برگزاری کارگاه دکترین قرآنی تغذیه در دانشگاه آزاد کرج
به گزارش پرتال دانشگاهی و به نقل از خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی کرج، فرهاد دیوسالار عضو هیات علمی دانشکده ادبیات، اظهارکرد: این کارگاه با هدف معرفی آموزههای قرآن کریم با توجه به آیات سورههای انعام ، نمل، بقره و مائده و حکمتها و اسرار علمی تغذیه برگزار شد.
وی افزود: بهرهگیری از مهمترین تئوریهای قرآن مجید در زمینه تغذیه و تلفیق آن با طب سنتی از اهداف مهم این کارگاه است.
این مسئول بیان کرد: در این کارگاه برخی اساتید دانشگاه به سئوالاتی از قبیل خوردنی و نوشیدنیهای قرآنی کدامند؟ چه اصولی برای طب سنتی در قرآن به کار رفته است؟ خوردن و نخوردن کدام غذاها در قرآن توصیه شده است و ملاک استفاده غذاها در آموزههای قرآنی چیست؟ پاسخ دادند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه، گفت: یکی از راههای آزمایش الهی انسان با خوردن یا نخوردن غذاهای خاص است.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش به برگزیدن نام مطعم برای خداوند تبارک وتعالی اشاره و ابرازکرد: انسان نیز که خلیفه الهی بر روی زمین محسوب میشود، میتواند خودش را مطعم بداند و توصیه فراوان شده است که در زمینه خوردن اسراف صورت نگیرد.
دیوسالار به تنوع تغذیه از دیدگاه قرآن نیز اشاره کرد و گفت: مصرف پروتئین، قند و چربیها در قرآن تفکیک شده است و از موادی که در گروههای اصلی هرم غذایی انسان وجود دارد مانند سبزی، میوهها، گوشت، لبنیات و غیره به صورت حلال توصیه شده است که هم از لحاظ ارزش غذایی و هم از لحاظ کالری مناسب باشد.
وی توصیه کرد از مواد غذایی به صورت تازه و فریزنشده استفاده شود تا ویتامینهای آن به خصوص ویتامین E کافی آن از بین نرود.
دیوسالار همچنین افزودنیهایی که در فرآوردههای غذایی وجود دارند را مضر دانست و بیان کرد: هرچند که این افزودنیها ایمنی غذا را بیشتر میکنند ولی به صورت مستقیم و غیرمستقیم موجب بروز بیماریهایی از قبیل سرطان در بدن میشوند.