پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / پزشکی سلامت          08 خرداد 1391 - 28 May 2012



مطالبی در مورد انسولين


انسولین

انسان در شبانه روز هر چند ساعت، یك‌بار غذا می‌خورد و گاهی تا ساعت‌ها به غذا دسترسی ندارد. این در حالي است كه سلول‌های بدن ما كه در واقع واحدهای اصلی حیات هستند، به صورت مداوم و بدون وقفه به سوخت برای تولید انرژی نياز دارند.

زمانی كه غذا می‌خوریم، بخش عمده‌‌اي از غذا كه به آن فوري نياز نداريم، ذخیره می‌شود. برای این ذخیره‌سازی بايد هورمون انسولین ترشح شود تا سلول‌های ذخیره‌كننده در كبد ، ماهیچه‌ها و بافت‌های چربی بتوانند، قند حاصل از غذا را به سرعت، به صورت گلیكوژن و چربی انبار كنند.

هنگام گرسنگی به تدريج ترشح انسولین كم می‌شود و با كم‌شدن انسولین، در انبارهای ذخیره قند و چربی باز می‌شود تا سلول‌ها به سوخت دسترسی مداوم داشته باشند.

بیماری دیابت درواقع حاصل كمبود یا ناتوانی كاركرد هورمون انسولین است. دیابت نوع يك بر اثر تخریب سلول‌های سازنده انسولین رخ می‌دهد و بیمار در همان اوایل زندگی از داشتن انسولین محروم می‌شود.

در دیابت نوع 2، ابتدا كمبود انسولین وجود ندارد، بلكه سلول‌ها نسبت به انسولین مقاومت نشان می‌دهند و در واقع انسولین برای انجام كارهای خود دچار ناتوانی نسبی است و سلول‌های لوزالمعده مجبور به تولید مقادیر زیادي انسولین است.

بعد از گذشت چندین سال از این بیماری، بتدريج سلول‌ها خسته شده و علاوه بر مقاومت سلول‌ها به انسولین، كمبود این هورمون نیز رخ می‌دهد.

فراموش نكنيد كه در غیاب انسولین (یا ناتوانی آن) قند حاصل از غذا قادر به ورود به سلول‌ها نیست و سطح آن در خون بالا می‌رود.

از طرفی در زمان گرسنگی نیز انبارهای ذخیره خالی از گلیكوژن و چربی خواهند بود و سلول‌ها به طور مناسب به قند دسترسي ندارند البته این روند در دیابت نوع 2 كه بیشترین موارد این بیماری در جامعه را تشكیل می‌دهد، نیاز به گذشت زمان دارد.

به همین دلیل است كه تا سال‌ها از شروع این بیماری، فرد معمولا چاق بوده و سپس شروع به لاغر شدن می‌كند. خوشبختانه علم پزشكی آن قدر پیشرفت كرده است كه اكنون این هورمون در دسترس بیماران قرار داده شده است تا در صورت تجویز پزشك در بدن جایگزین شود.

در سال‌های گذشته انسولین با مشكلات فراوانی از گاو یا خوك تهیه مي‌شد، اما امروزه با روش نوتركیب ژنی، مقادیر زیادی از این هورمون گرانبها تولید می‌شود.

با وجود اين، متاسفانه در بيشتر جوامع، مردم رویكرد خوبی به تزریق انسولین ندارند، ترس از تزریق هر روزه، این‌كه در زمان سفر چگونه دارو را همراه داشته باشند و این‌كه انسولین چه اثری روی بیماریشان دارد، مرتب باعث نگرانی آنها می‌شود.

این در حالی است كه داروی انسولین یكی از بهترین و كم‌عارضه‌ترین داروهای موجود است و سوزن مخصوص تزریق انسولین بسیار باریك است و تزریق آن كمترین درد را دارد.

منبع:کنجکاو


تگ ها انسولين پزشکی

خبرنامه - شبکه های اجتماعی