات علمی دانشگاه‌های این منطقه مربی و قریب به همین تعداد استادیار هستند و این یعنی بالغ بر 80 درصد اعضای هیات علمی دانشگاه‌های منطقه استادیار به پایین بوده و تنها چهار درصد اعضای هیات علمی دارای مرتبه علمی استادی هستند.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد تقی اعلمی دبیر شورای معاونان آموزشی دانشگاه‌های منطقه سه کشور نیز گفت: در سال‌های اخیر دانشگاه‌ها تعدادی اعضای هیات علمی جذب کرده‌اند و همین مساله سبب شده که با کمبود اعتبارات مواجه شوند که در این مورد باید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری چاره‌اندیشی کند وگرنه دانشگاه‌ها به مشکل بر می‌خورند.

وی با بیان اینکه دانشگاه‌های منطقه 3 در مورد تجهیزات نیاز به توجه ویژه دارند، ادامه داد: برخی از تجهیزات این دانشگاه‌ها متعلق به 40 سال پیش است و باید این تجهیزات به روز رسانی شوند.

دبیر شورای معاونان آموزشی دانشگاه‌های منطقه سه کشور اضافه کرد: رتبه بندی دانشگاه‌ها آفتی است که موجب ایجاد رقابت کاذب در بین دانشگاه‌های کشور شده است و همین رقابت کاذب موجب تولید مقالاتی با کیفیت پایین می‌شود.

اعلمی با اشاره به واگذاری اختیار تصویب رشته‌های جدید به خود دانشگاه‌ها افزود: در پروسه تصویب رشته‌های جدید به دلیل عدم هماهنگی دفتر برنامه‌ریزی، دانشگاه‌ها با مشکلاتی مواجه می‌شوند، بنابراین نیاز است که قبل از ارسال بخشنامه‌ها، هماهنگی‌های لازم انجام شود.


تگ ها شورای مناطق 10 گانه افزایش اختیارات دانشگاه‌های کشور سطح بندی دانشگاه‌ها

پر بازدیدترین اخبار دانشگاه

خبرنامه - شبکه های اجتماعی