پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / پزشکی          07 بهمن 1392 - 27 January 2014


معاون دانشکده پزشکی داشگاه تهران تاکید کرد

استفاده از نیروی پزشکی دارای سهمیه در اجرای طرح خدمت پزشکی

معاون آموزش پزشکی عمومی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تبعیض آمیز بودن طرح خدمت پزشکی، گفت:‌ برای بهبود این طرح می‌توان از نیروی پزشکی دانشجویان دارای سهمیه مناطق محروم بهره برد.

به گزارش پرتال دانشگاهی به نقل از: دکترعمادی در گفت‌وگو با خبرنگار«دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،‌ با اشاره به اینکه طرح خدمت پزشکی طرحی است که نمونه آن در هیچ یک از رشته‌های دیگر اجرا نمی‌شود، اظهار کرد:‌ با اینکه در سایر رشته‌های غیر پزشکی نیز دانشجویان از خدمت رایگان آموزش عالی بهره مند می‌شوند ولی هیچ اجباری جهت کار در مناطق محروم برای این افراد وجود ندارد.

وی با اشاره به تبعیض آمیز بودن اجرای طرح خدمت پزشکی، افزود: در حالی که ممکن است کشور به مهندسان و یا عالمان علوم انسانی نیز احتیاج داشته باشد طرح خدمت تنها در مورد دانشجویان پزشکی اجرا می‌شود؛ البته در حال حاضر کشور به خدمات این نیروی پزشکی در مناطق محروم نیازمند است.

عمادی با تاکید بر لزوم رفع تبعیض موجود در اجرای طرح خدمت در رشته‌های پزشکی و غیر پزشکی، خاطرنشان کرد: در کنار این مسئله مشکل دیگری که در اجرای طرح پزشکی مطرح می‌شود، کمبود امکانات پزشکی جهت ارائه مناسب خدمت در مناطق محروم است.

وی دراین باره تصریح کرد: پس از آنکه یک پزشک جهت ارائه خدمت وارد منطقه محروم می‌شود به دلیل کمبود امکانات لازم در این مناطق انگیزه‌اش را از دست می‌دهد و این امر یکی از دلایلی است که باعث می‌شود پزشکان از اجرای این طرح ناراضی باشند.

معاون آموزش پزشکی و عمومی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران یکی از راهکارهای بهبود اجرای طرح خدمت پزشکی به استفاده از دانشجویان دارای سهمیه مناطق محروم برای ارائه خدمت در این مناطق اشاره و تصریح کرد:‌ در حال حاضر متقاضیان ورود به رشته‌های پزشکی از مناطق محروم و یا خارج از شهرهای بزرگ، دارای سهمیه هستند و سایر متقاضیان از آن بی‌بهره‌اند، بنابراین جهت ارائه خدمت در مناطق محروم نیز می‌توان از همین افراد که امتیاز ویژه‌ای را دریافت کرده‌اند استفاده کرد.

وی در ادامه درباره مزایای اعمال این تغییر در اجرای طرح خدمات پزشکی اظهار کرد:‌ درحال حاضر شرایط برای ورود متقاضیان مناطق محروم و شهرهای کوچک به دانشگاه با متقاضیان شهرهای بزرگ یکسان نیست، بنابراین برای اجرای طرح خدمت می‌توان از همین دانش آموختگان استفاده کرد تا به شهرهای خود خدمت رسانی کرده و در این مناطق تجربه کسب کنند.

عماری با بیان اینکه ارائه خدمات پزشکی در مناطق محروم توسط پزشکان همان منطقه باعث ایجاد فرصت‌های شغلی بهتری برای این پزشکان می‌شود، ادامه داد: با توجه به اینکه نیاز مناطق کوچک به پزشک عمومی بیشتر و تعداد پزشک در این مناطق کمتر است. پزشکان از شرایط بهتری جهت داشتن مطب برخوردارند.

به گفته وی یکی دیگر از ظرفیت‌هایی که لازم است در مناطق محروم و شهرهای کوچک فراهم شود شرایط مناسب برای تاسیس بیمارستان های خصوصی در این مناطق است که هم امکانات را افزایش می‌دهد و هم انگیزه پزشکان برای ورود به این مناطق را بالا می‌برد.

معاون آموزش پزشکی عمومی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین درباره میزان کارآمدی اجرای طرح خدمت پزشکی تصریح کرد: در گذشته‌ای نه چندان دور و در اوایل انقلاب خارج از تهران هیچ پزشک مناسبی جهت درمان بیماری ها نبود و ناچار بیماران برای درمان بیماریهای خود مجبور بودند به تهران بیایند و این در حالی بود که در تهران نیز بسیاری از پزشکان ‌پاکستانی یا هندی ‌بودند و در کل وضعیت سلامت در کشور مناسب نبود.

وی با اشاره به اینکه در گذشته برای انجام طراحی‌های ساده نیز مردم گاه مجبور به انجام سفرهای خارجی می‌شدند، افزود: در حال حاضر با مقایسه شرایط فعلی با گذشته وضعیت سلامت کلی در کشور بهبود پیدا کرده است و حق مردم است که این شرایط بهتر نیز شود.

عمادی در خاتمه اظهار کرد: با این که این طرح تا کنون عملکرد موفقی داشته است، اما لازم است برای بهبود شرایط بهداشتی تغییراتی در آن صورت گیرد.

تگ ها نیروی پزشکی نیروی پزشکی دارای سهمیه نیروی پزشکی کشور

پر بازدیدترین پزشکی

خبرنامه - شبکه های اجتماعی