اخبار دانشگاهی کشور / پزشکی سلامت 22 بهمن 1392 - 11 February 2014
Notice: Undefined index: video in /home/unp/domains/unp.ir/public_html/App/Template/home/per_con.html on line 41
رژیم غذایی پوکی استخوان چگونه است؟توصیه های تغذیه ای برای پوکی استخوان

كارشناس تغذيه مركز تحقيقات غدد و پوكي استخوان بيمارستان شريعتي، با توصيه به مصرف مقادير كافي كلسيم و ويتامين Dدر ادامه استفاده از مقادير فراوان پروتئين را عاملي براي افزايش دفع كليوي كلسيم دانست و افزود: از اين رو مبتلايان به پوكي استخوان بايد از خوردن غذاهاي پر پروتئين اجتناب كنند.
رژیم غذایی پوکی استخوان و تغذیه برای پوکی استخوان
رژیم غذایی پوکی استخوان و تغذیه برای پوکی استخوان
به گزارش ايسنا،به نقل از دلگرم، رييس زاده امروز در همايش پوكي استخوان با بيان اينكه ميزان دريافت كلسيم به سن افراد بستگي دارد، اظهار كرد:مطالعات نشان داده است كه ميزان مصرف كلسيم درايران در دوران يائسگي كاهش مييابد.
وي، با بيان اينكه پروتئينهاي گياهي نظير سويا حاوي ايزوفلاوين هستند، افزود: ايزوفلاوين مانع برداشت كلسيم از استخوان ميشود از اين رو مصرف روزانه 35 گرم سويا توصيه ميشود.
اين كارشناس تغذيه، با بيان اينكه مصرف مقادير زياد نمك باعث افزايش دفع كلسيم ميشود در ادامه به هموطنان توصيه كرد كه براي جلوگيري از بروز پوكي استخوان مصرف نمك محدود شود.
رييس زاده، ادامه داد: نوشابههاي گازدار حاوي فسفات هستند كه با نوشيدن نوشابه نسبت كلسيم به فسفات به اختلال دچار ميشود؛ بنابراين مصرف نوشابه توصيه نميشود.
وي، نوشيدن چاي كم رنگ( نه همراه غذا) را به مبتلايان به پوكي استخوان توصيه كرد و افزود: شير ماست، دوغ، پنير، بستني و كشك غني از كلسيم هستند و افزايش ميزان چربي شير اختلالي در جذب كلسيم شير ايجاد نميكند.
اين كارشناس تغذيه، با بيان اينكه اسفناج، سبزي خوردن، سبزي پخته، كلم و انجير خشك حاوي كلسيم هستند، گفت: ماهي ساردين و سالمون (آزاد)، بادام، نان، لوبيا چيتي و نخود پخته از ديگر مواد غني از كلسيم به شمار ميآيند.
توصیه های مهم تغذیه ای برای پوکی استخوان:
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)مصرف غذاهای سبوس گرفته، الکل، کافئین، سیگار، قند، فسفر( نوشابه های گازدار و لبنیات) ، ضد اسید های حاوی آلومینیوم و میزان زیاد کلرور سدیم( قرص نمک) و پروتئین حیوانی را محدود کنید. نمک دریایی، سس سویا، تمر هندی یا گرانولهای کتانجک بر نمک سر سفره ارجحیت دارد.
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)مصرف کربوهیدرات های پیچیده، اسیدهای چرب ضروری ( ماهی آب سرد، پسته و بادام و دانه های گیاهی)، حبوبات و سویا را افزایش دهید. آیزوفلاون ها که در سویا یافت می شود، ممکن است سرعت از دست رفتن استخوان را کند و فعالیت استخوانسازی را زیاد کند. مطالعات ، میزان 30-50 میلی گرم در روز سویا را جهت حفظ توده استخوانی پیشنهاد می کند.
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)میوه های انگوری تیره حاوی آنتوسیانیدین هستند که به تثبیت کلاژن موجود در استخوان کمک می کنند.
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)غذاهای غنی از مواد معدنی، به خصوص منابع غیر لبنی کلسیم باید زیاد شود. هر چند این غذاها کلسیم واقعی کمتری دارند، بدن انسان این کلسیم ها را بهتر جذب می کند. بادام، ساردین، گیاهان دریایی، سویا، آناناس از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)سیترات کلسیم یا آسپارتات( 1000-1500 میلی گرم در روز) از انواع بهتر کلسیم است.
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)منیزیوم( 200 میلی گرم 2-3 بار در روز) جذب کلسیم را بیشتر می کند و برای تولید هورمون لازم است و قلب را حفاظت می کند. منیزیوم ممکن است واقعا تراکم استخوان را افزایش دهد و ممکن است ماده معدنی مهم تر از کلسیم از نظر پیشگیری از پوکی استخوان باشد.
رژیم غذایی پوکی استخوان و تغذیه برای پوکی استخوان
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)ویتامین کا ( 100-500 میکروگرم در روز) جذب کلسیم را زیاد می کند. غذاهای حاوی ویتامین کا شامل سبزی های برگی شکل تیره است .
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)بورون( 5/0 تا 3 میلی گرم در روز) به جذب کلسیم کمک می کند. خانم های در معرض خطر سرطان پستان باید بورون را با احتیاط مصرف کنند.
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)منگنز( 5-20 میلی گرم در روز) به تولید کلاژن زمینه ساز رسوب کلسیم کمک می کند.
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)روی ( 10-30 میلی گرم در روز) به رشد طبیعی استخوان کمک می کند. مس(1-2 میلی گرم در روز) درموارد نیاز به تجویز درازمدت روی لازم است.
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)کروم( 200-600 میکروگرم در روز) در بیمارانی که قند خون ناپایدار دارند، به کار رود.
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)اسیدهای چرب ضروری( 1000 میلی گرم 2 بار در روز) به تولید هورمون کمک می کند.
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)ویتامین ب-کومپلکس (50-100 میلی گرم در روز) اثرات استرس را کم می کند. افزایش سطح کرتن به علت استرس، باعث افزایش هضم استخوان می شود. اسید فولیک (1-5 میلی گرم در روز) ، ب-6 ( 100 میلی گرم در روز) و ب-12 ( 1000 میکروگرم در روز) مصرف کنید.
گردآوری:مجله اینترنتی دلگرم
Notice: Undefined index: video in /home/unp/domains/unp.ir/public_html/App/Template/home/per_con.html on line 44